AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: k190853
打印 上一主題 下一主題

[貼圖] 現時收集得知武器能力一覽(不包含專武)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
一定唔會啦,,佢突登官網放apk俾國外人下載既
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 20:12
一定唔會啦,,佢突登官網放apk俾國外人下載既

咁都好哦~我個呼呼差12塊就覺醒得啦~星期四凌刷爆去先~再趁星期四買多幾塊~~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
751 點
插嘴一問,你地係android / IOS ?IOS既我想加樓主做朋友。

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
長洲彬 發表於 2015-7-19 21:39
插嘴一問,你地係android / IOS ?IOS既我想加樓主做朋友。

我Android

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
其實我唔清楚=,=到底 " 全隊受傷降低 " 包唔包埋靈力傷害,,,(唔包又好誤導)

如果包埋, 咁點解達摩同龍馬招技又寫明靜係降低靈力傷害 (難道官方純ONX= =?)
又唔見有英話降低物理傷害 lol

而我知道靈力傷害 = 無視防禦力, 即係如果 " 全隊受傷降低 "係唔包靈力傷害,

得出結論 -> 靈力傷害玩哂(唯一廢既時候係冇斜線) = 唯得 達摩同龍馬 可以抵擋=,=

另外 =,= 咁防禦力又點樣? 推到最高, 我當沖田招技發動硬架啦! 全隊+50%防

每隻兵以6星60LV計 = 最小3000防禦值 , 相對起" 全隊受傷降低 " (我當靜係計受物理傷害)

到底 防禦值3000 硬d,  定係  " 全隊受傷降低 "(基本唔覺醒都係12%) 硬D  =,=

隻GAME都冇列出 防禦值既減傷比例 , 我覺得好唔清晰=,=講真PVP我只係睇到戰力!

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 21:51
其實我唔清楚=,=到底 " 全隊受傷降低 " 包唔包埋靈力傷害,,,(唔包又好誤導)

如果包埋, 咁點解達摩同龍馬招 ...

好問題,正常嚟講全-傷係包埋靈力既,而靈-既話就只係-靈傷...

證明唔算太咩,係我打義經專武關果陣有好多靈傷小怪,

全game入面有靈力降傷既得龍馬,月兔(被動),同達摩(戰技),咁我得隻龍馬仲要冇乜練=_=

而我果次係用亞力開戰技降傷,然後織女同義經放盾,伊達放奧義(4.2倍傷/1回合)
全場入面雖然話就話好彩最後3星通關,但靈傷第一唔睇防,所以幾高防都冇用,
第二係盾,當然係靈力型放,最後就係最重要既-傷...

我個人覺得,亞力覺醒-16%,真係超有用,同埋打落去同冇亞力打果陣好似真係扣少咗血...(有次試過用鐵木真反傷打法)

所以靈力日你再高防都冇用,亞力,布倫(全-),龍馬,月兔(靈-被動),達摩(靈-戰技)先頂到...

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
啊係...早兩日打靈力挑戰打出咗2件大概冇機會用到既50lv4星專武=_=
一件係羅賓漢既...一件係織女既...
唉...TMD

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
其實..我心入面覺得...最強既pvp兵根本唔需要諗技能諗剋制諗邊種傷害...

只需要一樣...速度 以往所有遊戲都一樣..

回合制,傷害夠, 只要先手可以控制一切....因為隻GAME發動技能方法好簡單!

統一係紅色直線 你有你靈力隊 我有我物攻隊,,,只要夠快出技先,,我出唔到技時你一樣出唔到XD

有斜線時 同時一樣有橫線出,,,至於講邊個裁判都只係需要睇開出版面既運氣

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 22:31
其實..我心入面覺得...最強既pvp兵根本唔需要諗技能諗剋制諗邊種傷害...

只需要一樣...速度 {:fu ...

呢個的確係既,今朝輸既都係DOT錯位=_=
只要對番對方個DOT角,大部份都嬴番哂番嚟~
喚言之~今日大部分打嬴咗我既人都比我"復仇成功"了~

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
XD 我今日將 悟空+孔明放中間2,3位  =,=但係我冇裝,,官方未維修T0T"傷害勁低

另外主要輸俾暗屬性 =,=我隻 虛空白雪 俾 暗德古拉打痛到喊出泥

我發覺而家最好既就係全光屬性 =,= 但係黃色唔襯我d兵

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 22:47
XD 我今日將 悟空+孔明放中間2,3位  =,=但係我冇裝,,官方未維修T0T"傷害勁低

另外主要輸俾暗屬性 =,=我隻  ...

全光好咩...我好少光屬=_=
悟空同孔明幾好用下,但今日都幾大機率得4 combo, 所以悟空都幾有機會冇咩用...

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
XD 其實我只係為左避開打後排既對手

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-7-19 23:01
XD 其實我只係為左避開打後排既對手

打後排...白雪?不過今日用白雪都可以幾有作為下,尤其是盾比人打爆咗果陣~可以回到幾多血下~
不迥如果中咗中間兩條紅就會比人一下KO=_=

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
官方今日冇修正D武器 T0T

主打遊戲
來自天外的英雄
EXP
87 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章

支持樓主