請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4812|回復: 8

[疑難] [重玩一問] 婚約問題+童話斷線問題 [複製鏈接]

EXP
620 點

藍寶石勳章 在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章

重玩左一排…發現左有少少問題
希望有人可以解答到我>< thanks

1. 婚約問題

話說我係好耐之前有人求婚以後我有粒婚約石(N年前) 咁我是但咁答應左
然後果時係結吾成婚, 因為大家好快退左童無玩
然後我玩番, 咁對方其實已經應該吾會再玩. 你問番我依加佢係邊個我都吾清楚~_~.. 無再聯絡既網友only

咁我依加想同第二個人結婚.. 想整走粒婚約石..
之但係我去取消婚約時, 個天使話要2個人一齊上線先可以解除到婚約,
咁姐係點~_~? 我以後都無得結婚/整走粒婚約石? 因為要搵番果條友根本無可能.

究竟可以點解決到=口=

2. 童話斷線問題

每當我閒置, 離開電腦一陣間既時候,
部電腦就會彈到去切換使用者既頁面.
然後, 童話就會斷線(無論幾多開都係)

我已經試過係控制台禁電源選項, 然後將"關閉顯示器"同讓"電腦睡眠"到較左永不. 但都係無分別. 過一陣無郁過電腦佢又係會彈去切換使用者既頁面同埋童話會彈舊野出黎話沒有回報要關閉程式.

然後我亦試過呢個網上既教學方法
http://blog.dcview.com/article.php?a=AD0HYFExBTdWNw==

但係仍然無幫助..~_~ 都係無改變過個結果

有無人試過以上情況T_T 可吾可以幫幫我.. thanks! 小妹感激不盡!
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
精靈樂章
EXP
16340 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 在線勳章

1.好似雙方都一定要ONLINE。
2.
唔知得唔得

蘋果綠茶

主打遊戲
晴空物語
EXP
5138 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

主打遊戲
精靈樂章
EXP
16340 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 在線勳章

好耐冇見

貌似可以。

以下是官方的說明: ( 1 ) 離婚小惡魔在巴格達城某民宅內為大家服務。 ( 2 ) 為避免結婚機制遭到濫用,要辦理離婚或解除婚約的玩家,必須先取得特殊物品忘情水。 ( 3 ) 忘情水為稀有物品;玩家可在戰鬥中打敗幻獸岩魔人後,以一定的機率取得。 以下為敗家補充說明: ( 1 ) 離婚小惡魔在巴格達城的 30,159 ( 2 ) 岩魔人出現在『冥界洞窟B2、試煉洞窟B1、試煉洞窟B3』 ( 3 ) 在 2005 / 3 / 15 官方已調整忘情水掉寶機率 ( 原本超超超難打 ... ) 改約為求婚戒台的一半 ( 還是很難打 ... ) ( 4 ) 帶著你的婚約石跟忘情水是解除婚約、帶著婚戒跟忘情水是離婚, 要兩人同時在離婚小惡魔前才能辦好手續 ( 一人有忘情水就可以了 ) ( 5 ) 如果離婚的角色,身上會多一個『破碎的心』物品 感謝 彩虹城伺服器 天使任務 提供

蘋果綠茶

EXP
620 點

藍寶石勳章 在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章

kahei1998 發表於 2015-1-6 20:03
1.好似雙方都一定要ONLINE。
2.
唔知得唔得

好耐無見 蘋果綠茶 你仲有玩?

第一果個我搞掂左LU,
但第二果個我呢個既設定係同你一樣~_~ 但都係吾得...

主打遊戲
精靈樂章
EXP
16340 點

孫明明 發表於 2015-1-7 19:52
好耐無見 蘋果綠茶 你仲有玩?

第一果個我搞掂左LU,

很小上.有冇MSN點搵你

有冇SET閒置
蘋果綠茶

EXP
620 點

kahei1998 發表於 2015-1-7 20:34
很小上.有冇MSN點搵你

有冇SET閒置

你有無RC

呢個位點禁出黎a_a

主打遊戲
精靈樂章
EXP
16340 點

孫明明 發表於 2015-1-7 20:52
你有無RC

呢個位點禁出黎a_a

RC:hei114

蘋果綠茶

EXP
620 點

kahei1998 發表於 2015-1-7 21:05
RC:hei114

加左