AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4782|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

[官方] 針對外掛處置的說明   [複製鏈接]

EXP
595 點
樓主

《幻想神域》超人氣的同時,也衍生了外掛問題,有些玩家為了升級、賺錢而用外掛;有更多的工作室為了賣幣而不斷使用外掛。《幻想神域》營運團隊也當然收到很多玩家的反映,其實由公測第一日開始,我們就已經著手針對外掛不斷努力封停,亦不斷和台灣原廠溝通更多有效方法打擊外掛,只不過之前我們都是默默工作,不希望太高調以免太多地提及外掛,我們更希望玩家將焦點放在遊戲內容當中。不過有感於廣大玩家對於外掛的反感,今次特別向大家解釋一下《幻想神域》港澳營運團隊對外掛的處理方式,讓玩家知道營運團隊其實在掃蕩外掛的同時,亦針對著問題的核心來想對策,大幅減少外掛問題。

以下各項是現正運作及即將加入到《幻想神域》之中的防外掛系統:

1)營運團隊正不遺餘力地封鎖外掛程式,但除了一般外掛使用者外,工作室的外掛才是最令人困擾,相信有不少玩家都看過甚至曾經被火砲部隊搶怪,事實上為了保持財源,工作室更新外掛的速度異常快速,營運團隊將使出萬二分的力量來與工作室競賽!

另一方面,營運團隊也在此呼籲玩家不要買幣!沒有了收入,工作室也不會再「工作」!而且官方是絕不建議玩家購買遊戲幣,亦將針對外掛工作室掛出來的金幣進行流向追蹤,並全力打擊幣商以及回收已流出的金幣,購買者更有機會被封帳號!

2)營運團隊會發佈停權名單,好讓玩家更了解停權情況。

相關停權名單可到官方討論版的《幻想神域》版的「停權名單區」查看,或請按此

3)早前於遊戲加入舉報系統,十分感謝廣大玩家的支持,目前官方已加派人手處理逐個調查被舉報的帳號,查證屬實將立即封停,絕不手軟,希望玩家能更有效透過系統舉報懷疑外掛使用者的同時,亦不要惡意虛報,以免影響官方查證進度。

4)正常玩家的金錢流入渠道主要來自任務與副本,而外掛火砲部隊通常都於野外打怪,以出售雜物來獲取遊戲幣,因此營運團隊對此作了檢討,決定大幅調降這類物品的售價,而另一方面稍微提高副本的遊戲幣掉落,讓正常玩家可以透過副本彌補這方面的損失,此部份將於本週維護後(2013828)執行。

《幻想神域》港澳營運團隊感謝玩家們的支持!

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
622 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 麻雀勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
GOOD..........GOOD

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

GM終於有交代la........  

主打遊戲
幻想神域
EXP
32 點
希望吾好有D玩家玩野, 手多多亂咁見人就舉報, 睇清睇楚!!!!! 你知啦, 暑假特別多"小"學生得閒阿嘛

EXP
1254 點
感動+拍手鼓勵

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
220 點
雖然有抓,

但力度不夠啊!

有很多掛幾個小時還在,

很影響遊戲進行,

尤其是晚上。

主打遊戲
幻想神域
EXP
78 點
外掛當然係一個問題,
仲有好多問題等緊你地續一續一解決

五級富豪會員

二次元大好~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1842 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章

話說.........我被fd幾次唔小心禁錯 -.- 佢話想睇我裝備果時會唔小心禁錯
其實會唔會係接檢舉果下果時彈個通知問下是否真的檢舉 確定 果d -.-
我唔想因為我d fd手殘搞到我GG....

EXP
118 點
哇!!!!!!有交代啦 見到你地真係有做到野~
明顯地朝早6點既外掛 少左n倍

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
30788 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

依家先捉人有7用...有人已發現洗錢BUG

PS:仲提供埋方法..已完了..

EXP
341 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

決定大幅調降這類物品的售價,而另一方面稍微提高副本的遊戲幣掉落
大幅降.微提高

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1704 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

如果係用洗黑錢嘅方法你地查唔查到?

EXP
611 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

瑩。 發表於 2013-8-27 23:00
如果係用洗黑錢嘅方法你地查唔查到?

以細佬玩十年網遊經驗,見官方常用方法係回溯..

主打遊戲
幻想神域
EXP
41 點
有公佈,有交代,玩家先會對官方有信心~~
希望官方繼續努力,係打擊外掛既同時發放更多正面消息,以挽回玩家更高信任~~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1704 點

用戶勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 友誼之星勳章

賣底底 發表於 2013-8-27 23:01
以細佬玩十年網遊經驗,見官方常用方法係回溯..

如果佢一份打成100份之後再寄呀寄我就唔信官方咁有心機

主打遊戲
幻想神域
EXP
26 點
洗黑錢真的很可怕  希望官方在明天更新後能解決問題  否則後果比工作室的外掛嚴重10萬倍...

主打遊戲
幻想神域
EXP
3589 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

聽日應該更新出新地圖@@

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2981 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

個拍賣洗錢方法,台灣原廠同我地試左成晚都唔成功,有冇正義人仕提供正確洗錢方式?重酬!!

二級平民會員

全職麵包

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
181 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

大覺屋師真 發表於 2013-8-28 00:21
個拍賣洗錢方法,台灣原廠同我地試左成晚都唔成功,有冇正義人仕提供正確洗錢方式?重酬!! ...

雖然個公告同台灣果邊果個差唔多,
不過真係感覺到你地有做野既

另外...個"BUG"好似已証實係改圖改出黎,
我估官方係後台應該有方法知道D錢點流掛?? (一D類似銀行用緊既系統...唔難寫的...)
無啦啦有暴發戶應該AI好快搵到佢出黎... (唔係冇掛=.="? 都係唔難寫的...)

到到都叫人用電腦簽名嫁,
我真係唔識係到畫隻龜耶=.=

主打遊戲
幻想神域
EXP
244 點

試帖勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章

Gm終於做野啦,我玩唔玩落去就決定係聽日個更新度
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿