AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 水水bb
打印 上一主題 下一主題

天道們入   [複製鏈接]

EXP
949 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章

但天道比起其他職根本比唔上既 打副本打裂又冇人會要天道 0仙間唔中有人組但天道好小見
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
晴空物語
EXP
820 點
水水bb 發表於 2012-10-14 21:22
是 因為同其他職相比 根本比唔到

又唔可以甘講;;有好多守衛都好難打得入

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

IamSuper成仔v3v 發表於 2012-10-21 01:17
又唔可以甘講;;有好多守衛都好難打得入

EM,,,你真係冇見過森守係裂縫拉一堆怪跟住變身2,3下守護爆破秒一堆..??
真係好屈架,,雖然第2D方面真係幾喳下

EXP
949 點

其實大家可以講下咩職廢過天道 其實隻game入面最廢既職是天道?

主打遊戲
晴空物語
EXP
820 點
helix5b28 發表於 2012-10-21 11:47
EM,,,你真係冇見過森守係裂縫拉一堆怪跟住變身2,3下守護爆破秒一堆..??
真係好屈架,,雖然第2D方 ...

冇計啦;;職業都唔平衡;;戰場一隻鳳J一炮射埋黎咩都冇啦

EXP
949 點

但其實大家有冇諗到有咩方法正勁天道個職架??? 同其他職比起上來 太遠了......

EXP
949 點

沈得好快 咁快就第2頁 我可以推推? 另外呢 我今日打50副 一個天道入佢 唔夠d怪打 61唔夠打50副- - 天道其實有乜用架 果招花其實消唔消冇咩所謂 唔會幫助好多 大技又要等20秒 最慘是好難組人打裂

EXP
1556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 趣圖分享勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

水水bb 發表於 2012-10-26 12:44
沈得好快 咁快就第2頁 我可以推推? 另外呢 我今日打50副 一個天道入佢 唔夠d怪打 61唔夠打50副- - ...

佢其實係唔係隻 補天道/只撐法速天道 黎架-,-
而家好多補天道=.=
天道既好處我就只係諗到打副既時候唔洗組隻靈仙就可以解死亡buff (可以組隻補御靈復活 + 補用)

EXP
949 點

tangjojo2000 發表於 2012-10-26 13:03
佢其實係唔係隻 補天道/只撐法速天道 黎架-,-
而家好多補天道=.=
天道既好處我就只係諗到打副既時候唔洗組 ...

我玩攻天道既 我玩+hp 玩0仙好過了 之前ch 2ch個時呢 我諗左好耐 玩0仙定天道 但我覺得天道個名又型 就算比我再諗過 又會玩天道 但我開始覺得自己唔多識玩天道 但我好喜歡e個職架 如果可以出多d大技就好了 再加上幫人+hp一定唔夠陰陽果d+得多 唔洗諗 冇咩見天道帶人打裂- - 出多小小大技啦 最好等幾秒又有得再用 現在既大技要等20秒用一次 哇 等咁耐 又秒唔到d怪 跟本打唔到

EXP
261 點
晴空早就放棄左天道
血小 技廢
3轉大技無附加效果
次次武道都係靈仙第1就知咩事
天道 算把啦

EXP
949 點

rachael 發表於 2012-10-27 12:08
晴空早就放棄左天道
血小 技廢
3轉大技無附加效果

嗯 天道hp小得好勁 再加上咁多mp唔知要來做乜 又冇mp盾喎 但0仙唔會勁過天道好多 天道0仙=道法 2個職一樣咁廢 如果出多d大技/+hp既技能應該會幫到小小既 現在既天道太廢了

EXP
261 點
水水bb 發表於 2012-10-28 15:13
嗯 天道hp小得好勁 再加上咁多mp唔知要來做乜 又冇mp盾喎 但0仙唔會勁過天道好多 天道0仙=道法 2個職一樣 ...

唔知你有無玩過武道
但一個打手天道比一個靈仙打手秒既感覺真係好差
講緊天道同靈仙都上滿抗
靈仙可以一路恩雨一路打
天道按得補黎已經比靈仙打死左
當然靈仙打手只能用在武道
副本輸出清怪速度都係天道高
但對比起其他職業道法都係弱職
我相信GM都唔會再改天道呢個職

EXP
863 點
推推推~~~
支持天道!!!

EXP
949 點

rachael 發表於 2012-10-29 00:04
唔知你有無玩過武道
但一個打手天道比一個靈仙打手秒既感覺真係好差
講緊天道同靈仙都上滿抗

我唔知呀 冇玩過0仙 但如果再有得選擇既話 我選玩天道 天道名太型了 我知想e個職勁是冇可能 在這po搵有玩過天道既朋友傾下如何玩一個小人玩既職(天道) e個職太小人玩 我又唔識玩 因為技太廢 副本又冇人組 裂組左我 跟住又比人歧視- -

EXP
1556 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 趣圖分享勳章 在線勳章 友誼之星勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

我呢隻天道,,,,,,,,
一直都係將晴空當係單機GAME咁玩XD
打副/11訓 就搵公會FD一齊組隊/野團

EXP
949 點

tangjojo2000 發表於 2012-10-31 18:04
我呢隻天道,,,,,,,,
一直都係將晴空當係單機GAME咁玩XD
打副/11訓 就搵公會FD一齊組隊/野團 ...

可惜我唔喜歡入d人公會呢 唔鐘意識朋友 我性格好內向T_T 但有時入d唔識既人組打裂 次次比人歧視 d人話要靈仙做咩? 組打手好過要佢啦 是吧 天道冇得幫人加抗性的 多謝意見or回答~

EXP
1556 點

水水bb 發表於 2012-11-2 13:26
可惜我唔喜歡入d人公會呢 唔鐘意識朋友 我性格好內向T_T 但有時入d唔識既人組打裂 次次比人歧視 d人話要 ...

最好係入個好既公會
有班FD一齊打副打裂會開心D

其實我入既公會係我FD拉我入去的
同公會D人Friend D既話佢地唔會歧視你的
而且天道呢個職一換補裝就可以去做補
雖然補得唔夠純補多
但都公會D FD話好過冇補

另外呢而家靈仙難求
有D副本一定要有道法(e.g.死亡buff)
既然靈仙難求就不如要隻天道
可以解buff+打手

仲有呢天道技能配真係點唔研究都唔得
一點錯左就會變成癈天道
(我洗左好多次技)

EXP
949 點

tangjojo2000 發表於 2012-11-2 20:57
最好係入個好既公會
有班FD一齊打副打裂會開心D

同意 我用過一次洗技水 但變身技要點最高??? 因為天道變身加攻同防 仲有花果招點最高??? 我唔識玩- - 入公會最唔好就是一個衰正到全公會衰哂 我用天道終於打嬴靈仙 今日 有d開心 我用雷-佢速 再打 一路打一路+hp 我用-mp個隻杖 先嬴到 希望如果再出ch職任務既話 加強天道技 例如:大技唔限秒 就好 +hp 好似陰陽果d e經夠了 唔洗太勁 感謝回答 會參考意見

EXP
949 點

各位有玩過天道既話 可唔可以比一d天道攻略我 好難玩

EXP
1240 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

其實,,天道唔算最喳,,,你唔記得左獵魂=0=
天道,二轉開始就係弱勢職,主要原因為
1)道法
      道法天生就小才智,多精神,因為靈仙係呢個GAME的正式補C
     才小就功小,冇計....
2)個2行冇+功...
     衰然個2行加得都唔多,但係都係有呀,,但係而道就係冇...
3)二轉
      轉移術冇咩實際用途...XX雷網又係垃圾技,得充能轉化一招勁,而且都係天生定位比正常打手偏補,威能轉化又接近垃圾..

呢幾樣因素令天道真係唔湯唔水-_______-
我建議100%放棄補量,HP,
上功時,撐閃避抗性,
放風箏單刷BOSS,,點一大補當補命,

如果你真係咁有愛,
就加油,,但係要有心理準備,團戰冇咩人會想要天道,
多人副同人一齊打一地會當你垃圾
學習玩單機,單刷副吧~向單刷64副前進吧~!小天道~!

PS有野你搵
tangjojo2000
會好D,
佢一定有研究過我...