AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 天生購物狂
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 求官方舉行回收game金幣活動   [複製鏈接]

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

HARIKI 發表於 2014-9-23 10:36
依家係睇下有冇人品姐
有人品出10張70圖全開狙鞋
手上就有4m~5m金夠你整套5星狙裝的

出寶掉高/可用神點換的話..就無人會炒起個價啦..咁未唔駛靠人品...

對金既需求無咁大..就會少左人買金...
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
mi5842013 發表於 2014-9-23 11:23
出寶掉高/可用神點換的話..就無人會炒起個價啦..咁未唔駛靠人品...

對金既需求無咁大..就會少 ...

一套5星狙裝連武器(唔洗靚核靚%)
都盛惠3~4m(好難需求唔大
要靚%靚核,條數我唔識計....

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

HARIKI 發表於 2014-9-23 11:26
一套5星狙裝連武器(唔洗靚核靚%)
都盛惠3~4m(好難需求唔大
要靚%靚核,條數我唔識計.... ...

至少少左圖紙果筆..而且都唔一定要全5星既...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
mi5842013 發表於 2014-9-23 11:37

唔一定要5星係因為應付不起制作費
如果有能力難道真的有人願意唔升上去?
所以根本不用什麼收金活動
光是制作費也令金顯得有價值
而且金價愈平反而對於造裝更加有利
而且這是olg,永遠無法出現頂裝的情況
不會像lol的齊了6格頂裝就可以了
所以金的需求也是永無止境的

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

用game錢換咪只會將game錢推高..

建議出冒險幣/神域點換野-0-

主打遊戲
幻想神域
EXP
254 點
mi5842013 發表於 2014-9-23 11:37

好老實話你知,點都使你万幾金
除非你10x%都攞黎用
星等系统由始至終都係捉心理
玩到出120%左右,你d裝有返咁上下星自然就會想衝埋5星
傳奇回收金方面其實做得好成功,就算港服有段時間都令物價回到較貼近平民水平,直到開放無條件開ac為止先失控
由始至終都係港服呢邊搞出咁大問題

簡單地講我係傳奇得鬼閒幫你執呢個爛攤子

EXP
4531 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

HARIKI 發表於 2014-9-23 10:07
其實金的來源不斷,金的需求量再大也是冇補於事
元珠開到1m8,有市場有需求有能力一樣有人買
開什麼收金活動 ...

我意思係,依家仲有啲65裝係唔比換,係時候比人換.(EG:海拉)
70圖亦係時候比人換.
而且,當初比人用神點換時,又有無造成"金錢無用"?

"金幣票"係用黎限制"低LV,低成就,既"新玩家"
一個外掛仔,又點會有70LV?又點會有藍色面板以上?
封鎖低LV副本,同地圖既掉落物品"交易功能"可以對外掛造成壓力.
因為佢地要升到60UP先有正常既"收入".

同時真既"新玩家"係地圖同副本打唔到錢,
就要用神點/物品換"某程度""有限次數"既金錢.(1個AC最多只能換X次,每次XXXG)
或者由老手玩家資助真新手.
當然,新手裝要洗幾多= =?
何況50副都有橙裝.

而依家都有外掛,升到65,又另計了.

NPC吸金唔需要解決.
要解決既係外掛既收入來源.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
cskm2005 發表於 2014-9-23 12:51
我意思係,依家仲有啲65裝係唔比換,係時候比人換.(EG:海拉)
70圖亦係時候比人換.
而且,當初比人用神點換時 ...

你最後果句先係重點
但當你解決唔到源頭就只能由支出入手=w=
人地係合法合理去釣魚
冇理由封ac(當然賣金可以封la
因為遊戲物品本來就不能現金交易的
有明文條例的

而且你甘樣係打壓到外掛同時新手都一樣在60lv之前受苦
雖然依家1~62的副本(我都諗唔到有咩值錢=.=;;
所以外掛都只係以量取勝
之前已說也不再重說了
總之源頭不斷與支出與收入不成正比的
幣商也一定有佢存在ge價值
沒幣商,真係冇幾多個有能力上到5星
有能力也需要時間

EXP
6326 點

HARIKI 發表於 2014-9-23 11:49
唔一定要5星係因為應付不起制作費
如果有能力難道真的有人願意唔升上去?
所以根本不用什麼收金活動

真係有D生活玩家喜歡制食物/考古/卡牌果D...對裝備要求唔高的..同能力無關...

不過我都認同對金既需求係無止境...所以建議用神點可以換多D野..只係想令到個需求無咁大....

EXP
6326 點

Terryand 發表於 2014-9-23 12:37
好老實話你知,點都使你万幾金
除非你10x%都攞黎用
星等系统由始至終都係捉心理

果排論壇2,3日就有人上來話激活唔到...

結果....8月就出左個免驗証碼活動...真心覺得勁差...

唔知要幾耐D物價先可以降低...

EXP
4531 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

HARIKI 發表於 2014-9-23 13:13
你最後果句先係重點
但當你解決唔到源頭就只能由支出入手=w=
人地係合法合理去釣魚

如果幣商去番之前咁成1100HKD=1萬G,
我覺得果陣先最好,佢地個存在亦都叫OK.
起碼人人都有機會買到橙時...
狙擊圖可能都追上台灣300=1
5星唔係必要.
5星有時間,都出80圖啦!

EXP
4531 點

mi5842013 發表於 2014-9-23 13:55
果排論壇2,3日就有人上來話激活唔到...

結果....8月就出左個免驗証碼活動...真心覺得勁差...

果班人都係大陸人黎既- -
其實主要都係回溯.
代理啲人ON J自掘墓地..

主打遊戲
幻想神域
EXP
59 點
cskm2005 發表於 2014-9-23 14:16
如果幣商去番之前咁成1100HKD=1萬G,
我覺得果陣先最好,佢地個存在亦都叫OK.
起碼人人都有機會買到橙時... ...

可惜, 睇怕呢隻GAME都行得唔遠~"~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
mi5842013 發表於 2014-9-23 13:50
真係有D生活玩家喜歡制食物/考古/卡牌果D...對裝備要求唔高的..同能力無關...

不過我都認同對 ...

玩生產的玩家係有,不過我諗冇人會只玩生產
而唔打副本升lv,雖然的確係唔需要對裝備過高甚至完美
不過始終打機有好多人都係為左爆機
自然會追上極限
正如cskm大成日都話用65or60配裝
就可以追到狙裝甚至超越,cp都比狙裝好
但事實係仍然有人係狗衝狙裝的
而且呢的人數一定比玩生產的人多
而且生產對金的需要也不算低

主打遊戲
幻想神域
EXP
59 點
HARIKI 發表於 2014-9-23 14:29
玩生產的玩家係有,不過我諗冇人會只玩生產
而唔打副本升lv,雖然的確係唔需要對裝備過高甚至完美
不過始終 ...

其實暫時未有裝可以追到狙擊囉= =
只係有無必要一定要用同沖5星咁解= =

cskm2005  佢成日捉字塞= =70狙擊係勁,問題唔係人人有,亂配裝,"生存力"仲弱過+10~15既噬魂.  發表於 2014-9-23 16:36:45

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

官方版主可唔可以入來回應下?
唔好又講咩耐心等待,
已交由有關團隊跟進之類廢話
再等隻game就死

雪姬  你唔比佢講呢2句, 就連佢既回覆都唔會得到  發表於 2014-9-23 14:36:14

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
215 點
雪姬 發表於 2014-9-23 14:31
其實暫時未有裝可以追到狙擊囉= =
只係有無必要一定要用同沖5星咁解= =

其實只game有必要與不必要之分?
如果有朋友肯帶的
根本你用1lv裝站門口都可以
所以何來必要之意?
唯一有必要的就是夠lv入副本罷了
用什麼裝who konw?

cskm2005  主線未解完夠LV都唔比入.  發表於 2014-9-23 16:41:10

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
21 點
我唔係好明, 帳號有60級以上角色先可以開鐮刀
如果gm真係有封人, 照計封左之後, d外掛應該冇咁容易可以狂開鐮刀 佢地d account邊度黎
我無時無刻都見到白石,微光, 礦道門口一堆60幾級左右既鐮刀出出入入
真係檢舉都檢舉到手軟

關於掛釣魚, 已經被外掛濫用, 既然呢個系統引起咁大問題, 係咪要諗下設計上有冇問題? 有冇辦法完善? 而唔係話佢掛魚係合理咁就算數?
有人建議先暫停釣魚? 我覺得ok呀
又或者可唔可以減少掛釣魚既金? 夠收返魚餌錢咁
掛釣根本冇樂趣, 純粹賺金, 隨便其他生產系統都可以取代
我自己來講, 如果掛一晚多2,30金, 仲要開一大輪魚 掉一堆垃圾咁煩 背包又細喎
吸引力其實係冇乜, 最大用途我要黎拆碎片, 但反而俾外掛用黎大量掛錢
咁不如考慮再減低釣魚得既金,打擊外掛收入?
再唔係咪相對地調高少少手動釣魚既金平衡返

玩家已經忍無可忍啦
希望官方認真諗下點解決外掛問題

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
89 點
講到尾都係官方作死開個免激活搞到外掛多
作死唔緊要麻煩抓下外掛啦_(:_」∠)_
而家百物騰貴你估個個土豪啊,賺的錢根本跟不上物價

EXP
4531 點

炒完一樣 又一樣
一日唔加強個系統 始終都係治標唔治本 我話知你封十萬幾個角色BTW, 我個人就幾中意呢隻GAME 但我已經放棄左整狙擊呢D咁貴既裝
慢慢打65連擊金 得閒收下D肥料 睇下而家個物價點升都唔錯
苦中作樂嘛 比你成身狙擊唔識走位咪又係趴係到等人救!
新服仲慘.
120G=1SET火殞.

用65/60裝+15~20仲好.
啲無錢既平民,就唔好要求太多,學吓佢.
一樣輕鬆過活.

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿