AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6656|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

[影片] 小小雙手斧勇闖各副本(更新75異界-地獄影片)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

樓主

2015/7/30更新

新增: 75異界(地獄)影片

================================================================
唔經唔覺封頂了(其實已經是2星期前的事)
封頂後想做的事就是重拍一次之前的影片,
作為一個留念, 也作為自已在遊戲中的一個里程碑。
今天空閒在家, 於是就把一些副本影片拍了下來,
但源神副本拍攝時掉線了, 有緣再補上。

有時侯會聽到人問究竟風斧輸出高, 還是火斧輸出高,
我個人見解係, 要看情況,
火斧是屬於高爆發型, 瞬傷很高,
組隊時在破防足夠的情況底下, 很多王都是秒貨, 出技是1招起2招止,
在這種況下豪無疑問火斧會較優勝。

風斧是穩定輸出, 及提供破防的一種利器,
如果隊伍破防不足或單刷, 破防風斧, 旋風斬奧義, 冒險之路及防禦突破 就能 達到破防50%的上限,
用風斧其實也可以用焰叱斬, 2者是沒有抵觸, 只是用風斧下的焰斬感力是弱了, 但威力還是不錯,
如果輸出時間拉長, 風斧下旋風斬加焰斬的輸出, 跟火斧下火斧跳打的輸出是差不多。

我覺得不論風斧也好火斧也罷, 最緊要係自已用得順手那就好了,
而對我而言, 我是比較喜歡用風斧。

最後附下以下影片:

冰副

雷副

密林

異界泰坦

異界妖森

熔岩領主

暴風主宰

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
328 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
大神
能分享一下您表傷多少, 用什麼裝
風斧配哪個副武比較好呢?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2337 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 用戶勳章

你都算小小雙手斧 我顏面可全呀

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

LittleSeeB 發表於 2015-7-19 17:46
大神
能分享一下您表傷多少, 用什麼裝
風斧配哪個副武比較好呢? ...

0.0
表傷是50多萬,
因為我是用屬裝的,
所以主要都是天裝. 屬遺+85屬飾, 配7%屬傷2造石, 及對應技能屬性的源神洗鍊(就是旋風斬配45%風技傷)
而副武 我是推薦聖劍, 因為斬龍瞬間破大量防(定值)
但如果想輸出最大化, 是弓比較好, 因為有連擊(風靈) 及毒箭(疊3層破防)

附上一段副弓打新源副的影片以作參考:

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

科學電池炮 發表於 2015-7-19 18:36
你都算小小雙手斧 我顏面可全呀

你係大大雙手斧

主打遊戲
幻想神域
EXP
205 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

大佬~~~~ 真係好強~~!!!!

小的要1直跟你搵食><"!!!!!

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

大神...請問源神用屬傷還是+24傷好?!

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

mi5842013 發表於 2015-7-20 09:30
大神...請問源神用屬傷還是+24傷好?!

如果打有屬性的王(6屬),  是用屬傷源神比較好,
但如果打的王是無屬, 是24%傷比較好,
然而,
現在想輸出高, 除考慮屬傷及表傷外,
還需要考慮定值破防的數值,
因為百分比破防(50%) 隨王的防禦值增加,
破防50%效益正在減少,
因此源神具有定值扣防技能會對提升輸出有幫助。

主打遊戲
幻想神域
EXP
1897 點

在線勳章 藍寶石勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

拜見斧神
睇完卡迪森影片...尾王....果然都係只有輸出壓制一路.......
我又唔想用果招秘技....睇黎堂堂正正輾過去都唯有係乖乖地轉副手了....

主打遊戲
幻想神域
EXP
537 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

好用,謝謝分享

主打遊戲
幻想神域
EXP
500 點
....
你都叫小斧啊?

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

你都叫小小雙手斧??????

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

孤單心事 發表於 2015-7-22 11:41
你都叫小小雙手斧??????

你地唔好咁, 其實我覺得仲有好多進步空間,
話說好耐冇見, 最近我測試緊新75連擊飾物,
覺得佢威力係介乎屬飾與戰爭之間, 如果人品爆發, 不停連擊, 其威力超過屬飾。

主打遊戲
幻想神域
EXP
90108 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

小細細 發表於 2015-7-22 11:54
你地唔好咁, 其實我覺得仲有好多進步空間,
話說好耐冇見, 最近我測試緊新75連擊飾物,
覺得佢 ...

我粗略望過下呢套飾  覺得輸出上比戰爭會高
因為佢有一個可以自由控制既連擊      而且表傷同戰爭唔會差得遠    只係欠缺爆擊  呢到要裝備好返D先可以補返

E+人人都100%爆既時代     基本上只要觸發出呢個BUFF   就可以用源神技打出必定1.7倍既傷害

當然要下下望住BUFF欄都幾累下

主打遊戲
幻想神域
EXP
508 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章

真佩服lz仲有鑽研的激情。。。
雷冰我覺得都話設計得有d誠意
新異界真係為出而出咁,入去跑場馬拉松

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

其實研究呢D都幾好玩

主打遊戲
幻想神域
EXP
10084 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

單刷 測試 精神 可嘉~~  感謝分享~

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點

斧神

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

斧神

EXP
733 點

遊戲狂熱勳章 瑪瑙石勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

未有80飾係咪用75金飾好D? 爆係8X%
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿