AGAMES 討論區

標題: 如何快速拎500分教學 [打印本頁]

作者: pgchicken    時間: 2013-5-16 11:23:57     標題: 如何快速拎500分教學

於此post留下職業心得、賺錢攻略、副本攻略、遊戲建議、活動建議等任何有益留言,將有機會得到板主加分(10 ~ 50分)。

作者: Alisa    時間: 2013-5-16 11:40:20

你而家先講唔好再遲啲
作者: 00852340    時間: 2013-5-16 11:41:56

我只係想問一下.....exp同wp波波都係商城物品
點解唔可以放係元氣收藏???

同埋為左唔會有人錯手買左....係咪應該將商城個<1周年符文>下架.....

作者: cckk2000    時間: 2013-5-16 11:45:30

轉發得唔得呀?
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 11:46:12

靈仙既朋友
純補...你需要的是讓自己變得硬!!
也許你以為只要撐高法速,一定可以保住小命
但即使70LV,連落下都讓你來過0 CD又如何,沒有抗沒有閃格,脆弱得撐不過半分鐘
所以有心玩靈仙的人,請不要忘記,融合寵1定要選擇血閃格...那已經是最低要求了

至於治量方面,有了1轉新補技,其實已經很夠用,除非你的TEAMMATE全都非常的豆腐吧,否則必定能補起來的
所以精神,不要勉強撐高,不然係只會不斷的洗技洗技和洗技...

大概很多玩靈仙的朋友都明白...但是不打武道只想做純補的人偏偏就是會糾結數值的高低><於是我只能說的是,再怎樣純補也不要忘記至少在1轉戰鬥技能上,點1下那個新的打技吧,即使只點1也好~那已經是天堂與地獄的分別了
作者: pgchicken    時間: 2013-5-16 11:47:24

cckk2000 發表於 2013-5-16 11:45
轉發得唔得呀?

無話唔得,但俾番多少專重寫番轉自邊到
作者: a7265412    時間: 2013-5-16 11:48:01

.....
作者: a7265412    時間: 2013-5-16 11:49:08

......
作者: 00852340    時間: 2013-5-16 11:50:36

a7265412 發表於 2013-5-16 11:48
因為佢係裝備,唔係道具

原來波波係裝備

咁請問+幾多攻幾多防

可唔可以沖+10嫁

可唔可以用wp波掛exp波既熟練
作者: a7265412    時間: 2013-5-16 11:52:54

.....
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 11:55:03

板主...洗底呀洗底,1知道唔刷得就即刻停哂表情啦,高抬貴手,唔好封我AC同扣分啦

岩岩開左上限,全世界都掛波波,分享1下70-71 LV

藍EXP波1粒約=6.5%
紅EXP波1粒約=5.5%
黑EXP波1粒約=4.8%
或者可以幫大家易D推算下,要收定幾多EXP波了~
作者: a7265412    時間: 2013-5-16 11:55:19

.....
作者: 迪凡    時間: 2013-5-16 12:00:30

以下係守衛系發言

或者大家好少見到有森守/獵魂
因為守衛系依個職業既技能實在不堪入目

以一轉技以言
其1
沒有突進技 & 被動+抗性
係咁多種職業入面
冇一個職系既一轉技會同時冇哂依兩種技

其2
要出BUFF技才能戰鬥(且BUFF只有30秒)
非常麻煩..
如森守( 靈龜)
如獵魂(火鳳/獵鷹)

但千萬不如少看森守這職業..
現時有了抗暈技
防守能力亦非常高
機乎能與塔王看齊(只說防守能力)
PK方面能抗暈的話是多麼的煩憂

獵魂方面
輸出非常高(猛虎)
唯一缺點只是欠缺突進技

如果大家有時間的話.
不妨升一隻森守:)
作者: 00852340    時間: 2013-5-16 12:03:16

姐係平均20粒先1個lv

作者: 迪凡    時間: 2013-5-16 12:05:50

以下是對遊戲的建議

針對連線方面
3,4,7SER長期處於非常容易斷線的情況
廠商一直沒有理會

針對戰場方面
鳳狙已成為萬眾之敵
鳳炮令粗口狂飛
應否在戰場禁止使出鳳炮?(威力過強.直秒人)

塔王方面::
吸人在戰場實在有太大影響
配合鳳狙的魔耗陷阱更強
應否製造拉抓免疫?

作者: qflylove    時間: 2013-5-16 12:09:00

我基本每天都刷每日,每日都是我主要的經驗來源,大概,本地的大掃除+每日,做2個城市的話,應該有3%的經驗和大約5金左右的收入,還有一堆藥水。只是比較耗時間,比如,深淵的每日,做完需要30分鐘,70%坐騎,包括跑腿。
是不是應該加強下,每日的經驗?
作者: sesesese    時間: 2013-5-16 12:14:25

http://forum.agames.hk/forum.php ... &extra=page%3D1
求加多d分:(
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 12:14:39

有1個非常小既小心得,係唔想大家LAI野先分享的

平時響商城買到既轉蛋野,大家都會理所當然覺得只要不使用就不會有綁定效果吧,但其實並唔係全部都係咁

大家買499點成長套裝既時候1定要注意,轉蛋開了,即使不曾穿上身,都已經是不可交易了,所以,給分身/新角色買這東西的時候,最好擅用~送禮~這個貼心選項,那就可以避免其他角色不少心把轉蛋打開了,然後整套裝備就商麼浪費了~
作者: sunnydoll    時間: 2013-5-16 12:15:24

個game 平衡方面真係唔夠
鳳狙 威力太強
係戰場入面有d玩家 電腦機能 未必 係中至好勁,,
往往唔知點解就死左..
真係一肚氣
呢樣應該要平衡返
作者: qaz90475963    時間: 2013-5-16 12:16:21

發表下天道既感想~

如果要話天道既"唯一"特色係空間穿梭術(5LV=50尺+7CD)
但呢招絕對唔係天道既專利~~~
絕大部分既近戰都可以衝到埋對手身邊(唔明點解得守衛冇~~~)
但佢地都要"TAP"到人/王怪先得?:X
空間穿梭術既真正專利人其實係"力士"(10LV=27尺+2CD+對周圍5尺敵人造成傷害<--重點,但懶得講)
唔計冷卻時間既話~力士"飛"50尺係快過天道的~
而且力士係瞬發,天道係要0.1秒既拖術時間,呢0.1秒長到好易CUT技...
唔單只~力士唔理你前面有咩障礙係迷都可以沖到
但天道,只要落腳點有DD唔岩就企死係度了~(就算太遠你都唔可以向前飛左果50尺佢先咩!?)
所以只會覺得天道呢招係"抄"番來的"水貨技"

拜託大家唔好再講呢招係天道既特色了~~
天道唔係開黎拎馬拉松冠軍的~
作者: sesesese    時間: 2013-5-16 12:18:58

教大家如何快速刷錢
http://forum.agames.hk/forum.php ... &extra=page%3D1
極速刷星光
果日睇完巴哈呢個post之後
即刻去試下刷星光
有時唔好彩 8個ser得1粒星光
有時好彩就8個ser出5粒:)如果刷8個鍾以上
淨賣星光唔抽既話 賺1千金冇難度:)
作者: qaz90475963    時間: 2013-5-16 12:19:35

a7265412 發表於 2013-5-16 11:48
.....

但經/幸符係可以放入元氣既"道具"

不如SET埋EXP/WP波都可以係轉蛋入面抽到
咁迷可以放埋入去LO~
當然......機率...... 大家明啦~
作者: sesesese    時間: 2013-5-16 12:21:22

出左新副
大家都唔係好知邊打個新副 想出隱王點知禁錯制出左副
9隻蟲又唔知係邊
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=28717&tnum=4
轉貼巴哈既教學:)
作者: qaz90475963    時間: 2013-5-16 12:21:35

我想物品欄果度可以校埋自動丟棄藍/橘裝~~
背包冇咩位唔想要裝呢~~
作者: 26655789    時間: 2013-5-16 12:23:23

給新加入玩家的小貼士:)
初初加入既玩家都係主要跟主線任務升lv~ 但係升到約45lv 你會發現d主線任 越黎越少 omg點算呢?
除左 每晚12點重置 6點重置既單人副之外, 都有唔少方法可以升得快d
第1個就係人見人愛既exp波,不過可能要花多少錢
第2個就係公會任務,組5個人 每人負責一隻怪,基本都升好快,不過會洗好多金
第3個就係45lv開始入得既雪烈 ~54去到炎國都有炎烈, 入面既怪對於無一定裝備既人黎講 係好難打
不過如果有加入公會,可能可以搵到高lv 帶你升:) 你掛波 佢刷怪 一定升好快:)
一係就組5個差唔多lv既,,不過一定要睇職....無坦無補 就要靠大家 一齊彈怪樂 先保得住命仔:)
記住40lv開始死係扣經架 同埋30lv前係可以唔洗洗技水重點 打完副本唔好唔記得重置丫!左上角名 右click~有個重置制:)
仲有推薦任都好多經架,有能力解就盡量解下啦:)

副本方面,新加入既家玩可能會覺得 打到一堆 王蛋 同符文石,又好似唔岩用,就會將佢扔曬佢..
千奇唔好咁做丫!果d分分鐘變成值錢既野 背包 下面有個物品進化,可以將佢地合成,
自己研究下 合得多就會明白架喇, 除左以上兩合樣物品之外 藥水都可以架. 一路解任送既藥水 可以合上去,
咁就唔洗花錢買新藥水,慳番唔少:)

轉職物品方面,好多人都話 點解轉職物品打極都唔出既
答案就係 除左無運之外 就係你未爆bp... bp值係怪物血量下面有條bar
你需要變身 變大 進化 先可以打爆佢,先有機會得到你想要既轉職書:)

打住咁多先:) 睇下值幾分
作者: sesesese    時間: 2013-5-16 12:24:38

出左新職之後 60金d盒仲未有新職既金裝
作者: pgchicken    時間: 2013-5-16 12:24:58

qaz90475963 發表於 2013-5-16 12:21
我想物品欄果度可以校埋自動丟棄藍/橘裝~~
背包冇咩位唔想要裝呢~~

呢個唯有靠手動掉…
作者: sesesese    時間: 2013-5-16 12:26:39

遊戲建議:&
晴空城 最哂時間令玩家最唔想玩既地方 係要行好遠
同埋係咁轉圖
打到人都訓哂教
希望打龜出個npc係龜死既地方
同埋盡量減少轉圖:)最好5/10層先轉一次圖
依家得50層 遲下打4 5階要上100層 打到人地癲
作者: 26655789    時間: 2013-5-16 12:27:13

活動方面,我建議gm一齊玩,親下民XD
可以黎個gm vs player XD
gm 捉迷藏
時裝大賽 由gm選出gm認為時裝配搭最好睇既角色~

作者: gnim01    時間: 2013-5-16 12:32:41

狂衛 58LV 打罪火之城(單人副本 攻略

打一王時注意不要被他的十字技能打到,這個隻消你的BUFF,一旦被消了變身,命令BUFF,記得要重新再開過,就很容易羸的了

打二,三王的雙水母,硬打的話一定不夠打的.但是力士可以用 激怒去拉走一隻. 先用激怒,然後就往後退,等激怒CD好再往同一隻水母丟去.如此幾次之後另一隻水母就會回到原位了,這時你就可以佩合有暈技的寵物把它姦殺掉一隻水母只有16萬血,相當於同級的一隻精英怪,很容易打吧.幹掉一隻之後,另外的一隻霸王硬上弓就行了,注意拉怪時不要被暈到,不要然就GG了

打四王的時候他會放技扣你SP和變你做雀,只要走位好就能硬過了

打五王會十字暈技,等他起手時向45度角走就OK了

只要在30分鐘(?)內打完就會出隱王,在去五王的路上,你看到右手邊有一個平台, 幹掉五王之後隱王就會出來了,狂衛的話一定能輕鬆羸的

50分我啦身為一隻狂衛打副本真係好吃力家
作者: pgchicken    時間: 2013-5-16 12:33:44

特別題目:有無人講下你認為現時晴空既職業PVP,PVE(即係副本)強度排名?講下點解
作者: mbb.C    時間: 2013-5-16 12:38:38

升寵可以清單人副或者打裂,升得好快
賺錢我平時就打副賺ge
打到ge裝拎去賣, 賣淨都唔洗掉住!!
剪左佢可以有粉塵用黎洗符文石~~
粒石洗得靚自己唔岩用都可以賣, 話唔定賣到幾百G-千幾G呢 XD
另外打到ge王寵可以留起, 因為好多時有人合寵需要用
一般都可以賣到10g一隻 10隻就100g了.. 幾好賺
作者: gnim01    時間: 2013-5-16 12:39:03

發表一下狂衛的感受

作為一隻狂衛,我在晴空勿語的存在感超低

只有坦力,沒有輸出,相比塔皇森守又能頂又能打的職業,失色不少.打戰場時只有一招定身技能,常常被人放風爭

雖然有時候利用變身後的反彈傷害也可以殺到一兩個人

但在塔皇無雙的戰場活動,一被拉後,就不停的被其他塔皇拉到致死,沒有變身的可能

我認為傳奇應該BUFF 狂衛和把塔皇的拉當作是控制技能,一旦被拉之後就有免疫.要不然在1秒內被拉幾次雙眼真的很難看到自己在哪
作者: qflylove    時間: 2013-5-16 12:41:43

給一些不花太多錢玩遊戲的人站場的一些建議
本人現在66不塔,+5異痕一套,65的紫刀,走的是暴力路線。一般的站場,在網絡和電腦不卡的情況下,參加30分鐘,能獲得,11w經驗……參加過5次,都是10w以上,15万以下,由於沒有花太多錢,所以站場很不給力……本人粗略計算了下,若是exp波,半小時能掛約90万經驗。
站場幣什麼我就沒去弄,畢竟我不需要站場幣換東西,上次想換exp波的,但是要很多,完全不夠……
作者: gnim01    時間: 2013-5-16 12:47:39

pgchicken 發表於 2013-5-16 12:24
呢個唯有靠手動掉…

其實,如果因為身上有太多裝備而想理處掉的話,可以剪了它們拿道光塵粉

道光塵粉可以在傷之心(霜之森  拿女神祝福(有分3000跟10000的祝福,每個祝福有兩小時的效果

還有,道光塵粉還可以佩合  天蘊石去煉成更強勁的符文石喔 :-)

所以下次有多出來的裝備和寶石就剪掉他們吧, 按B鍵>物品拆解(剪刀樣)>按你想拆的裝備>道光塵粉

記住不要把自己需要的裝備剪掉阿
作者: ctb    時間: 2013-5-16 12:49:35

迪凡 發表於 2013-5-16 12:05
以下是對遊戲的建議

針對連線方面

如果禁重炮甘不如直接del鳳狙 尼隻職

作者: 26655789    時間: 2013-5-16 12:49:45

神巫打副本心得:)
神巫 有高輸出群技清怪, 有回血技能 可以提高生存力
一路回血一路引一堆怪 再變身彈起 放曬d群技 就可以爽清一堆怪,
不過要小心注意 某d會暈既心怪... 因為神巫好脆 好容易死,
打副本王 最好升寵5lv暈寵, 因為神巫本身就無暈技. 有左隻寵易打好多架:)

作者: mbb.C    時間: 2013-5-16 12:50:35

如果無買點無乜G玩, 可以得閒入戰場打下柱儲戰場幣
因為可以用黎換EXP同WP波!!  唔洗見人有得掛你無得掛咁
另外打雪廊戰場儲分又可以有雪廊箱, 抽到時裝又有錢賺, 有人要你個箱又可以賺下錢
打武道會拎頭3名就有武道箱, 一樣抽到野又可以有錢賺!!

作者: 26655789    時間: 2013-5-16 12:51:07

疾風打副心得:)
疾風清怪有點慢, 不過強在 爆發力,同吸血能力 配合高閃,
基本走少少位 都可以輕鬆打任何王 加上有6秒dear
用隻-防寵 加埋狂鬼疊傷 王都變豆腐
作者: qflylove    時間: 2013-5-16 12:53:11

再來個關於強化裝備的優化方法
本人小平民,基本沒什麼閒錢用於購買防暴的增幅水晶,至今只買過2格個,加送的2個……
又把+7的紫刀,使用防暴沖上去的,+7後用了10個防暴都未到8,所以,用上了防增
+8的成功綠是5.3%,虛寶能放2個,我就考慮是放2個還是放一個……
放一個成功率是10.3%,放2個是15.3%。
就2格防增來看。放一個時,1次成功10.3%,失敗了,第二次還是10.3% 加起來,2次至少有一次成功的概率就達到了19.5%,比同時放2個高了4.2%

作者: 26655789    時間: 2013-5-16 13:01:03

可能大家會覺得入到戰埸會好lag 因為太多人 企定定係到比人殺既感覺當然唔好受啦
其實可以係系統設定 設定某d野黎 減少lag既程度
esc→系統設定  人物/特效顯示 請拉到去0 咁就無左出技既動畫,會埋閃光 光環果d
顯示設定→剔走曬d野都可以幫助部機load快d:)

順帶一提,戰埸一走 係會重計d金幣架 所以唔好以為打夠柱就走 完埸前番入黎拎金幣
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 13:09:31

活動既質素,活動說明既清晰度都要加強,開活動唔係鼓勵大家1齊參與嗎,玩家同玩家之間可以因為個活動多D交流,令到只GAME多D生氣,但係又唔會提前交代清楚活動既內容,玩家連基本既概念都冇,提早知道咩時間出活動,結果可以做既都只係等到夠鐘既時候就上線,唔需要溝通因為大家都唔知究竟要點做,只係1味PRIZE MOTIVATE,參唔參加只係睇獎品吸唔吸引人最多既交流就只係等活動完左之後,1大堆不滿同,唔通開1個活動就只係為左咁?

作者: mbb.C    時間: 2013-5-16 13:12:58

建議出多d比玩家設計時裝/坐騎或者商城產品ge活動
最近d野真係唔係好靚.. 星光機變左係咁出舊野比人抽咁
就算玩家設計得唔夠好, 我相信都可以問玩家拎個藍本再由game返計師執靚佢
咁多d靚野抽,大家都開心, 唔洗一味抽舊野
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 13:20:09

ctb 發表於 2013-5-16 12:49
如果禁重炮甘不如直接del鳳狙 尼隻職

完全同意1只血少,0補技的職業要生存,,,除左秒技仲有咩可以倚靠,更何況,如果所有職都可以撐到好似塔王森狩果D坦職咁硬,咁仲有咩職業特色,不如個個鬥多$$...攪套最強裝備咁 XD
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 13:25:36

沖了多套+10MAYBE都有D心得,沖裝果陣千萬要放5粒以上的防爆,然後千萬要用自動沖裝,成功率絕對會比1下1下人手禁黎得高,還有時間最好還是挑夜晚10點後吧純經驗之談

P.S.響所有野都同人品掛勾既時代,平時做多D好事,可能都有幫助
作者: 迪凡    時間: 2013-5-16 13:39:29

輕鬆賺錢心得

除左眾所周知既打星光方法外

1. 打區王
每張圖都會有兩隻區王
30MINS重生一次
佢地分別都會趺裝.
而越高LV既圖D裝就越值錢
8個SER 幾張圖重覆咁打都可以賺唔少

2.刷副本
如38.這些低級副本
可以不刷單人版
不停刷多人版..
每一次爆身就去賣裝

另外提供一個慳錢方法
通常我地拎餃子有修裝鎚
但係我地可能都冇為意到冇用到
其實你唔洗去修裝
係背包度SET左裝備低於1耐久就用佢都可以慳唔少

希望幫到大家:)
作者: 迪凡    時間: 2013-5-16 13:41:32

以下是針對職業「狩魔獵魂」的發言..

Bug1:
專精: 拳王連拳
降低拳王連拳的冷卻時間 20 % ,並在目標帶有獵鷲衝刺的效果中,使用拳王連拳攻擊後會提高森龍拳的傷害力 100 % ,使用森龍拳後失效

拳王連拳(Lv.1)
提高攻擊值 38 點,對目標造成物理傷害,若目標身上帶有「獵鷲衝剌」的效果,則使其陷入暈眩狀態,持續 1.5 秒。

獵鷲衝刺(Lv.1)
在 30 秒自身閃躲時將附加「獵鷲追擊」 狀態,在後續普攻會有 40% 機率 2 連擊,持續 4 秒,且額外造成攻擊目標有 10% 機率造成恐懼 1.5 秒,並對15 公尺內的所有敵方附加「獵鷲衝刺」 狀態,持續 6 秒。

根據「專精: 拳王連拳」
使用拳王連拳攻擊後會提高森龍拳的傷害力 100 % ,使用森龍拳後失效

但如果敵方有暈眩免疫或抗暈的狀態
即使敵方被追加「獵 鷲衝刺」 狀態
對敵方施展拳王連拳後,並不會得到提高森龍拳的 傷害力 100 %的BUFF

BUG2:
根據新2轉技能書
獵魂新技:「妖精附著」的說明
被攻擊時,有 5% 機率對攻擊方施展 1 級「妖精特攻.空」。
但這效果竟跟原2轉技能「妖精特攻」的效果重疊
技能名稱明明不一樣
效果應該也不一樣
但兩個效果竟然不能共存
應該是能共存才對..

除了技能上的BUG之外
相比現在晴空中的職業.
大多在1轉技能中有↓
突進技能
被動加抗性技能
但是這些技能在守衛系中完全看不見
再者, 守衛系要暈人必須近身
還要有前置技「獵鷹衝刺」
這一切一切
令大家眼中的守衛系變成了弱小民族
令到守衛職業變成了冷門的職業

在另一方面,有了武道會的出現
同系的森守和獵魂要互相對抗
但試問一下,獵魂真係的有可能戰勝森守嗎﹖
森守先有抗暈, 再有定身,
再有2轉新技減近戰受到的傷害

獵魂有的只有近身技
聰明的人都知道獵魂只能被森守屈距離

再與其他職業對比
守衛系的1轉新技能實在太爛了..
加仇恨, 浮空什麼的.. 打玩家完全沒有實際效用
打怪更不會點他們

在獵魂技能方面
製作者試著讓玩向兩個方向發展
1. 獵鷹
2. 火鳳
但現在的職業的範圍技都有自身15-20, 甚至是30尺的範圍
但為何只有獵魂的只有10尺?? 還要沒有突進技及其他拉近距離的技能﹖.. :(

而且.70LV中獵魂的基本系數中.
力量只有11X 而智力卻有151
但他的技能全是偏向物理型的
是那裏出錯了嗎﹖

再提供一點
獵酌的2轉技, 妖精特攻. 效用非常不顯眼.
為何不能像絕影的風魔手裏劍一樣.
第一發先有傷害. 再持續扣血??
而且在獵魂2轉技中,,有1招減MP什麼的..根本沒有效用

能否請晴兒.. 真的跟進一下獵魂這冷門職業的種種問題
一直以來我曾向出版公司提交上BUG..
但一直也未有修正

以下是我希望你能對守衛系作出的調整
純粹是我個人的意見

第一點::
希望能夠為守衛系製作出一招突進/爪取技能
以現時的職業之間的定位來看
基本上每一個近戰職系也有突進技能/爪取技能
例子如下::
武者系->突襲
刺客系->殘影突襲 & 瞬獄斬
力士系->躍擊
守護者系->玄狐斬
魔戰使系->天旋舞陣
咒術士系->裂鱗

第二點::
改善守衛系的BUFF技能
(火鳳之怒/靈龜抵禦/獵鷲衝刺)
這3招技能也是對15 公尺內的所有敵方附加「XXXX」狀態
這些狀況會直接影響下一招技能的效果
甚至傷害
應該直接改成當自身有(火鳳之怒/靈龜抵禦/獵鷲衝刺)這些狀態的時侯
直接有效果/傷害加成
例如::
靈龜抵禦
在 30 秒內,攻擊時將額外造成攻擊目標的防禦值下降 4 % ,持續 8 秒,且自身被爆擊時將附加效果「靈龜之力」,每秒恢復 27 點HP值,持續 10 秒,並對15 公尺內的所有敵方附加「靈龜抵禦」狀態,持續 6 秒。

守護爆破
提高攻擊值 8 點,對指定範圍 3 公尺的所有目標造成物理傷害,若擊中的目標帶有「靈龜抵禦」的狀態,則使守護爆破傷害值提高 2 % ,持續 4 秒。

如果自身有靈龜之力的BUFF
那麼守這爆破就直接被提高傷害

火鳳之怒 & 獵鷲衝刺亦應類同

另外是針對獵魂的建議
猛虎連擊
這招技能本身的攻擊範圍已經相對上細
只有10公尺
再鑑於守衛系沒有突進型技能
森守有中距離攻擊的守護爆破
獵魂亦應可以遠程攻擊
如將猛虎連擊改成
對目標及其自身範圍10-15尺內的敵人造成傷害
發動距離為20尺

第三點::
亦是針對獵魂的
獵魂2轉技魔力虹吸
是一招完全沒有用的技能
獵魂是以爆擊生存的
可以創出一招與狂衛以牙還牙類同的技能
例如::
爆擊後會追加傷害
又或者爆擊後會有減傷效果之類的

作者: sesesese    時間: 2013-5-16 13:58:36

大家依家係咁做會任升LV 俾少少方便既提議
如果你有你情個AC OR你自己同自己結情做會任其實幾方便:&
情侶加經既buff唔洗入隊
買任果陣搵冇做緊會任果隻買任 之後情傳過去交易
再用回家術 番去買任 如果你個包大少少 or 靈敏高少少
可以keep住咁用呢個方法
btw可以升埋情:&
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 14:31:34

升情最好既方法係響霜心刷浮煙幽靈開煙霧彈,但升經BUFF最快就要入埋家族,獲得家族親密度最快既方法就係參加晴空憤怒鳥活動

如果經BUFF推高左,無論係升角色LV或者升寵都會有效率好多的,當然,5LV公會高階溫泉+靈兔仙境小屋開+經PARTY都要善用,升LV就係需要咁多準備
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 14:40:22

對於只GAME入面既常有活動都有D建議,既然只GAME既風格係咁可愛,點解1直以來都唔學下其他可愛風既ONLINE GAME推出1D同打鬥冇關,和諧D有趣味D既小遊戲,畢竟並唔係所有玩家都鐘意拳頭上既較量呀!!

作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 14:45:59

投訴下~關於打世王既模式,響出左70紫武書之後就發現到有D玩家為左盡可能拎多D箱,開1堆分身去世王附近打1下就企,坐等其他人幫佢殺死只王,咁對於D真係落力打既玩家絕對唔公平,有時仲因為佢地既幾乎0貢獻危害到其他人既安全,E+開左LV 上限,死左仲會扣經><
作者: gnim01    時間: 2013-5-16 15:11:23

可以回報BUG 嗎?
當你解回頭任(比你等級低很多的主線任
的時候,除了聲望你什麼都不會得到,連經驗也是 QAQ
作者: 無極獅子座    時間: 2013-5-16 15:13:43

玩左咁耐,其實有樣野應該要做,就係可以設定登入時預設用邊隻人仔登入,因為成日都要襟隔離左右(開第一隻人仔唔代表會長玩),如果有就會更方便勒
作者: mbb.C    時間: 2013-5-16 15:24:48

無極獅子座 發表於 2013-5-16 15:13
玩左咁耐,其實有樣野應該要做,就係可以設定登入時預設用邊隻人仔登入,因為成日都要襟隔離左右(開第一隻人仔 ...

+1 好需要呢個功能 因為本身隻GAME比人一帳多號!! 咁方便好多
作者: 迪凡    時間: 2013-5-16 15:25:47

以前我都唔知
掛波個陣成日搵夠2粒同色既掛..
原來其實可以係輔助小幫手度..掉左d波波落去.
等佢自己掛..
式神個d都可以咁用:x
希望幫到大家!
作者: carbondioxide    時間: 2013-5-16 15:27:27

有樣野好緊要,大家可以去低LV既圖打哂D小精英,拎成就章,呢D成就章,除左可以換到紫套裝的製作配方,仲可以換比較罕有既各種時裝改膠,而且打精英同時提升親密度,有部份仲可以有埋有能力加成既成就稱號,希望大家唔好忽略左啦
作者: mbb.C    時間: 2013-5-16 15:37:21

賺錢最易
打地圖王怪(唔係世王果d)可以打到符文石.
打得多返黎唔洗洗都得, 就咁合石, 合到靚石(eg幻幻殤,幻格檔之類)可以賣到百幾-3百g架喇
又唔洗洗石洗得咁辛苦, 又可以搵到錢

作者: mbb.C    時間: 2013-5-16 15:46:14

早果排新手神獸玉有得開時裝...
其實我覺得唔洗取消都好,
反正都係不可交易, 當係送比新手著都唔錯~~
玩晴空,, 角色可愛係一大賣點, 話唔定新手著左第1套,
見人地有d靚時裝時可以吸引到佢地比錢買點抽轉蛋呢??

作者: kkkkkkk    時間: 2013-5-16 16:00:55

遊戲建議:
想D職業技能能力平均一D:(!
只要天樂陷阱-MP + 鳳狙狂狙戰場門口就.
但其實每個職業也有本身特色的,只是沒他們那麼屈吧

作者: gnim01    時間: 2013-5-16 16:03:19

比部分升到30~50左右既玩家一個小貼士

當你解每日任的時候可以買多一/兩個公會任,那麼就雖然是打同一樣的怪,但是卻有多一份經驗值

還有的就是每日任務最好接光光之後再解,有一些每日任是要打一樣的怪物喔
作者: 天使的眼淚    時間: 2013-5-16 16:09:49

新晴空物語應援團稱號捲軸 
剩餘數量: 235/300 開始時間: 2013-05-15 18:00 結束時間: 2013-12-31 23:59

咁耐先換左70個

最遲出到年尾

如果唔急keep住每日登入同一個星期清下d壇任

唔洗年尾都換到
作者: 天使的眼淚    時間: 2013-5-16 16:12:38

carbondioxide 發表於 2013-5-16 14:45
投訴下~關於打世王既模式,響出左70紫武書之後就發現到有D玩家為左盡可能拎多D箱,開1堆分身去世王附近打1下 ...

但係人地有花時間去升隻分身

如果你咁講既話
gm之前出d打王活動不如唔好再出?
大把人係果到都無咩貢獻
作者: gnim01    時間: 2013-5-16 16:16:34

天使的眼淚 發表於 2013-5-16 16:12
但係人地有花時間去算介隻分身

如果你咁講既話

認同

如果D人傷害少就冇得拎箱咁姐係明益老手姐,
新手都冇生存空間,隻GAME 就愈來愈少人玩~"~

但係開分身你都要比心機落去升家MA,唔覺得有咩問題
作者: gnim01    時間: 2013-5-16 16:19:17

建議新手們可以一起組家族然後刷公會任拿星光幣

比起每日推薦的三十粒星星會易很多,而且也易中星幣
作者: xxx852    時間: 2013-5-16 16:20:03

插下你公司有冇得加
作者: kkkkkkk    時間: 2013-5-16 16:24:18

如何輕鬆升60LV,新人總會忽略<奇妙餃子.XXXX>
但其實能夠解1個.有幾十萬經.超級好.
好運就是材料卷@@! 只需要足夠才料就可以.
區王卷,每1次打各1,此SER沒有可以轉SER找找看,不要呆等唷..很哂時間的.
頭目卷,頭目沒記錯應該是半小時出1次吧? 如果打得快,1轉還會出2次-3次
最難就是世王卷,世王卷只好合力找好友1起解了:)

解完任還能開餃子箱!賭賭你運氣吧!!
有7色,染色劑,世號,那當然有不能小的紅,藍水啦

作者: qflylove    時間: 2013-5-16 16:25:58

建議:現在有幾個包包是送的5格子包包,每次換20格的時候都需要把那5個格子的包包的格子清空,才能拿下來,經常有時背包有10個空位,但是那5格包包拿不下來,需要調換下背包裏面東西的位置,才能取下,這點做的不人性化
作者: gnim01    時間: 2013-5-16 16:34:24

大家會唔會覺得有時打怪好吃力,比怪打到好痛?

其實當你按下SPACE BAR時候變身就會對5~10 公尺外既怪物做成彈天效果,而既個效果係唔會有免疫(除了PK戰同副本王外

咁你就可以變身既同時再按多下SPACE 關番變身,再打打打,回番D SP,再不停LOOP 就好輕鬆打死副本王以外既怪物啦
作者: qflylove    時間: 2013-5-16 16:36:36

現在晴空物語有一個問題,職業化太嚴重,雖然有很多職業可以選擇,但是,玩的時候,或者說級高的就那麼幾個職業,什麼狂衛,都十分的稀少。現在又出了格新的咒術師,被我們工會譽為親兒子職業……希望能在以後,對職業進行平衡
作者: kkkkkkk    時間: 2013-5-16 16:44:05

給新手升LV 小貼士  
見到頭目即打 頭目箱可以開到 寶石啊 神器書啊@@
但不能不提的就是 <XX徽章>
你可以跟住你手上的徽章去不同國的地圖,
找1個NPC叫X之國軍備官,用五或十個徽章兌換聲望!
五個聲望= 10分鐘 30%EXP加成.
十個聲望= 30分鐘 30%EXP加成.
十個當然是化算一點

再加1星2星經符EXP就好像開了跑速一樣
作者: mbb.C    時間: 2013-5-16 16:44:42

出多d防增..沖裝無7色好難上到+10
點解商城無防增賣???比玩家多個選擇都好你地又可以賺多d錢
作者: gnim01    時間: 2013-5-16 16:44:57

gnim01 發表於 2013-5-16 16:34
大家會唔會覺得有時打怪好吃力,比怪打到好痛?

其實當你按下SPACE BAR時候變身就會對5~10 公尺外既怪物做成 ...

補充:新手們如果在40等的時候打轉職任的樹海,可以使用這個方法去打頭目,那麼自己一個就可以單刷了,只是打得比組隊慢就是了

另外:樹海是每天只能進入一次,在晚上12點就會重置,要打的話就要準備好喔,例如是買水,修裝備等等,要不然打到頭目時爆裝就不爽了
作者: qflylove    時間: 2013-5-16 16:47:27

頭目怪,每條線每小時會刷出3波,第一波不打完第二波不會出現,第二波在第一波打完後5分鐘出,
每條線刷新時間不一樣
野外的boss,是每10分鐘刷新一次,從打完的時候開始計算
巨獸是每6小時刷新一次
這樣,等boss的時候就不會乾著急了
作者: qflylove    時間: 2013-5-16 16:56:08

說說符文的進化
一共分为两大类,第一类是属于技能或武器限定,例如:
怒殇,天火,隼境,此类别的符文石集满7颗,可进行物品进化,成为第二类的符文石,并有机率成为:幻.符文石
第二类是属于非技能或武器限定,例如:殇护,极速等此类别的符文石集满7颗,可进行物品进化,成为第一类的符文石,并有机率成为:幻.符文石
同样的,幻.符文石一样可以当作塬料继续进化,而物品进化出来的符文皆为光著的符文
作者: kkkkkkk    時間: 2013-5-16 17:00:54

副本王寵注意
5隻副本打出的王寵蛋可以在背包裡的下面左邊第3個物品進化,
按進去右上角有(觀看原料)可以看看需要的蛋.配合一下.
不是每個副本的蛋也可以5合1,儲夠5個就可以進行進化.
有機會變出不同的蛋 有藍字 紫字技能都不一樣的!
下方就有可獲得其中之一的成品

祝大家合中你們心中的寵,哈,讓我合隻迷你英雄吧GM

版主:( 純人手的心聲,給多幾分當獎勵吧
作者: 軍師    時間: 2013-5-16 17:02:11

玩神泉後既感想~_~"

一開始話出果時見到有招無敵仲識加攻就覺得好勁
所以一出我就即刻開左隻黎玩.....
之後就不斷努力去升lv...終於70lv
就立即飛入去打戰場...點知原來中伏了-.-
無敵原來係會中負面效果....
天旋起手速度比其他職既技能為慢!!!!
仲要加爆都只係得55%封技效果
加上無暈技無定身技...所以完全係可以比人拉住黎打
好處係有...就係打副本..晴空城..地圖怪既速度頗快..

以下係個人建議:
希望使魔魔道既時間可以增加
因為真係中左驚魂等5秒以上既負面效果技能..
真係企係到等死...
就算係3秒既負面效果...2秒內都係好微機會去反殺人
「代價」應改返可以用物品...因契約5秒完左後
仲有3秒時間會無左成一半血...仲要用唔到hp水-.-
真係開完招技...死既機率差唔多係100%
另外使魔既跑速可唔可快返d...
隻野完全跟唔到步伐..
好啦...就係咁多

以上完人個人見解...不喜勿插@@
作者: qflylove    時間: 2013-5-16 17:12:03

道光粉獲得方法
什麼道光粉?可以用來抽籤,天蘊石進化符文
只有通過分解裝備,寶石獲得
裝備的光道數量:
以下賣價=銅
白裝備=賣價/2
綠裝備=賣價*1
藍裝備=賣價*2
橘裝備=賣價*3
紫裝備=賣價*4
拆解強化過裝備算法則不明
完整寶石=2680 其他的寶石沒有拆分過,基本分解裝備的就足夠了

作者: kkkkkkk    時間: 2013-5-16 17:13:44

金重要點還是點品重要?
2樣對我來說也是一樣重要的!!!!

賺錢攻略
1)打區王,1SER 2隻. 1隻有2件裝,通常出介出鏈就HAPPPY了!
賣給NPC 40銀-50銀=1咁上下,好運打哂8個SER應該有5金左右?
哈哈.刷還刷,記住留返1個SER比人解餃子任:)

2) 對於我細細力沒攻可言既此方法我沒用:(
打副本啊@@ 單單64副的第1層.打1次也有7金UP.
1小時不休息應該有100金吧?.?
高LV刷金比低LV易~所以低LV還是去升LV等高LV再刷!

3)雪裂炎裂也有裂王,開掉寶符刷星光A_A
刷到可以拎去賣..拎去抽也行,分分鐘1粒中金騎

做日任雖然煩@@但.. 其實做1個圖日任有金之餘,
仲有HP/MP水.省HP/MP水錢呢
作者: gnim01    時間: 2013-5-16 17:14:46

kkkkkkk 發表於 2013-5-16 17:00
副本王寵注意
5隻副本打出的王寵蛋可以在背包裡的下面左邊第3個物品進化,
按進去右上角有(觀看原 ...

正確一點來說,每一個國度(森之國,砂之國等)的副本都會同一間隔

而利用物品進化而成的寵物蛋一定要用0星,同一國度副本出的蛋才可以進化

而進化出來的結果會是迷你英雄,下一個間隔的藍/紫寵(紫寵會比藍寵多一招戰鬥和合體技能)

如果寵物不合適你用的話不妨試試,而且紫寵一樣都可以用作物品進化喔
作者: cckk2000    時間: 2013-5-16 17:19:16

卡鍵教學
首先指標滑鼠羽毛右下角有一個藍色方格
先長按滑鼠右鍵 等方格變黃色以後 按下滑鼠左鍵 (此時滑鼠右鍵依然按著)
再把滑鼠右鍵放開 再放開左鍵 就卡建完成樓 (一直自動放技能)

作者: qflylove    時間: 2013-5-16 17:25:01

新手冲等,最好的就是找一群人,一起刷公會任務,同時得到以下的效果:
防外掛驗證 10 %::只要換線、重登等方式,都可以觸發防外掛,缺點是只有 10 分鐘
各地圖徽章 30 %:集5、10個分別可持續10、30 分鐘
經驗符:一、二階分別可加成 10 %、 20 %,重覆使用只能增加時間,不能累積 % 數
泡溫泉:如果有公會的話,有人購買一、二階溫泉粉就可加成 5%、8%
一般組隊:組隊最容易的方式,集滿5人有最高的清怪效率;注意團隊是沒有經驗的!
家族組隊:必須加入同個家族才有的狀態
情侶組隊:別忘了,遊戲中情侶可以是同性別
這個是最快的方法,找5個人,蹲那5個點,刷即可,只是比較耗錢,對應等級的大掃除是每一張0.3%

作者: cckk2000    時間: 2013-5-16 17:25:15

屬性分享
力量+1        攻擊值 +5        格擋值+0.5
靈敏+1        攻速值 +0.5 法速值+1 閃避值+1
才智+1        術法攻擊值 +5
精神+1        影響治療量和被治療量 
運氣+1        命中值+1 爆擊值+0.5 術爆值+0.5

作者: hk_la    時間: 2013-5-16 17:25:49

開頭以為射手 會係高閃 低防 高攻擊力既職業 點知係冇閃既職業黎
金裝 冇+閃真係弱左d
雲狩 係唔係 已經廢左? 淨係0cd風矢帶人升?
玩物理 但暈技又術 升到10lv 雖然係4.3秒 但係得48% 真係太低 改為50% 或60% 差唔多個個職業都100%暈 1揪1 真係冇得贏打50%格檔 職業 真係 輸 如果可以 無視 25% 格檔 就好
攻擊力又唔高鳳j高 距離又唔夠鳳j遠 流星射程真係太短 1打1 鳳j 完全冇勝算
技能書 速射突圍 5LV 暈改為3秒 比較好  如果唔係2招暈都係垃圾
攻擊時,有 15% 機率由自身放射出 7隻箭矢,對範圍 24 公尺內的目標,造成物理傷害,並有 35% 機率使目標陷入暈眩狀態,持續 2 秒。

作者: kkkkkkk    時間: 2013-5-16 17:25:55

咁多個字先得20分咁我簡短D啦!
升LV就唔小得會任啦@@組5個人又升得快!
1個卷仲可以有130貢獻比公會.
你升LV既時間又可以升埋公會LV.
1舉2得:)! 靠你升5LV公會啦~~~唔知幾時會出6LV@@
其實有時公會會倉唔夠位放料,如果佢出多個倉就好了:)!
唔貪心,不一定要送,用公會錢買的也可以
作者: yomas    時間: 2013-5-16 17:29:50

建議:加強成就功能 等多D人玩 例如:總分去到幾多送個稱號 (攻/HP/抗+%)
開放 家族戰/小型會戰(比公會自己申請同其他會打) 例如嬴左 送星光/加公會經/分)
作者: qflylove    時間: 2013-5-16 17:35:51

各裝備可練熟練度
[attach]6524[/attach]
[attach]6526[/attach]

作者: yomas    時間: 2013-5-16 17:37:21

寵物轉生第4技 (打技)

弱點襲擊
對指定目標方向直線範圍20公尺,造成物理傷害,降低防禦力 25%,並且每秒將造成額外傷害,持續 8 秒。

精神耗弱
對自身十字範圍20公尺內的目標,造成冰霜傷害,提高目標MP消耗量 25 % ,並且使目標陷入定身狀態,持續 4 秒。

衝鋒突圍
對指定方向扇形範圍20 公尺內的目標,降低目標防禦力 20%,並且造成二連擊的物理傷害,持續 6 秒。

法王追擊
對指定方向扇形範圍 20 公尺內的目標,降低命中率 20%,並且受到三連擊的幽冥傷害,持續 6 秒。

牽制攻擊
對自身十字範圍20公尺內的目標,造成物理傷害,並且降低目標攻擊速度與移動速度 20%,每秒對目標造成額外傷害,持續 8 秒。

法力追緝
指定範圍20公尺內的目標,造成二連擊的冰霜傷害,並且每秒對目標造成額外冰霜傷害,持續 5秒。

作者: 迪凡    時間: 2013-5-16 17:37:48

對遊戲既建議

沖裝方面::
防增應該要出現係商城度..
唔應該只抽星光
咁樣會令到個市價波動好大..
令到好多人都沖唔起裝
玩唔起新人
連繫效果黎..

互頻方面::
唔應該分咁多個頻..
61LV上就應該唔好再分割..
(1-40)
(41-60)
(61LV UP就只得一個)

時裝方面
大家都知道時裝有白,綠,藍,紫
但係好多時白字同綠字係一樣色
應該每種字都唔同色
同埋唔應該只有某D時裝先可以進化
應該統一進化系統
作者: yomas    時間: 2013-5-16 17:38:24

寵物轉生第4技(合身)

祭司法書 融合時提高自身術爆傷害 15%,並且提高自身才智加成 5%。
勇士呼喚 融合後提高自身物爆傷害 15%,並且提高自身力量加成 5%。
草本療癒 融合時自身每 3 秒回復 5% HP ,並且降低自身被物理爆擊率 5 %。
芳療紓緩 融合時自身每 3 秒回復 5% HP ,並且降低自身被術暴機率 5 %。

作者: yomas    時間: 2013-5-16 17:39:04

寵物轉生第5技(打技)

魔法牽制 對自身十字範圍20公尺內的目標,造成幽冥傷害,並且降低目標攻擊速度與施法速度 20%,造成封技效果,持續 8 秒。

追殺通緝 對指定方向扇形範圍20 公尺內的目標,造成四連擊的物理傷害,並且攻擊時有 10% 機率額外造成定身效果,持續 4 秒。

頭暈眼花 對自身十字範圍20公尺內的目標,造成物理傷害,降低目標防禦力 25%,並且使目標陷入定身狀態,持續 4 秒。

目眩神迷 對指定目標方向直線範圍20公尺,造成雷霆傷害,使目標陷入暈眩狀態,持續 4 秒,並且震退目標 5 公尺。

作者: hk_la    時間: 2013-5-16 17:39:39

遊戲建議新增 占領模式 npc模式
公會占領 打倒 每個地圖中的npc 占領完 該公會占領最多 每個月 可囉星光
ps: npc 係超強 超強 有時間限制
例如 a公會已占領地圖  b公會 想 占領 必須 挑戰 npc模式 贏了npc模式 才可 挑戰 a公會
ps: 該地圖 要等24小時 才可占領

作者: yomas    時間: 2013-5-16 17:40:39

寵物轉生第5技(合身)
治癒光芒 融合時自身每3秒回復 3% HP ,提高自身被治療量 5 %。
自我修復 融合後提高自身被治療量 10 %,並且會反彈受到的 10 %傷害。

作者: gnim01    時間: 2013-5-16 17:43:26

大家有冇發覺打副本時候隻寵成日都死搞到升唔到寵,又要比錢復活?

其實係打副本王之前係可以先將隻寵收番(ALT+F

當你打到隻王差一兩隻就死個陣,就可以禁多次ALT+F 放隻寵出黎,再打死隻王

咁隻寵就唔係冒住生命危險又可以吸到經驗了
作者: cckk2000    時間: 2013-5-16 17:49:27

三轉任務要求分享:
化神魚4條
星光硬幣碎片50個
時空結晶碎片10個
招財貓1個(要成就點數200點)

作者: qflylove    時間: 2013-5-16 17:51:48

迷你英雄第四打技和合身
迷你巴雅爾
守護之握         對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,被治療量提升 5 %,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效。       
獸王之力        融合時自身受到物理反彈傷害降低 30%。

迷你英雄.齊戈        迷你.黃砂靈境        對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,被治療量提升 5 %、所受到的傷害降低 5 %,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效。        堅毅獸印        融合時自身被術爆傷害降低 5 %。

迷你英雄.莫都       
迷你.秘寶靈境        對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,降低 20 % 的 MP 消耗量、跑速提升 5 %,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效。       
迴閃獸印        融合時自身被物爆機率降低 5 %。

迷你英雄.蘇德       
迷你.嶺空靈境        對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,物理傷害提高 5 %、攻擊速度提升 5 %,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效。       
專注獸印        融合時自身被術爆機率降低 5 %。

迷你英雄.薩迪克       
鎖魂嘆息        對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,每次攻擊所造成的傷害提高 5 %,且攻擊時有 5% 機率造成定身效果,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效。       

迷你英雄.阿依慕       
悠久獸靈        對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,降低 20 % 的 MP 消耗量,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效。       
獸王之息        融合時自身受到術法反彈傷害降低 30%。

迷你英雄.吉雅
迷你.雪狐靈境        對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,術法傷害提高 5 %、施法速度提升 5 %,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效。

迷你英雄.巴蘭       
潔淨漣漪        對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,每 3 秒回復 2% HP ,且有 20 %機率解除 1 個異常狀態,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效。       
剛猛獸印        融合時自身被物爆傷害降低 5 %。
作者: qflylove    時間: 2013-5-16 18:08:05

關於活動,天魔降臨的意見
本人玩晴空也很長時間了,只要不上夜班,基本上每天的天魔都會去看看,畢竟沒人,天魔完全打不起來,,發現,大約1個月前,大家打天魔的積極性很高,基本天天都有1堆人在s1打,但是最近2周,基本就沒人打天魔了,不知道是不是全去準備玩新職業的緣故,搞的這個天魔活動很尷尬
作者: 豆釘    時間: 2013-5-16 18:13:16

御靈打副本心得
好多玩純補玩家都覺得打單人副王會好難打.
其實御靈打王怪有暴風雪呢招減慢王移速技能,再加埋寵物減移速
基本上可以唔俾王打中就可以殺到王怪,當然純補要打王時間 就好耐
咁要點打呢?
首先同王保持一段遠距離用極凍冰准打王一下,王就會追住你打,只要唔俾王打到
咁王就唔會出技,一路追住玩家,呢個時候一邊手暴風雪一邊出寵物放減移速就可以好易殺死副本王
作者: himan53162    時間: 2013-5-16 18:15:17

迷你英雄第4技

迷你英雄.莫都

迷你.秘寶靈境

對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,降低 20 % 的 MP 消耗量、跑速提升 5 %,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效。

迷你英雄.蘇德

迷你.嶺空靈境

對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,物理傷害提高 5 %、攻擊速度提升 5 %,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效。

迷你英雄.薩迪克

鎖魂嘆息

對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,每次攻擊所造成的傷害提高 5 %,且攻擊時有 5% 機率造成定身效果,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效。

只想以這三隻來做
一般寵物第4技

戰鬥技能

說明

守護之握

對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,被治療量提升 5 %,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效

制裁之甲

對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,每次攻擊所造成的傷害提高 5 %、所受到的傷害降低 5 %,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效

野性呼喚

對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,攻擊速度、施法速度提高 5 %,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效

潔淨漣漪

對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,每 3 秒回復 2% HP ,且有 20 %機率解除 1 個異常狀態,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效

鎖魂嘆息

對自身範圍 15 公尺內的友方,附加效果,每次攻擊所造成的傷害提高 5 %,且攻擊時有 5% 機率造成定身效果,脫離範圍後,此效果 5 秒內失效

寵物轉生第4技:

戰鬥技能

說明

弱點襲擊

對指定目標方向直線範圍20公尺,造成物理傷害,降低防禦力 25%,並且每秒將造成額外傷害,持續 8 秒。

精神耗弱

對自身十字範圍20公尺內的目標,造成冰霜傷害,提高目標MP消耗量 25 % ,並且使目標陷入定身狀態,持續 4 秒。

衝鋒突圍

對指定方向扇形範圍20 公尺內的目標,降低目標防禦力 20%,並且造成二連擊的物理傷害,持續 6 秒。

法王追擊

對指定方向扇形範圍 20 公尺內的目標,降低命中率 20%,並且受到三連擊的幽冥傷害,持續 6 秒。

牽制攻擊

對自身十字範圍20公尺內的目標,造成物理傷害,並且降低目標攻擊速度與移動速度 20%,每秒對目標造成額外傷害,持續 8 秒。

法力追緝

指定範圍20公尺內的目標,造成二連擊的冰霜傷害,並且每秒對目標造成額外冰霜傷害,持續 5秒。

寵物轉生第5技:

戰鬥技能

說明

魔法牽制

對自身十字範圍20公尺內的目標,造成幽冥傷害,並且降低目標攻擊速度與施法速度 20%,造成封技效果,持續 8 秒。

追殺通緝

對指定方向扇形範圍20 公尺內的目標,造成四連擊的物理傷害,並且攻擊時有 10% 機率額外造成定身效果,持續 4 秒。

頭暈眼花

對自身十字範圍20公尺內的目標,造成物理傷害,降低目標防禦力 25%,並且使目標陷入定身狀態,持續 4 秒。

目眩神迷

對指定目標方向直線範圍20公尺,造成雷霆傷害,使目標陷入暈眩狀態,持續 4 秒,並且震退目標 5 公尺。

迷你英雄專屬的第5戰鬥技能:

戰鬥技能

說明

迷你.白金之星

對自身範圍 15 公尺內的隊友,附加效果,被敵人攻擊時,有 5% 機率反彈受到的 100% 傷害。

迷你.鑽石之塵

對自身範圍 15 公尺內的隊友,附加效果,HP 低於 10% 有 15% 機率恢復 5000 點HP,MP 低於 10% 有 15% 機率恢復 5000 點MP,每 10 秒作用一次。

迷你.黃金之心

對自身範圍 15 公尺內的隊友,附加效果,扣減自身範圍 5 公尺內的目標 HP 值 1500 點,並恢復自身 3% HP 值,每 5 秒作用一次。

迷你.白銀之魂

對自身範圍 15 公尺內的隊友,附加效果,扣減自身範圍 5 公尺內的目標 MP 值 1500 點,並恢復自身 3% MP 值,每 5 秒作用一次。

金寵的戰鬥第5技: 珍稀王寵與一般寵物戰鬥技能

蚩尤咒蠱

傳說中的破壞魔獸‧蚩尤的絕技,窮凶惡極咒施暗蠱奇術的九黎獸神!
  對自身範圍 15 公尺內的目標,隨機解除 1 個可解除的增益狀態,並降低 30% 的防禦值、跑速值,持續 5 秒,王怪無效。

八岐鬼祭

傳說中的破壞魔獸‧八岐的絕技,八首八尾專精祭靈玄術的天叢尾獸!
  對自身範圍 25 公尺內的隊友,附加效果,每 8 秒隨機解除 1 個可解除的異常狀態,但會降低HP上限 10% 作為獻祭,脫離範圍後,此效果 8 秒內失效。

嘯天噬神

傳說中的破壞魔獸‧嘯天的絕技,吼聲如鐘彷彿吞天噬地的雙頭巨犬!
  對自身範圍 25 公尺內的隊友,附加效果,攻擊值、攻速值、法速值提升 5% ,受到攻擊時,攻擊方有 5% 機率獲得暈眩效果,持續 4 秒,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效。

金蟾懾魂

傳說中的破壞魔獸‧金蟾的絕技,火眼金睛擅長懾魄驚魂的沼澤之王!
  對自身範圍 25 公尺內的隊友,附加效果,防禦值、閃躲率、格檔率提升 5% ,受到攻擊時,攻擊方有 5% 機率獲得睡眠效果,持續 4 秒,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效。

九尾幻變

傳說中的破壞魔獸‧九尾的絕技,幻化千面使敵防不勝防的百變靈狐!
  對自身範圍 25 公尺內的隊友,附加效果,命中率、爆擊值、術爆值提升 5% ,受到攻擊時,攻擊方有 5% 機率獲得恐懼效果,持續 4 秒,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效。

妲姬魅影

傳說中的破壞魔獸‧妲姬的絕技,媚身魅語令人神魂顛倒的千年蛇精!
  對自身範圍 25 公尺內的隊友,附加效果,每次攻擊所造成的傷害提高 10%,並有 5% 機率造成 2 連擊,受到攻擊時,攻擊方有 5% 機率獲得石化效果,持續 4 秒,脫離範圍後,此效果 3 秒內失效

作者: 呀FunG    時間: 2013-5-16 18:16:43

既然而家開左上限,可唔可以考慮下減少61LV至70LV既升級經驗需求?
作者: kkkkkkk    時間: 2013-5-16 18:18:33

呀FunG 發表於 2013-5-16 18:16
既然而家開左上限,可唔可以考慮下減少61LV至70LV既升級經驗需求?

力推啊!!!!!!!!!!!!

歡迎光臨 AGAMES 討論區 (http://forum.agames.hk/) Powered by Discuz! X2