AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1942|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[心得] 終於打通羅漢+2 3星通關啦~~~~ [複製鏈接]

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
樓主
羅賓漢最煩既係咩?首先係小怪反傷,其次係bossDOT,然後解決方法有2,分別係喪補盾同狂補血
可以同時滿足到呢兩個條件既我諗得2個,1係織女,係南丁格爾,但後者要自帶加盾既武器,唔係都係開唔到幾多盾,前者請"自備"回血武(參戰回15血斗篷/每回合回10血刀)
之後,+通關條件,進攻型3人....我X!!!
我個人強烈建議要帶隻伊達,因為入面冇鐵盾怪,伊達係唔會打唔入,放奧義4倍傷係你秒boss既好幫手(唔通我會同你講用南丁成版藍都照樣普攻4倍秒?)
然後就係貞德,你需要額外格填補空洞,因為你大概冇乜餘力等boss放其他技/變2回合
最後,帶隻你多出嚟既覺醒進攻型,我既係真田,DOT喺呢到其實冇太大作用...扣唔多
然後朋友織女既,方便補盾,放喺第1,中招即回盾,然後係伊達,真田,貞德,呢個係個人通關隊
貞德因為排列好難食到格,所以用10血刀,真田用15血斗篷,伊達....我用既係4星專武
然後就係藍斜盡量放成X型"且"要比織女食到,咁樣先可以第1回合有效開盾,排列自便
織女之後記得開戰技,記得優先解決"紅1"既敵人,咁樣就最少只食到反傷
去到boss到唔好理咩回合有奧義就放,前提係你以經打小怪打到7788,唔係反傷反死boss又未死咁你就7.7了
boss3招,DOT,封黑洞,直傷喺有盾既情況下照理冇一招可以秒到你,所以你可以放心喺剩少量盾既情況底下開藍轉紅
如果伊達奧義同真回奧義同時開到,咁大概就應該可以boss滿血都照秒到~(唔包3隻小怪,最少都打到只剩1隻小怪先好放)
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點

成日間唔中俾你打一獲=,=我而家顯示 冇名空白

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
嗯?我知啊~~因為早排打你幾場連輸,而家報仇咁報~~~XDXD

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
XD 岩岩打左你一獲 , 仲未有進攻兵覺醒 上左200前真係好多勁人

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
fu911238 發表於 2015-8-6 17:35
XD 岩岩打左你一獲 , 仲未有進攻兵覺醒 上左200前真係好多勁人

冇錯啊喵~~~去到100入面果陣仲癲,打排名低過自己既10場有7~8場都輸~
所以我當日計完數就放咗隊妖物降排名到179冇再上落過~
順帶一提,100內既獎勵係12石240幣,一啲都唔抵~

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
我想問下點解pvp有D人個圖像係銀色既????

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
呢個真係唔多清楚...不過同實力大概冇直接關係...?

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
啊係,見到一個叫艾德布洛伊既就打佢啦~因為基本上入嬴咁濟
然後有幾個你諗住要嬴既就咪打了,因為冇高防/靈力降傷好多時都打唔過
有:李嚴,小西文,小西柔,ET,roarer 等
當中小西文隻貞德痛到一個點,唔好睇佢隊嘢好似好慢咁就打鬼佢,隨時被反殺...
李嚴同ET都係靈力隊,其實靈力隊要勁既有2隻必要,1係軍師,2係安倍,見到有呢2隻既就算冇第3隻靈力型都走得
因為好似冇4combo,所以對面已經加傷加到咩咁...
小西柔要睇日子,未算係好大威脅
roarer同上

主打遊戲
幻想神域
EXP
220 點
我只係唔敢打D兵高LV過我既人  差1lv 傷害都差好遠= =

主打遊戲
聖境傳說
EXP
636 點
lv就唔算差太多既..都係60左右~好少去到65