AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: azuresky
打印 上一主題 下一主題

[疑難] [你點睇]你覺得以前既世王好打定宜家好打?   [複製鏈接]

主打遊戲
參天律
EXP
8455 點

-.-''''
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2701 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
tingyi 發表於 2015-1-24 00:09
拿 岩岩打完頭先場世王 坦白講我就打唔晒既 我有自己MARK時間BUT機的確唔係勁 所以打少左一隻
但係我覺得一 ...

無錯 講得岩
我有時都打少1-2隻 無咩問題 打唔到咪打唔到打少1-2隻會死咩?世王係你生命呀傻傻地
以前06果時  我都好多時都懶得2邊跑  打少D 跳1-2個SER黎轉 廢機時間太近既咪跳1個黎轉SER 做人唔識變通下咩?
人地打得快 開源神=自私
要人陪你企半粒鐘 收源神 你唔自私 真好笑
果時06個表都係擺交易頻比人睇 佢地又唔公開個表同時間 有D人去錯左 點知?見到隻王唔通唔打咩ON 99 跟住係到話人偷王

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2701 點
Dr.Shaco 發表於 2015-1-24 00:36
首先 世王除非係每次必出12隻 如果唔係永遠都會有重疊既問題 呢個係系統問題無得講 就算係15分鐘 30分 ...

以前拉到半粒鐘 咪一樣有2-3個SER時間非常近  機慢咪一樣打唔到
有時仲要企成半得鐘得果幾隻打

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2701 點
tingyi 發表於 2015-1-24 01:12
係囉 冇心對話就唔好主動單單打打 挑釁人
挑起左話題又話拉黑唔講 真係唔明咩心態 ...

佢成隻烏龜咁 得閒申下頭出黎挑釁下人 到你行埋去又申返個頭入龜殼

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

Dr.Shaco 發表於 2015-1-24 00:36
首先 世王除非係每次必出12隻 如果唔係永遠都會有重疊既問題 呢個係系統問題無得講 就算係15分鐘 30分 ...

其實我今次打到4/5,只係s2轉s3慢左少少就少左隻

依家平均1.5分鐘1隻

你都識講啦,平均ma,咁係人都夠轉ch啦,但老實講s2s3有90秒咩?

攞頭先果次黎講,打左14分鍾,14*60/12=平均70秒

平均70秒都係夠轉ch,但頭先世王有一半以上都係轉左ch都冇40秒就要轉

只係頭尾出ga時間長d先有14分鐘,某d ch都唔知有冇20秒,隻世王味死下個ch就開始出

重有,隻世王改多左少少血就想冇咁易死,你諗得太簡單

面對頭先8成人果d 3星~5星+20武,隻世咪又係一樣咁豆腐,出黎都唔知有冇10秒

只係時間短左
講得好 你番學番少半晝你會唔會覺得無分別?點解你可以講到好似完全一樣咁.

兩樣野黎唔可能一齊講,返學有好多野做,包括上不同ga堂,小休,集會等
返學係用好長時間做好多野,而世王唔同,只係做一件事
世王時間係短左,但係出現ga機率都係一樣,咁時間長短有咩分別?都係打咁多
返學時間短左,但學到ga野都係一樣,咁時間長短有咩分別?都係一樣

我果隊4個人,冇人打齊5隻,最多都係摸得切4隻,重有2個打得2隻,重點係"咁叫有效率"?

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

叛逆小方 發表於 2015-1-24 01:42

計平均都晒氣,如果有一兩個極端值,就會完全影響平均水平,不能反映大多數真實數值

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
叛逆小方 發表於 2015-1-24 01:47
計平均都晒氣,如果有一兩個極端值,就會完全影響平均水平,不能反映大多數真實數值 ...

數字上既野 自問冇咁既專業分析得咁詳盡
同埋根本冇咁既資料搜集得到
只能夠咁講 兩種打法 正常情況下 可預見既係效率上時間短係高D

但有一樣好重要既野想問你就係 你地係唔係靠睇人地轉你先轉?
於是乎又開又閂人搞到LAG晒?

就算你未LOAD完條BAR 未入到遊戲畫面 其實你到LOADING後期已經係上左線 如果你企係世王腳下 好大機會已經係食到技同吸到箱

同埋而家世王比以前強左好多 理論上可以摸到箱既時間已經係長左好多好多

但如果你都係靠人地提供既次序 跟住D人轉SER先再禁轉SER 咁我可以講你一定係轉得好慢果批 你部機幾快都好 你起步已經比人遲 係唔係打得到都唔可以下定論

以我打左咁耐世王同MARK左咁耐時間既經驗 甩咁多好大機會都係睇人先轉
咁的話 已經唔止係唔係機慢既問題
你仲想要用人地幾多時間成本去彌補自己想做FREE RIDER

如果你係有晒時間都打得好少的 咁你當冇睇過我呢段野

當然 你可能話好忙要返工返學冇可能場場追 唔知時間/甩左時間都好正常
如果你有公會,世王團,好友,大可能一班人幫忙記時間 就算中間甩一場都好易追得返

我自知道有得睇兵記世王時間之後 我就係咁打既 我係咁打足大半年既
就算以前幾趕世王幾少血 D人點樣亂轉SER撞運氣去打 我都追得到唔少
更何況而家D人比以前更一致 大部分都去晒同一個SER等?
更何況而家世王比以前硬幾多?

想打世王 係有代價嫁啦 下下靠人地 自己做FREE RIDER仲期望打得晒??
不如我開你AC幫你打埋你果份? 你OFF廿分鐘比我打再坐享其成啦?

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
叛逆小方 發表於 2015-1-24 01:42

我想問下你本身有冇做開時間表既習慣
有既話 其實一般機要場場打足哂都唔係問題
如果無既話 你打少隻都無可奈何 以free rider黎講成績唔錯

你都識講啦,平均ma,咁係人都夠轉ch啦,但老實講s2s3有90秒咩?

攞頭先果次黎講,打左14分鍾,14*60/12=平均70秒

平均70秒都係夠轉ch,但頭先世王有一半以上都係轉左ch都冇40秒就要轉

只係頭尾出ga時間長d先有14分鐘,某d ch都唔知有冇20秒,隻世王味死下個ch就開始出

重有,隻世王改多左少少血就想冇咁易死,你諗得太簡單

面對頭先8成人果d 3星~5星+20武,隻世咪又係一樣咁豆腐,出黎都唔知有冇10秒

上文提到 就算你成個流程幾長幾短 server重疊都係有機會出現而且無可避免
以前作業出時間個陣要高雪來回跑 咪又係要選擇 賭博 估邊隻出邊隻唔出
點解依家有人比時間之後就搞到腦退化咁連本身有做既野都唔記得/唔識?

特別講下依句
8成 姐係大部份人啦 如果佢地係agree慢慢打既話 佢地會除武普攻收源神 咁就算我地一小撮人話要快都快唔起
咁依你所講 其實大部份人都想快d打完快d做自己野啦可?

兩樣野黎唔可能一齊講,返學有好多野做,包括上不同ga堂,小休,集會等
返學係用好長時間做好多野,而世王唔同,只係做一件事

非常多謝你咁認真剖釋番學同打世王既分別

跟番佢地個套 其實打世王都可以用好多時間做好多事
可以打世王啦.可以發呆啦.可以吹水啦,可以訓覺啦,仲可以打丁添

咁時間長短有咩分別?都係打咁多

引用大師弦名言:一句到尾 就係打得快同打得慢既分別

你個隊既人假設佢地係有表有部唔錯既機
打得咁少應該都係因為佢地打得唔專心掛?

如果你話佢地上網廢機廢打得又hea 簡稱三低

你覺得majority應唔應該為左呢班三低浪費數之不盡既時間?

你不如去問下梁振英可唔可以推出一d向窮人傾斜既政策
佢直頭答你無月入萬4連票都無得投呀

效率 係以大眾為標準

點解要多數服從少數?_? 唔通你地既地位同人大班無能官員一樣高所以要我地市民大眾聽你地支笛?
樹無皮則必死.人無恥則無敵

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5905 點
你可以唔聽支那人講無限拖長
但都唔一定要下下秒王

即係打完1個ser轉左第2個ser
又已經出左既時候
又未係咁多人既時候
想你收一收手/普攻A都唔會好過份姐咁?

純粹係出自同理心 大家都係想打世王ja嘛

其實點都有d人起勢咁打
收唔收手都係死得咁快
但少個人打可能已經可以多個人hi到

除左機慢 都有其他d小原因既
1. 高原成日唔小心就取消登出
2. 唔係全部職業都有唔洗對目標出既技

世王都改厚左 點解佢生存時間要同以前差唔多

主打遊戲
參天律
EXP
8455 點
QWERTYBB 發表於 2015-1-24 02:06
你可以唔聽支那人講無限拖長
但都唔一定要下下秒王

agger

主打遊戲
幻想神域
EXP
79 點
齊齊黎R金 發表於 2015-1-24 02:43

agger

me agger 2

咁係因為齊狙既人越黎越多-.-
樹無皮則必死.人無恥則無敵

EXP
1263 點
制造良好和諧氣氛
減少玩家強烈矛盾
防止遊戲環境撕裂
建議世王收歸國有

主打遊戲
幻想神域
EXP
334 點
我比較喜歡現在不用跑到氣咳不用睇住世王屍體  打得到摸得到既人多左  我要番工冇可能打足咁多場
有時打得1場 所以唔可以計時間 公會冇人打本人沒朋友 所以只可以睇人轉 慢最小都可以摸到王