AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: azuresky
打印 上一主題 下一主題

[疑難] [你點睇]你覺得以前既世王好打定宜家好打?   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2701 點
ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:42
我覺得人地整表都係出於好意囉..
我地等既時侯整表D人都要等架啦...
一日打副本咁忙..咪當抖下囉~~

你搞清楚邊個話人先啦
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2701 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
Dr.Shaco 發表於 2015-1-18 16:44
依家有啲香港人真係好恐怖
覺得人地整左樣野出黎俾自己就覺得要感恩唔應該咁多要求
但係永遠唔諗下個樣野 ...

你話每隻等1-2分鐘...我都叫企得有意義
趕2-3ser然後又企5分鐘以上跟住又趕2-3個ser咁上下  咁既時間表 搞笑呀 好多機慢咪一樣趕唔到 有乜分別
中場休息??去廁所時間咩?? 上次企成半粒鐘得2隻 笑死人

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
5617 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章

之前s轉g g轉s系1-2分鐘內既事 個陣打世王既人依然好多

打場世王有需要造時間嗎 您造夠半粒鐘以上就可以確保全部人打哂全部世王?就算偷打係錯 有必要話偷打既人係狗 而個隻世王係狗糧咩?個句我好記得邊個講出黎=.=
竟然有啲人仲覺得佢造表好偉大 當佢神甘拜 佢造表都係其他玩家配合喳  

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:42
我覺得人地整表都係出於好意囉..
我地等既時侯整表D人都要等架啦...
一日打副本咁忙..咪當抖下囉~~

你睇黎仲未搞清個事實

我地從來冇話佢地造表唔係出於好意
當時佢地願意負上呢個義務我地都會感激

我地幾時有下下一開始就話人?
而家邊個話人先你搞清楚未?

係邊個鬧一D唔跟既人係狗?

請記住 世王係公家嫁 有人擔起左個造時間既義務唔等於隻世王屬於佢嫁
所以有咩資格鬧人係狗啊?
講到尾 係義務咋!!!!唔好揸住雞毛當令箭啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
仲有 其實而家已經有種種聲音話世王拖住太長
佢地原意係打算每隻隔耐D大家盡可能打到晒
但係好多實例都證明左都一樣係趕住咁打
因為世王本身就係隨機出 大家都控制同預料唔到

我地只係覺得 既然係咁 何必要浪費過多時間係呢度?
咁樣打法有效率嗎?

以前15-20分鐘內完場 其實都唔係12隻都好趕好趕 中間總會有D抖氣既位
如果覺得太短 稍稍調多幾分鐘都夠皮啦?
而家30分鐘起跳會唔會過長?

但班人指住呢D反對既人,想打快D既人鬧佢地係狗 憑咩?

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
ccpiggg 發表於 2015-1-18 16:28
覺得曬時間既人咪唔好打囉...
人地咁好心整個時間出黎仲係度話人E+係等耐D..但係多左人打到..唔會 ...

我而家就用岩岩場世王黎答你
我就3開一路睇兵一路開住隻人黎打

等左接近半個鐘 打到S2開始你知唔知發生咩事?
就係上一隻都未打完已經出下一隻
3分鐘內連出4個SER
呢D例子唔係一場半場先有
基本上日日都見
都係好多人係白頻度話打唔晒
咁請問造半個鐘意義何在?
真係唔會好似以前咁?

我地只係想講 半個鐘太耐啦 縮短返D啦
佢地唔聽堅決要造夠半個鐘
於是有人唔理啦打左先算
就比人鬧係狗係度偷打

都係果句 係唔係恃住自己做緊好心就可以有資格咁鬧人?
係唔係恃住自己造時間就功德無量可以亂鬧人

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
5617 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章 試帖勳章 發帖王勳章 用戶勳章

Dr.Shaco 發表於 2015-1-18 00:57
成功爭取one night stand
你會發覺你有30分鐘既青春稍然流逝

30分鐘入面有大半時間都係等同企。。。

除左等同企我真係吾知有咩做:&  

叛逆小方  挑牌,玩黃菇&大耳猴&百變雪貂&草精,搵企同等個D人隻秋,吹水  發表於 2015-1-18 23:40:15

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

隻世王出左黎都冇10秒就死左,就算出晒12隻都唔知有冇分半鍾,企ga時間遠遠多過打ga時間

偷打係唔岩,話人係狗都係唔岩

其實有人做一個唔會過30分鐘,極其量都係大約半個鍾ga世王時間表咪ok囉,又唔會太長,又唔會太趕

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
叛逆小方 發表於 2015-1-18 20:40
隻世王出左黎都冇10秒就死左,就算出晒12隻都唔知有冇分半鍾,企ga時間遠遠多過打ga時間

偷打係唔岩,話人係 ...

恭喜哂你成功用三句野概括哂我想講既野
樹無皮則必死.人無恥則無敵

主打遊戲
幻想神域
EXP
65 點
我仲記得幾個星期前既星期4凌晨~  禁佢既好鐘意整到s最後果個ser要同g第一個ser一樣~禁呢個ser明明係第2隻出先既~佢都要放到最後
之後打完g~再打埋s第1隻~之後跟佢個順序要打左第3隻先~果度隔左6-7分鐘~有人講乜唔係打左第2隻先嫁咩
之後造表果個就講~我唔太記得佢全句講乜啦~大約就係你鐘意咪可以去打囉~我就會跟返自己順序~點知...大力果班全部去左打...秒左隻王~

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

以前作業果時係好趕...多數都打唔晒...依家就好多時間數手指...但係就有出既基本上都打到...兩者有好有唔好...好難話邊樣好D既...即係好似大家喜好唔同...有人愛吃快餐...有人鍾意飲茶咁...不過無論如何...罵人都係唔岩架啦...

另外唔好種族歧視啦...大家都係地球人...只係文化唔同....(如有外星人如都manager..請打包發掛號俾我...我幫你地解決佢...)

主打遊戲
幻想神域
EXP
5573 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章

sunnytam 發表於 2015-1-19 09:44
我仲記得幾個星期前既星期4凌晨~  禁佢既好鐘意整到s最後果個ser要同g第一個ser一樣~禁呢個ser明明係第2隻 ...

條友都弱智架啦 好耐之前都試過一次係咁 明明G6出先 佢就要人G1先  話G1開始S1完 唔洗轉SER ON 99

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點

本身見到今個星期三番三個字完場既世王覺得倍感安慰 諗住由得個帖沉就算
點知岩岩打個陣又有人係度嘴炮話咩"有些人就是喜歡趕啊哈哈 害得有人都打不到 真自私"云云
我想講

逝弦
就算你排到個時間表要打成個鐘都好 都會無可避免咁有幾個SER係痴住出,上個禮拜高去雪個幾個ser就係好例子

第二 的確打得快既代價係會有一小部份人打唔到隻王 但係依家世王改強 要殺佢就要有高火力/多人先做得到
咁如果隻王係係短時間內比人殺左 姐係有好多人有份出力打隻王啦
打到既人仍佔大多數 而時間又比之前慳左接近一半 咁係咪有效率左先?
你話我地淨係顧自己唔理其他人打唔打到係自私所為

老實講呀 依家平均1.5分鐘1隻 如果90秒都轉唔到ser既上網同電腦 做咩要去打世王?打個副都會lag機啦

第三 唔該你 有野想講就光明正大開炮 唔好扮同朋友用白頻吹水單單打打 好啦到我回應你喇你又講埋d咩"言盡於此 拉黑罷了 不作多言"呢類浪費網絡資源既退場廢話 真理越辯越明 唔好次次都玩封鎖咁小學雞好唔好?

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
Dr.Shaco 發表於 2015-1-23 23:38
本身見到今個星期三番三個字完場既世王覺得倍感安慰 諗住由得個帖沉就算
點知岩岩打個陣又有人係度嘴炮話咩 ...

如果逝弦既朋友見到呢段野唔該幫我轉達比佢睇

不爽就封鎖呢套處事手法係虛擬世界就話通行姐

真實世界就唔可行架喇.唔通你唔鐘意個同學就封鎖買起佢咩

關心朋友 由ffo做起 勸佢及早悔改啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
拿 岩岩打完頭先場世王 坦白講我就打唔晒既 我有自己MARK時間BUT機的確唔係勁 所以打少左一隻
但係我覺得一D問題都冇
因為我知道自己廢機我唔會賴人地唔等我 唔會賴人地自私 因為我部機的確係廢 呢個係我問題 呢個係我責任OK?????

我唔係叫大家自掃門前雪咁冷漠
但係唔好本末倒置 轉SER慢打唔到永遠都係自己既問題 唔好賴落人身上

唔好唔記得一點
你話人地打得快打得趕搞到你打唔到 係人地自私
係人地角度 你要人地等咁耐 咁你又何嘗唔係"自私"呢?
冇得拗嫁喎

大家玩左自己部機咁耐 應該好清楚自己轉SER大概要幾耐
真係好奉勸大家一句 自己學下去睇兵學下自己記世王時間啦?
知道自己真係冇可能轉得切就去再下一個SER等定先 其實都係改善問題既方法之一
你永遠只係度怨 打唔到 只見屍 改變到D咩?
下下靠人比D所謂次序你永遠都係轉最慢果個
問下心有冇確確實實咁樣做呢D

係打唔晒嫁啦 自己問題有乜計? 換機又換唔起既唯有自己默默忍受而唔係將責任轉嫁人地身上呢個道理學識未?

再奉勸D"好好心"既人 你地係咁話人自私
如果你地係咁慷慨大方 點解唔公開時間 等其他人可以自行判斷自己下一個地方應該去邊而唔係要見人轉自己先轉
呢度大大話話都晒左可能十秒啦
講到尾 你地係唔係怕比人"偷"? 你地又真係唔"自私"嗎??

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左,咁叫有效率?

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
叛逆小方 發表於 2015-1-24 00:09
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左 ...
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左,咁叫有效率?

首先 世王除非係每次必出12隻 如果唔係永遠都會有重疊既問題 呢個係系統問題無得講 就算係15分鐘 30分鐘 60分鐘亦然

另外何謂轉慢少少

90秒 10秒坐低轉ser 10秒轉到另一個ser(比盡你 20秒好未) 再比多10秒你轉完ser會lag機 都仲有50秒
咁我想問 到底要轉幾慢先可以轉到比人摸唔到?
呢個計法係一般機計法 below average就唔講啦 都係個句 你機比大眾差 無得怨

只係時間短左

講得好 你番學番少半晝你會唔會覺得無分別?點解你可以講到好似完全一樣咁.

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
叛逆小方 發表於 2015-1-24 00:09
時間係短左,但係世王出現重疊問題一樣有,轉慢少少就比人大大力圍死摸唔到,只係時間短左,打唔到ga人反而多左 ...

時間用少左成倍 打唔到世王既人相信唔會少左成倍..
當然打唔齊既人係多左

但打唔齊都有分完全打唔到定打少1-2隻

因為逝X提出既容錯問題 先會提起效率呢個問題

世王的確隨機出 如果係講概率既話 就算10分鐘打一隻亦有機會有重疊既問題

但為左所謂既容錯(=完全唔重疊我估係) 而放棄效率的話
你回想下上星期等到發呆都未出 呆等半個鐘 到最後出2隻

仲要中間相隔5-6分鐘去等D出既機會都係一半半既野
但係又唔敢行開做其他野 因為怕MISS左既話等黎就冇意義
於是呆滯咁等等等 可以做既野少之又少 係咁望個鐘 幾時夠鐘?
一場有幾多個咁既間距 於是乎你一場浪費左幾多時間
然後你一星期計埋浪費左幾多時間
咁..你又會好好受嗎?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2701 點
個逝弦成個弱智仔咁
係到哈哈哈 呵呵呵
傻的嗎
咩叫又要威又要戴頭盔  睇下逝弦成個人版   你唔明點解去查下Google
要係個頻出字 到人地出字 又話要拉黑 你心虛唔敢同人對質?

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
想你的夜 發表於 2015-1-24 01:06
個逝弦成個弱智仔咁
係到哈哈哈 呵呵呵
傻的嗎

係囉 冇心對話就唔好主動單單打打 挑釁人
挑起左話題又話拉黑唔講 真係唔明咩心態
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿