AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: poisonboy
打印 上一主題 下一主題

收費ser玩家之痛苦 4/7   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
75 點
不如舉個例子應會明白我的意思.
試回想起,頭60級怎樣練功?5人行在51-60其間,每場至少砍3-4回才完,但其間吾開肉娃血娃等等,一樣跟妳的情況沒差多少,分別在於係等級問題.
妳話光使加攻,黑洞補刀和火衝等等.但妳吾嘗試換換陣形?1闇3獸神/白金1光使,加上妳的寵物,相信可撐到3-4回吧
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
童話(月費版)
EXP
294 點
hkee0625 發表於 2013-8-6 13:14
不如舉個例子應會明白我的意思.
試回想起,頭60級怎樣練功?5人行在51-60其間,每場至少砍3-4回才完,但其間吾 ...

如果收費ser有咁多魔使就好...
你指個情況我係明白既,我都知道咁樣係最好玩,奈可童話已經變質

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
75 點
無法子啦..
其實童話官方,好多時都自打嘴巴

主打遊戲
童話-月費
EXP
20 點
好多裝備物品都係同資料片掛勾,你要唔出分子呢d野 但又要秒殺d怪呢樣係好唔符合常理既野黎...
隻game唔係得一個回合...都唔係一個人玩 唔係既話我相信好多職業都係垃圾黎
唔夠傷害可以試下加力 好多野都係要互補不足 要某d野既同時就要付出某d野 好簡單既等價交換黎
想當年玩童話既時候三四個人組隊都要打幾個回合先殺到月光村d怪
我記得傷害有上限係9999

仲有GM係「遊戲管理員」,工作係負責「管理遊戲運作」。活動、調整數據呢d應該係唔同部門做既野黎
九成半以上既遊戲營運團隊都係唔識遊戲屬性設定同平衝性,唔係既話就會唔有咁多online game開一陣就執粒
不過如果要調整屬性設定應該要做好大規模改革...就連好多基礎設定都要改...
不過呢d都唔係最重要...最重要既係要用心
舉個例 轉生系統、分子、升級屬性同系統咁
可以限制轉生次數、轉生後的點數比例等等...
分子提高既傷害比例呢d改弱等等...
又可以整做升lv既經驗少d 但等級上限調低d 升lv能力點數多d
其實好多野都可以做調整 差在有冇智慧(心)
有活動已經好好,當然玩家既要求一定係高,不過亦同樣代表係期望

我都好想玩番童話 真係好多年冇玩 果陣雖然好細個 月費又要78蚊 但點都會草錢買
不過見到你地d評論咁差 都係諗下好了 睇黎真係要成為兒時回憶

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4858 點

遊戲狂熱勳章 用戶勳章 在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 吹水勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章

EXP
1046 點
我真係好難想像