AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

EXP
250 點
整個開紅模式算,限制時間,約5分鐘到,之後強制熄,cd時間10~30分鐘(唔會俾人話咩霸地圖之類)
另外定時係野外整d好勁既怪物(打玩家幾野死,血量異常地厚,可以任玩家引去地圖各處,城入面除外)
方面打瓜d外掛佬,同埋又可以成班人玩野引隻勁王去個外掛度打瓜佢

噢噢  = = 咁不如係戰鬥狀態中既人.. 如果比人邀請戰鬥, 等3MIN 都冇回應就自動開紅咪仲好  發表於 2013-10-9 13:12:21
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
950 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
建議:
當玩家等級達到20級,就可以進行公共地圖的PK。
每張公共地圖都有不同的區域,根據每個區域內想要進行PK的玩家數量決定此區域是否為可以PK的區域。
具體說明

PK區域
· 在公共地區的PK是以投票為開關的,可以根據該地區內玩家的意願進行設定。

公共地區PK投票
· 公共地區分為若干個區域,每個區域是否可以進行PK是可以分別設置的,設置的依據來自於玩家的投票。
· 每個玩家都有一個投票開關。開為肯定票,表示玩家想要PK;關為否定票,表示玩家不想PK,默認為關。

每隔一定時間系統都會對區域內玩家的投票開關進行一次檢測,假如區域內投票開關為開的玩家數量小於該區域內所有玩家的一定百分比,則當前區域的PK模式不變,系統會在一定時間後進行下一輪檢測。假如超過一定的百分比,此區域立即變為戰爭區域,並在一定時間後進行下一輪檢測。
玩家進入公共地區後可以按下[M]鍵開啟地圖查詢當前地區的不同區域處於什麼樣的PK設置下,便於安全地進行任務或其他行為。

玩家狀態
所有處於戰爭區域內的玩家會獲得一個戰爭狀態,獲得此狀態的玩家名稱前會有一個圖標,表示該玩家目前可以進行自由PK;
如果玩家等級不在區域投票檢測等級段範圍內,在這個區域變更為戰爭區域後,進入戰爭區域不會獲得戰爭狀態。這時該玩家處於被系統保護的狀態,不可進行PK也不會被其他玩家攻擊。
當玩家離開戰爭區域後,戰爭狀態仍會持續一段時間才會改變為和平狀態。
未處於戰爭狀態的玩家不可攻擊已經處於戰爭狀態下的玩家。
已有 1 人評分金幣 收起 理由
加斯洛 + 3 謝謝分享

總評分: 金幣 + 3   查看全部評分

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
303 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章

不知是否個人問題~
進入忘卻林時
開啟地圖
不能顯示忘卻林前的地圖
只顯示[忘卻林 和 星砂漠地]地圖

加斯洛  因為「忘卻林」和「 星砂漠地」係屬於米德爾大陸北部,因此玩家身處於這兩個地圖時不會顯示到米德爾大陸南部的地圖  發表於 2013-10-10 11:49:38

主打遊戲
幻想神域
EXP
228 點
qsew1123 發表於 2013-10-8 11:19
希望你地香港官方真係會睇啦
睇完記住回報番比台灣

音速彈受障礙物阻擋應該算係正常設定  好似火炮招電都會受地形限制(無法越過斷地)

主打遊戲
幻想神域
EXP
23 點
對呢 還有開放更多角色位置
現在的角色位置實在不夠 特別對於想全部職業也玩的玩家來說
即使需要收費也好
加斯洛 + 2 讚一個!

總評分: 金幣 + 2   查看全部評分

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點

的確 最大問題係出係外掛到 佢地供應越多game錢 game錢越係偏值  到時係令到好多新玩手止步   冇新人流入加上老手又因冇人走  咁落去會變死城
我覺gm應係1星期親自入game睇外掛ge情況  加上用得外掛一定係 系統有改動防左個主程式令佢地用到外掛  因多次更新都要改動一下個防外掛程式
我都好應同樓上所講遊戲玩法方面真係比較少活動搞  好難吸引唔同玩家
我最希望ge就真係  團隊你地係用心去睇咁多個見意  要有個回應  唔好

只係得個睇唔做  (做得慢又係令一個問題  最仲要做左先
外掛為最重要問題~~~~

仲有  我想團隊們係睇長線而唔係短線 要有可持續發展先得架 你地做得好自然有人會買點唔會去買外掛錢啦
加斯洛 + 2 謝謝分享

主打遊戲
幻想神域
EXP
35 點
伺服:阿波羅
角色名: o陵o

【1】玩競技場煉獄鬥士 排行榜第1次重置之前
即係9月中個時
都已經超過1千個殺人數
點解都係無千人斬個成就

【2】我主職係雙手杖  招瞬雷術 我覺得應該有問題
以我所知 如果呢招打到既話就會暈
因為我打斧頭 如果第1招打落去就有暈
如果一開始我用書技既夢魘圖騰 等訓左再瞬雷 都會暈到
但係如果我 開夢魘訓佢 之後丟火隕石  再用瞬雷術既話 試左幾次無暈到
求解...謝謝

加斯洛  成就問題有待跟進,而問題【2】有機會是玩家的瞬雷術MISS 或是 戰鬥對像的眩暈免疫狀態尚未消失造成未能眩暈  發表於 2013-10-10 12:09:58
加斯洛 + 2 成就問題有待跟進,而問題【2】有機會是玩.

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

公會領地加  精鑄 跟 鍊金 npc 吧~每次都要跑去城 lag死了~又不方便 人又多~~
增加源神key倉庫!!

講咁多都係想隻game好姐,我要長線game,唔要炒短線!

EXP
103 點

顯示問題
平時顯示部份時部份物件會化, 閃閃下
但如果從公會領地登出時,就會變回正常
登入又變返閃閃下

創角問題
刪除角色時無提示若等級高於XX級時, 同一名稱XX天後才能再次使用
同一帳戶最多只能開3個,想加好像完全無途徑

主打遊戲
幻想神域
EXP
50 點
遊戲經常玩玩下freeze左
通常都係打緊副本時候
搞到打打下要重新入game
但係呢個時候已經入唔返副本

主打遊戲
幻想神域
EXP
36 點
vpg 發表於 2013-10-7 21:17
登入時經常卡係"帳號登入中,請稍候"
過左15-30分鐘都係咁
係咪個server流量限制既問題. ...

我係本地玩家,有用官網更新檔更新,但登入經常卡係個個畫面。

主打遊戲
幻想神域
EXP
155 點
pvp時 攻擊技能傷害只有pve時的1/5
但補血技能回復量不變

是否應該削弱回復技能在pvp時的作用?

主打遊戲
幻想神域
EXP
116 點
設定了個人稱號無法改為無稱號

主打遊戲
幻想神域
EXP
50 點
一隻線上遊戲同單機遊戲為什麼是一模一樣?? 怪AI不夠強之餘,剩強化都帶來什麼都可以solo 單挑,什麼是solo?什麼是teamwork? 這遊戲己經好明顯是solo=teamwork,適強者先可以生存呀!! 冒險之路入面的extra skill delete左佢啦!! 個個職都有但最終都冇人用,剩法書,琴先用其他可以話廢!

主打遊戲
幻想神域
EXP
107 點

麻雀勳章 友誼之星勳章

閃避值係咪出錯?

主打遊戲
幻想神域
EXP
240 點

1.希望官方可以係任務列表再新增一欄「每日任務」將成就任同日任分開放,而家日任幾乎佔晒成就任5個位,如果想睇返成就任既進度會變得好麻煩2.徽記可唔可以都有得set贈予數量呢?一粒一粒咁比好麻煩
3.加左(限定)字眼既五格包包都可以用十格卷合成
4.提高返地獄模式出源神既機率
5.鑄造用既材料就算放左係銀行都可以唔洗拎出黎先用得
6.副本可以用坐騎
7.進入戰鬥狀態個陣跳躍可唔可以同平時一樣有得二段跳
8.希望鑄造既配方價錢再平d,有時真係貴到比唔起
9.開源神碎片銀行

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
20921 點

試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 吹水勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

稱號有問題~
設定左稱號出泥!
例如:稱號係:(啟源使者)設定了顯示出來後!
在設定(無稱號),但無變,一樣係(啟源使者)

EXP
6704 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

60lv以下小鼠戰場係咪有bug

我殺20個人 3xxx分,,嬴左 但係得20戰場幣???

60lv以上戰場輸左都唔止20幣啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
48 點

強烈 要求 重整  地獄模式 出現 源神 機率  
隻源神 原本 就已經 難掉碎片 我都算啦
而家 仲要搞到 咁難出現  
咁你地而家係唔係想迫我地唔玩先  打隻源神 都搞到 上天登咁我一直係為左隻源神先肯打副本  而家搞到咁 我就冇心機打副本
冇心打副本  咁仲玩黎做咩?  我真係想DEL GAME 囉
我之前 一開電腦 就即刻開GAME
我而家?  一開電腦 開GAME 幾分鐘 熄 真係去玩LOL算  
升LV冇癮 打怪冇癮 而家連打副本都冇癮  唔打副本 冇裝用  咁點打PVP?
DEL GAME啦 真係 納維亞 在係咁搞 真係 死城啦  又多外掛 又乜又姓

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
30788 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

強烈乞求綠色戰利品可以交易
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿