AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 神域使者
打印 上一主題 下一主題

[其他] 民意調查 - 你認為申請帳號還需要啟動碼嗎?   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1819 點

儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

小細細 發表於 2015-6-30 20:18
真係咁快手封外掛, 就唔會一直都係鐮刀進出副本。

e家會有1lv升到60lv 之後會開鐮刀進出副本? 你自己諗清楚啦
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
時空裂縫 發表於 2015-7-1 17:16
e家會有1lv升到60lv 之後會開鐮刀進出副本? 你自己諗清楚啦

個問題著眼點係, 如果我掛1隻火炮或者其他職到60LV, ACC其他6隻人物都可以開鐮刀,
即係我只需掛一只人物, ACC就可以有7隻60LV人物可以刷單人副,
就係點解我講點解會掛火炮開鐮刀。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1819 點

儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

小細細 發表於 2015-7-1 19:48
個問題著眼點係, 如果我掛1隻火炮或者其他職到60LV, ACC其他6隻人物都可以開鐮刀,
即係我只需掛一只人物, ...

1.一個AC只可以用一個人物
2.1LV掛到60LV之後刷副本未比人封 真係又咁樣我都想要個掛

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

時空裂縫 發表於 2015-7-1 19:51
2.1LV掛到60LV之後刷副本未比人封 真係又咁樣我都想要個掛 ...

事實就係咁,
ALTA 係有封外掛,
但唔係日日都走去封。
60LV先開到鐮刀只係拖慢鐮刀新產, 等官方可以有時間封外掛,
但當解開啟動碼, 大量火炮生成, 60LV先俾開鐮刀根本冇意義,
當然你有權選擇用外掛啦, 但係有1日你俾人封左ACC就唔好怨。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

時空裂縫 發表於 2015-7-1 19:51
2.1LV掛到60LV之後刷副本未比人封 真係又咁樣我都想要個掛 ...

另外,
我希望你思考幾個問題,
究竟係唔係解開左啟動碼,
就會有大量玩家湧入?
新手加入要起家, 究竟又會唔會買金?
遊戲系統有冇足夠能力消化溢出金量?
通漲進一步升溫, 新手同老手到時又生唔生存到?
而究竟導致而家玩家流失,
係因為掉寶率低, 通漲, PVP攻/坦裝失衡, 天塔大型副本更新速度過慢等等,
還是因為設立啟動碼所致。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
1819 點

小細細 發表於 2015-7-1 20:16
事實就係咁,
ALTA 係有封外掛,
但唔係日日都走去封。

GM設定60LV先開鐮刀 我認為無問題 鐮刀唔係好大力
你想玩鐮刀實有心升上去 60LV先俾開鐮刀如何冇意義?唔比外掛開AC直接開60LV鐮刀洗得咁多啦
想玩外掛一定有方法可以拎到啟動碼 等於無分別 限制60LV先開到鐮刀有可以有效外掛唔洗刷咁多金
新手去玩FFO 要啟動碼 又唔知去where去拎到 唔知頭唔知路去壇d人都未必回你 就算回你又未必係比啟動碼你 新手玩家同老手回歸意欲大大減少 都有可能唔玩
出面個帖又一個搵啟動碼好例子http://forum.agames.hk/forum.php ... 3495&extra=page%3D1
就算要啟動碼又如何?http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=113539&extra=page%3D1

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

時空裂縫 發表於 2015-7-2 16:03
GM設定60LV先開鐮刀 我認為無問題 鐮刀唔係好大力
你想玩鐮刀實有心升上去 60LV先俾開鐮刀如何冇意義?唔比 ...

唔洗好大力, 以60LV鐮刀來講, 係有足夠能力刷62 單人副本,
引用你講"想玩外掛一定有方法可以拎到啟動碼 等於無分別"
所以"想玩FFO一定有方法可以拎到啟動碼 等於無分別"。
啟動碼係一條防線用來降低外掛生成速度,
如果取消啟動碼, 工作室註冊遊戲賬號是用程式註冊, 脹號數量是以萬計, 你可以睇返上年6月官方取消啟動碼後, 官方所查封的外掛數量是以萬計。
當然我認為官方應該在玩家註冊遊戲脹號時有指引教導玩家如何取得啟動碼, 及把其教學長期頂置在官方論壇。

EXP
856 點
有啟動碼仲好過無嘛  外掛本來就多了

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

需要需要需要

主打遊戲
幻想神域
EXP
1715 點

友誼之星勳章

無論如何都應該要保留。

主打遊戲
幻想神域
EXP
86996 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

點解依加開帳唔洗啟動碼

主打遊戲
幻想神域
EXP
1715 點

友誼之星勳章

wai-v- 發表於 2015-8-9 22:33
點解依加開帳唔洗啟動碼

我岩岩試左一下,系真嘅,咁搞法以後我呢D輕課金玩家點生存,我已經預見隻game再次比外掛統治嘅未來,好可怕啊!

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

想開多個號..

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5893 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

官方大大你又要問人保唔保留要啟動碼開AC又取消,
真係神又係你鬼又係你,
點解仲未汲取到上年暑假大量外掛入侵FFO既教訓?
要小小玩家承受GAME通漲既問題,
係低LV地圖啲副本出面經常有好多外掛膠名鐮刀/火炮出出入入,
掛到上70幾LV都無GM理會捉外掛,
就算檢舉左幾次都無咩效果出到黎咁,
係咪真係想FFO加速死亡?
以上係我依排係副本出面經常性見到此類場面問題,
希望官方大大多加留意

主打遊戲
幻想神域
EXP
1100 點
這次代理所用的招式,就是兵法中很出名的「暗渡陳倉」!
高招高招!配服配服!厲害厲害!