請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 9455|回復: 45

收費ser玩家之痛苦 4/7   [複製鏈接]

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
收費ser一開ser果陣已經講好咩轉生次元分子精裝唔會出,1月頭我係facebook得知童話開回憶版我都期待+開心左一輪
一開ser,個個人都玩得好開心,去屎洞打王,組隊升王城,根本就係回憶中最開心既一幕,新年又多活動,變身果個真係幾好,

但係,
2-3月果陣bug錢問題太嚴重,可因通脹物價上升,令一部分玩家退童,但係依然未係對收費ser造成最大打擊。
後來gm唔理玩家訴求,hea捉外掛,懶係搵一日全日系統公告捉外掛,之後就無曬聲氣,令唔少人開始對收費ser灰心,更多人退童
直到gm開轉生,求其有d人話想轉生你就開,但係你無見到果個post既反對票係多過支持,完全無問下85以上玩家既感受,就一下聲都唔聲出轉生,到底我地練到咁高lv,食咁多種同燒咁多經娃,甚至超e做咩?
隨便一個轉生既70lv暗使,屬性都可能勁過一個90lv既暗使,仲味計食完屬調既差距,可能有d人會覺得開轉生系統好,但係都唔可以無視另外反對開轉生既聲音,所以又有部分人退童。
到左依家,gm求其開個雙經,之後搞個娃換ok崩活動,好明顯係無心經營落去,我真係覺得好痛心,開雙經你唔洗做野都算,娃換ok崩係好事,但係點解要係雪怪先?依家仲有邊個人願意走去打雪怪?你到底知唔知玩家主流lv係邊個位?

根本就係gm自己唔理個ser,捉外掛,修補bug,出活動,根本無樣野係達到有效率,令玩家覺得呢個ser無藥可救。

依家6個ser加埋唔夠20%,到底有無諗過去改善,定係諗住唔理收費ser,淨底既玩家自生自滅最好就買多個月費?等你賺多50hkd?
自問好熱愛童話,我好鐘意童話既背景設定,打怪咩都好,但係打怪到你用free ser既怪物能力,出手順序設定根本令玩家覺得好灰心,
首先,怪物血量:例如100lv木仙14109血,但係105lv木仙係可以去到20800血左右,雖然係幾lv既差距,但係血量可以差好遠,100lv既玩家到底要點先升到lv?根本就殺都殺唔到,95鞭改到盡400傷,先岩岩好秒到,更加唔好講其他職。去到龍宮果d110以上地方根本無可能升到,就例如金河都成4萬幾5萬血,無分鞭根本殺唔死,更加唔好講收費ser改到最好都得400傷,200鞭技都秒唔到叫一眾魔使點生存?

第2,出手順序:黑洞,獸神,各職業技能有無調節過?據我所知,玩僧/刀既人好少,因為呢2種職業係free ser無迷裝根本無立足之地,但係gm有無配合改革,調整呢2種職業???? 再講,黑洞大家都知道除2+1敏,無迷裝點會夠快打威?就算夠快,都分到無曬智,點會有傷?到底幾時先肯改出手?
最後,招數命中率:恩雨,黑洞大家都知道命中奇低,打10隻miss10隻都試過,玩暗既人多係因為初期威力大,但係後期又易miss,傷害力又唔夠獸神,已經係好難練上去,唉...

裝方面,50lv改裝頂屬+8,但係80lv得+11-12,會唔會有少少唔合理?根本應付唔到後期打怪,黑洞玩極都唔夠敏,90lv暗夠快威1但法化埋80lv特調暗南,上盡智敏都秒唔到威1暗體。
問題唔係唔玩,係升到95lv開始玩唔落去

金大金商人影都無隻,上遺無人搶核心,精探個個都有,但係小小經常空閑無比人打,回憶版真係要變成回憶?
gm你選擇繼續潛水唔理收費ser,等我地自生自滅,定係作出改善?挽教收費ser?進行推廣,改動現有收費設定?轉成免費開商城?最少我覺得唔值得去用50hkd囉

如果你係打算唔投放資源既話,pm我ok?我唔買點
如果你係有心既,就比d表現我地玩家睇下ok?我無諗過要退,但係你同我講話你唔想搞,咁我都算啦我可以放棄唔玩
收費ser絕對係可以賺錢,不過gm無用心去營運

收費ser一個廢柴光使上
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
639 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

講又講左好多次, 鬧又鬧左好多次~~
如果唔係你呢d「廢柴光使」仲有玩,
我真係好難想像點解我仲會係到

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
我係到都係因為有你呢個廢柴巫師wo-,-

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
639 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

Is this gay post?!

EXP
5042 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

唉,好失望...

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
gay post亂入,btw gm會唔會睇到都唔知

EXP
2309 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

點解會咁,唉,垃圾game

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
睇唔到都照玩反正

EXP
2309 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

e家換左個新版主, 都唔理人~

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
我見過佢幾次回覆

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
639 點

siU妍 發表於 2013-7-4 18:49
點解會咁,唉,垃圾game

我相信開發童話個班人見到Alta, 應該會噴血~~
你那生平傑作被埋他腳下~~ 你那陣時的熱情~~ 恐怕永遠追不回~~

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
如無力挽回要懂得放手?

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
逝別了的童話再不可擁有~

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
639 點

poisonboy 發表於 2013-7-4 18:52
如無力挽回要懂得放手?

你捨得放棄呢隻Game?

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
jelly 發表於 2013-7-4 18:53
你捨得放棄呢隻Game?

佢真係pm我同我講唔想搞,我可能汁野走人當然要等月費完

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
回夠31次就上熱門第1個壇咁少人..

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
639 點

poisonboy 發表於 2013-7-4 18:56
回夠31次就上熱門第1個壇咁少人..

熱門又點?! 對GM黎講不過係冷門post一則~~
其實我認為我地應該推薦GM加入梁振英個班子到,
因為成班友全部都十問九唔應~~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4408 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 藍寶石勳章 吹水勳章 瑪瑙石勳章

好掛住胡蘇佬
淺倉藍hea做到不得了

EXP
23 點
點解仲會有人開埋D咁既POST?
為左你地幾%人流而開會討論如何改善月費服嗎???
什麼冇迷裝唔夠勁,冇分子刀戰惡唔起,   
你而家提出既改善咪就係以前既厭唔夠勁玩家提出囉, 出哂分子迷裝比你班追求傷害既玩家, 所以先演變成今日既免費版,  而家你又回到最初??

最重點係: 個SER一手然早就係開泥呃錢, 你個白日夢仲想發到幾時??
打N咁多字,圍埋咪又係你地果幾條友係度推, -.-食得咸魚抵得喝, 醒下啦, 年輕人 .

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
十六夜少 發表於 2013-7-4 22:49
點解仲會有人開埋D咁既POST?
為左你地幾%人流而開會討論如何改善月費服嗎???
什麼冇迷裝唔夠勁,冇分子刀戰 ...

其實我上面唔係講緊話出分子迷裝,係講緊要改出手,改怪血,唔好亂咁曲解啦,睇清楚d先回ok?