AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
610 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章

成就問題
雙手杖精鑄專家:完成全部雙手杖精鑄
我整左 40 50 60杖各一支
但系冇成就話我完成
系我未完成成就,定系有BUG?

如果系我未完成
完成全部雙手杖精鑄???要做曬D咩杖

加斯洛  請問玩家有否製作出天空之塔掉落的【秘術權杖】呢?  發表於 2013-11-6 11:50:39
已有 1 人評分金幣 收起 理由
加斯洛 + 2 謝謝分享

總評分: 金幣 + 2   查看全部評分

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
379 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
我提議取消遊戲內轉換分流功能,斬腳指避沙蟲,直接減少玩家斷線頻率
GM你話好唔好呀?咁你地做少D時又畀人鬧少D囉,反正損害既只係玩家福利橫掂你地都冇心FIX嫁啦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
31 點
希望頻道字體重可以較大D

自己1920x1080 130%字體都重覺得佢細
加斯洛 + 1 謝謝分享

總評分: 金幣 + 1   查看全部評分

主打遊戲
幻想神域
EXP
17 點

60lv的戰利異常難掉...打了百多場 稱號都拿了 開符 開幸運證也沒掉...

cocoleung520  應該話任何等級打副本/寶箱出寶機制,打材料多過裝備,戰利品之類=-="  發表於 2013-10-24 18:40:52
司馬信  已紀錄及轉交營運部門參考  發表於 2013-10-24 10:51:20

EXP
1614 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

加百列用左啟示字頭既源神裝備
但係佢招啟示福音都仲係+20%爆傷
仲有外掛問題解決先可以肯去正面處理呢??
p.s我唔洗你加分, 我想要正式既回應

司馬信  已紀錄及轉交營運部門參考  發表於 2013-10-24 10:52:39

主打遊戲
幻想神域
EXP
86996 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

有時候放完技能要跳一下先可以再放/行
同埋有時候轉地圖會閃退game(冇任何野出現,直接彈去桌面)
仲有黑loading經常出現....米娜也間唔中出現.......望能盡快修正...

主打遊戲
幻想神域
EXP
1335 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

有時候會突然斷線,
同埋會係轉場時,出現「發生問題」既字眼

司馬信  已紀錄及轉交營運部門參考  發表於 2013-10-24 10:53:03

EXP
4531 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

希望官方可以強化主副武器既差別.
市面上太多副琴副書.

特別係副琴既人.
呢類人,首先50LV開始,已經可以單挑地獄副本.
咁玩黎無乜義思.
其次,組隊又唔洗點組主琴,最多係打得快同慢既分別.
最後,PVP時又係一個王道選擇...

而副書,多數人都係要佢"圖騰","縛影","吸魂"
但對於有閃躲免疫既人,圖騰又係用黎逃跑.
縛影唔中又係無用.(對閃躲流黎講)
而且,同場雙法書,就會有一個高LV既法書壓制低LV法書....

琴成為主流.
而書就無論主副,都係次要(主既就最少).

為保公平性.
我認為,副琴理應弱化佢效果.
主書既人理應強化佢效果.
或者,對主武為法書提出多方面既"特效"

例如:
法書武器,可以雙核心..
法書效果可以係原有"更強大作用中",延長該效果時間/增強效益.
主武器為法書時.....
"圖騰"降低被打醒機率及30秒免疫.
"縛影","吸魂"使用速度加快/提高少量命中.
魔/血之印範圍加大等....

加斯洛 + 2 值得嘉許

EXP
4531 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

關於外掛問題

遊戲中經常出現"雙槍"/"火炮",源神為燭龍既玩家.
佢地經常唔洗轉視覺就瞄準另一怪物
我相信官方一定比我地更清楚外掛造成既問題.....

我希望官方能夠派人巡查外掛,
圖片測試根本無用,而且有時連續彈出更妨礙正當玩家玩樂....
圖片測試可以改為如二次密碼的校驗方法,要用滑鼠點擊文字.(中英數符號等)
並且針對"雙槍"/"火炮"玩家,且上線時間長,而又停留同一區既玩家.
官方派人問候或者到場問候,用權力封鎖外掛行為亦是方法.

==================================================

公會問題

1.公會留言無得跟POST留言,且由舊至新.
2.公會領地大而廣,但作用少之又少,希望增設更多功能/特色.(鍛造,卡商,鍊金/小動物互動等)
3.星期三公會源神12點....維護時間又係星期三,但10:00至14:00....請問有咩人打到?

EXP
6704 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

13251325 發表於 2013-10-20 21:27
加百列用左啟示字頭既源神裝備
但係佢招啟示福音都仲係+20%爆傷
仲有外掛問題解決先可以肯去正面處理呢??

果招本身係攻擊技

姐係打怪果陣如果爆擊就多20%爆傷

主打遊戲
幻想神域
EXP
159 點
to19940302 發表於 2013-10-7 20:04
我想問肯幫我整番好未呢?
納維亞ser 名:韜韜

我見到更新話有修正......但我個稱號仲系未有..我打晒4隻都系冇反應...
已經BUG左既吾會改番?
加斯洛 + 1 已轉交有關部門再作跟進

主打遊戲
幻想神域
EXP
50 點
強化輔助的幸運之符之類,真正的作用究竟有何作用之處??
講真的一句打怪「掉寶率」,希望官方考慮該輔助品/箱的效用到底成什麼用途。同84樓一樣,全開符都係打完得個吉!! (PS:我開了符同組打地獄冇開符的人有戰利品/key碎而開符的人沒有!!)

主打遊戲
幻想神域
EXP
137 點
我想問<奧蘭薩的龍吼號角>個2%加成係唔係bug左  我有4m攻應該加800  但轉左裝完全冇加過  技能1%傷加防都加左3%但個裝冇變過
pls快D搞搞佢

加斯洛  奧蘭薩的龍吼號角的效果為「傷害值獲得防禦值2%的加成」,因此是玩家的防禦值當中的2%轉移至傷害值,請玩家再次檢查。  發表於 2013-11-6 12:17:56
加斯洛 + 1 已轉交有關部門跟進

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4858 點

遊戲狂熱勳章 用戶勳章 在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 吹水勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章

......

EXP
74 點

用戶勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章

我發現有時打開人物睇會變左咁

商城早兩日做完每日成就就變成咁
係咪即係唔洗我買點買野?
重登都一樣

加斯洛 + 1 已轉交有關部門跟進

EXP
103 點
經常打怪時源神會跑出來訓話!
又肥又大個啲就好惡頂, 檔著哂!
可否在系統設定加返個拒絕源神訓話功能呢?

主打遊戲
幻想神域
EXP
1119 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章

天空塔問題

我係今日天空塔
第33攻略組其中一員

我地星期三打到既進度係第5層

但今日發現左個問題

我地入左場大約2分鐘左右
同會會員就大叫(即係同攻略組)
我地係咪33組???我係咪入錯組?
乜我地唔係打到第5層咩?
點解會直入左第6層
大約有5-7人左右直入左第6層..好啦..咁打算照打
之後有幾個彈左機..
想入返黎
之後問題又出黎了
我地33攻略組突然進度跳左上第7層
但我地本身係入面第5層既人仲未打完

咁就變左前後入天空塔既同一組攻略組員

分別去左第5,6,7層

仲要係好離奇地突然上左第7層..

如果呢個係bug麻煩修正下~~
因為太奇怪了....
之後我地都有搵人出去,結果再入就已經係第7層
5層王好肯定未打完,因為打到一半發現左問題停左手

麻煩修正了~~

EXP
222 點
今日咁岩計下爆傷去到幾多
點知發覺本60橙書裝上之後加既唔係增傷
反而係加爆傷
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
加斯洛 + 2 將轉交有關部門處理

EXP
6704 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

打副本王果d金色材料會唔會太難跌

我升左2隻6xlv人 打左過300場5人/地獄副本

仲係1粒都打唔到 又唔可以交易

希望可以改做可交易,,好似野外怪跌果d咁
同埋
掉落率可唔可以唔好咁離譜, 已經不可交易架啦,,,

主打遊戲
幻想神域
EXP
345 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

1。希望招待券可以堆疊~唔係會好佔位置
2。希望礦石料材料,可以透過商人出賣。 e.g 大部40材料玩家都唔要,但每次打到都要自己丟棄。
3。主武重置券(雖然無咩可能出~但都想提出下)
4。拍賣有競拍系統,唔係就唔叫拍賣了…
5。減低拍賣費用,由10%減至5%,(2%上架時支付,另3%成功賣出才會收取。%可調整)
    p.s 好耐無拍賣野唔知仲係唔係10%, 錯左請原諒。
6。比比斯可以放入個人倉,或者類似哈維的武器方式處理,相信好多玩家都唔需要比比斯放到包包佔一個位置。
7。第一個源神~相信大部分玩家已經唔會用,但無辦法換其他源神,建議50lv後玩家可以更換第一個源神。如果有任務需要,官方可以提醒玩家更換。如果怕4個角色重複源神,可以提供重置第一個源神。
8。xx等的武器箱,如果堆疊可以10 最好,另外,如果武器箱賣給商人npc的價格等於裏面隨機武器的價格會更加方便玩家賣出,不用開箱再賣哩個步驟,如果有30個箱,就會變到好煩。
9。有了武器箱,點解唔出埋防具箱? 怪怪的

講咁多都係想隻game好姐,我要長線game,唔要炒短線!
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿