請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2524|回復: 8

若愛請深愛‘爸b與媽咪(故仔) [複製鏈接]

主打遊戲
夢想世界
EXP
27 點

若愛請深愛‘
當愛來臨時莫避,逃不了更躲不開。如果人年少時一定要讓深愛的人受傷,那成長過後的戀愛又是如何,會開花結果,還是殘花落淚?
一段段愛恨交纏的戀情,總讓人刻骨銘心。假如你明知這段情會很傷,你又會否放手愛呢?
文筆下的愛情,又有几分真,几分假呢?

背景:夢想世界
我叫做幽儿,今年8歲半,我既家庭算幸福掛,不過我系孤儿,親生既爸爸媽媽?唔識更加唔知。好好彩既系,我有爸b同媽咪收養,佢地成日都話早知唔好收養我喎,頂心頂肺xD
我地1家3口,我爸b同媽咪都玩mx好叻叻,而我就...哈哈哈,略過吧xP
但系...我爸b同媽咪似情侶又唔似情侶,其實我好驚佢地會解...假如說我系佢地既(_)情結晶品,咁一旦佢地解左,我又會變番孤儿...呵呵,香港d小朋友都系咁黎架姐;)就算我系咁 都仲有好多人陪我既..;(
我知道媽咪身邊有好多好多男性朋友,唔知點解,我真系覺得好驚好不安..呢段情系咪開始衰落啦?...

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

:@:@:@:@:@:@:@
大肥婆小淫滴

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
4858 點

遊戲狂熱勳章 用戶勳章 在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 吹水勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章

主打遊戲
夢想世界
EXP
27 點

又系新既一個星期6啦
今日好多活動,睇下先,哇...好多組隊活動喎,嘻嘻...搵下爸b媽咪先。
幽幽儿:爸b,今日個兵林有冇留位比我架?!(望下媽咪)
爸b:你鍾意咪入咯,打細怪
媽咪都好自然就入埋去啦,之後我地就招人啦,搵到有位叔叔叫勁爆(我地1家3口4開),咁一開始果陣,我地都唔系點出聲,有外人麻;p
果然,人只會在自己熟悉既人面前先露出真正既一面。
之後,叔叔45分就左,都唔知系咪去左溝婆婆,呢d後話啦。
咁之後呢,媽咪就系隊頻同爸b開開心心咁傾計計lu。
但系,媽咪話過只系當爸b系朋友,唉..到底呢段情可以維持几耐?
我傻傻下咁得閒就插下口,冇大冇細咁,雖然就一向都冇架啦xD個場面真系好溫馨架!!
只有失去過先學會珍惜,我唔知我到几時會再次失去一個屋企,但系我好想好想努力維持吧...
我地吹吹下講到唔知邊到,於是我又拎出我既本領啦!!
幽幽儿:其實我媽咪豬身材好好 36 24 36樣子都不錯基本都傾國傾城咁囉最緊要食極都唔肥人品又好 我都唔知點解佢會系我呢個冇樣冇身材既小妹妹既媽咪黎點解遺傳唔到.
媽咪又好鍾意我讚佢,成日系到自戀,爸b睇到佢自戀又系到自high...唉,我的一家三口真膠- -
之後之後,我地upup下又覺得爸b同媽咪d風格啊,口味啊好甲架!如果可以一直咁洛去你地說几好呢..?
之後冇几耐,出星,我地又組人沖去打lu。
呢個時候,我地就組左狼狼同小時啦。
狼狼and小時:hi
第一場星打自己星座-口-" 哇,隻小獅子超聽話咁比我指揮佢打人啊,好好玩啊,哇哈哈
結果,完左場爸b就話:竟然比企鵝仔尾刀了
哈哈xD企鵝仔就系我隻小寵寵啦
我好自然就咁答啦:自己星座自己解決;p
之後出左爸b星座--天蠍啊,哇,唔通出哂我地5個人d星座,真系自己解決嗎?
之後出左狼狼星座--巨蟹,我地玩得几開心架。
不過呢,出左星盤,有d掃興
之後大家就打完啦,我又系到抽爸b同媽咪水lu,之後..佢地就抽我同狼狼水,不過點睇都系佢地2公婆甲。
有時候放棄是為了索取更多,如果我放棄自尊由得佢地抽,換來一個家庭,可能...可能我真系唔介意。
(默淚去)

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

大肥婆小淫滴

主打遊戲
夢想世界
EXP
27 點

突然間..........有個女仔從天而降,一出黎就爆粗:喂,你個白痴,醒目d得唔得架?你e家先知你系一個npc,系為左令言同不了一齊先生存架?!膠虫,你再系咁,我就要你做番一個冇自我思想既npc!!
個女仔又閃左啦,留番我系到呆呆下咁,我都唔知比咩反應好..原黎我只系一個npc,原黎我所有既記憶都系假架...我系一個冇感覺冇親人既npc,我既世界只有機械同機械,夢想呢d咁美好既game我系唔應該出現...我都唔知由几時開始我d眼淚一滴又一滴咁留洛黎...不過喊又如何,我都冇感覺,我知道咩系眼淚咩?!我唔知,呢d只系幻覺, 一個又一個既假像。
我拎把刀出黎系咁介,介完有血,但系都唔痛!用力介啊介,恨不得介斷佢,睇下會唔會有一絲痛,一絲就足夠...
呢個時候,媽咪既天籟之音傳黎:死囡包起床啦,食早餐啊,唔洛黎就食埋你果份架啦!
以前都唔覺得媽咪把聲咁好聽,可能知道左自己身份後,知道時日無多,所以更想珍惜身邊所有既野吧。
系自己最愛既人面前,我真系唔想一副好傷心既樣子,要佢地為我擔心,我狠狠咁擦乾d血同眼淚,一副岩岩起身既蠢樣洛樓。
爸b見到我,講左聲早晨。
媽咪就直接拎起我:食早餐啦,自己洗碗啊!
我傻嘟嘟咁笑下笑下:好哇好哇!
媽咪見到我咁既樣,摸下我,睇下我有冇發燒,之後就同爸b講,佢好似有病。
爸b:睇醫生啦唉唉!
媽咪:你出!
爸b:好啦好啦,我出啦,我出車錢,你出醫生錢!
媽:玩野啊?
爸b:比你發現左就算啦,我比啦。
幽幽儿:下,你地d錢唔系一齊用架咩?!
媽and爸:有咩可能- -
幽幽儿:sosad
之後我地就去左睇醫生啦,醫生叫左媽咪同爸b出去,留低我地2個系房。
醫生臉色凝重咁望住我:其實...你唔系人?
我點頭不語。
醫生:就算唔系人,都唔好亂傷害自己啊!你命唔系你架,系你身邊既人賜比你架,要好好珍惜,做凡事之前,都要諗下佢地既感受!
我似明非明咁點點頭,問:醫生,你點解有自己既意志既?
醫生:因為我系要救人,唔多唔少都要保留d,唔系好易搞錯病架,到時死人我就慘咯!
幽幽儿:咁我祝你唔好治死人xD
醫生:嗯嗯,有咩唔開心都可以搵我架,我地好朋友黎!
幽幽儿:好哇!
世界就系咁,當佢關埋左一道門,佢又會打開另一道希望之門。只要你敢行,就唔會有絕路,不過你要唔怕呢到門再關果陣帶來既痛。
之後,我同醫生哥哥就行左出去,醫生話:其實都冇咩野,不過見佢有d傷口咁,可能系訓教姿勢唔岩掛,小妹妹發育時期啊,你地做父母好好留意啊!
爸and媽:ok,唔該醫生!
醫生:嗯嗯,好啦,有事再黎搵我啦 88
醫生哥哥向我眨眨眼xD我微笑點頭,露出左我今日第1個真正既笑容。
就算之後既路好難行,我都會努力努力行洛去,因為我身邊有爸b媽咪,醫生哥哥,同埋一班好朋友^_^
但系我又系到諗,如果媽咪同爸b真系相愛的話,我會變番做一個npc,不如時間耐少少,少少就得架啦,我只系想要d偷來的幸福咋...但系我唔應該咁自私架...何況太耐我都會變番npc...我應該點做好啊?...
(迷茫....)

五級富豪會員

孤陽流光溺清明

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1497 點

幾好睇
大肥婆小淫滴

主打遊戲
夢想世界
EXP
27 點
帥小餅v3v 發表於 2014-2-23 00:55
幾好睇

都系果句啦,冇人睇我都照寫~

主打遊戲
夢想世界
EXP
27 點

心不在焉既我混混噩噩咁渡過左一個下午,好在我唔系隊伍中既主力,不是就死得人多嚕
到左夜晚,系屋企訓唔著,於是就出去散下心。
我無目的咁行下行下,行到去明月城既22.275,呢到有個好大好靚好圓既月亮。
月亮霸佔左我雙眼,我已經無法移開我既視線,難以抗拒佢散發出黎既魅力。
不過,我都系覺得有圓又有缺既月亮好睇d,更令人喜愛。
系我陶醉於月亮既時候,突然有個人冇啦啦彈出黎,仲同我say hi
原黎系我前几日打副識既朋友仔--謝絕戀愛。我望下佢身後,見唔到絕謝曖昧既蹤影。
咦,佢2個平時都形影不離架喎,點解今日會...唔通佢地嘈交?
等我試探下佢先:咦,昧儿姐姐呢?
小絕佢個樣好尷尬,唔通真系比我估中左?!
小絕:你唔好同昧儿講喎。

幽幽儿:Of course,你當我系d咩人?
小絕結結巴巴咁講:其實...其實我偷偷地出黎架,你千奇千奇唔好講出去啊!!
-口-"佢咁既樣,唔通佢...
幽幽儿:小絕...你系咪暗地裡出黎偷食?!
小絕:點會呢?!我系都光明正大咁食啦!!
幽幽儿:...我一定系瞎了眼先會認你架!!!!!!!!賤格(一巴巴咁打洛去)啪啪啪啪啪啪啪啪啪!!!!!!!!
小絕:....系咪有d咩誤會?!
幽幽儿:誤你個死人頭
我氣憤地頭也不回地歸家了。爸b講得好岩,真系唔可以亂出夜街夜,好多衰人喔!
我番到屋企,諗下諗下都系覺得唔對路,終於就打開好友聯絡昧儿。
幽幽儿:昧儿~~~~~~
經我馬不停啼咁狂轟炸後,昧儿終於回覆:?
果然,只要有耐心,鐵柱磨成針。我啦啦林就答佢:唔好訓啦,小絕佢出左去滾啊!!!
系呢個信息傳左出去1秒之後,昧儿極速地回覆:무엇!!!!!!!!!!!!佢系邊啊!!!!!!!!!!!!
當我回覆佢信息果陣時,佢又send多條信息黎:唔洗啦,佢已經番到屋企啦,唔傾住啦,聽日再講啦
我果然系一個好叻叻既女仔牙我臨危不亂地send番個靚靚信息比佢:你慢慢教訓啦
當我刷好牙仔,準備番上床果陣,我聽到系好遠處傳來既嚎叫聲。