AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4983|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

[心得] 雙手杖心得 時間書副6分41秒...   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
樓主

哈囉  而家玩雙杖的朋友真係少之又少  周街都係手裏劍同聖劍

同其他職比真的沒有法子  始終熱機時間太慢(事實上係運氣成份 雙杖粉絲你會明的)

機體分享

一上黎就係上曬水的熱機扮大袋狀態圖

這不是極限輸出機體,主打飛羚,全身防飾8件只有一半的傷害110%UP  穿透值32% 還差飾品及武器卡

呢個係平時打副本的專精  打時間書副的時候會將火點數及傷害轉到風目標傷害那格去

裝備基本上全焚+璀璨  可以說是全天+凍霜的進化版

比較之下其實整體相差大約10~15% 能力(由於小的防裝由全兇器轉飛羚,換裝後反而少了傷害==)

先看看片段吧

如果轉曬90裝...基本上書副最難攪的是第一層...一個唔小心秒左個豹(炮姐要求加上這句備注)....所以唔敢一開波就喪掉技能...

我會繼續努力, 希望黎緊可以有更快的片分享給大家看看.

冰火杖的選擇是令人最難決擇  火杖要疊技能滿3層才比較有表現 雖然輸出很高  但缺點是不夠靈活而且減少出技能的頻率,導至紋章觸發率減少

經過考慮選擇靈活性較強,而且易觸發紋章的左專精為主要玩法  喜歡做轟炸機炸王半條血的朋友可以考慮玩右專

雙杖主要輸出基本上...沒錯...是決定於運氣成份的冰元素爆發

分別就是片中的第6/8層沒有冰紋  跟第7/9層冰紋爆發後的輸出速度

戰利品的選擇因人而異,不足爆率的應該考慮斷劍殘片(小的還沒遇過這問題==)

單刷用魔角基本是必需,甚至可以考慮魔角+冰椎.

耳飾的觸發率字面上只有10%,但用起來其實也挺好觸發的,所以本人是用耳飾+魔角.

手鐲是超強神器...但同是神到有點神經...有時很好觸發一下火石就3層...有時半場副本都沒有一次出現

食物迷幻天堂+拿鐵 對本身造傷不高的遠攻來講  這個配答輸出會穩定一些   人品好的可以換上花茶

雖然雙手杖比起某部份職業有不足之處 但仍希望可以幫助到仍然對雙杖有愛及堅持的玩家

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
14 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
加油....支持一下

主打遊戲
幻想神域
EXP
967 點
杖皇是你

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
63 點
威水啦神獸~~總唔去巴哈挑幻幻虛虛機

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
yuki76895 發表於 2016-7-10 18:18
加油....支持一下

一定會...唔可以比人睇死我地D杖

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
su_mingx 發表於 2016-7-10 18:31
杖皇是你

肥C先係囉好冇...我呢D 2打6黎...

miki0325  成日擺我上台做咩?博 ● 啊?  發表於 2016-7-10 21:30:15

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
oscar1018 發表於 2016-7-10 18:40
威水啦神獸~~總唔去巴哈挑幻幻虛虛機

等我打返段唔駛cut前cut 後的6:30 先...而家唔係咁好意思...

主打遊戲
幻想神域
EXP
51 點
好勁啊,神獸以後全清能帶我飛嗎

主打遊戲
幻想神域
EXP
33 點
神杖啊
我遲 D 都要好似神杖咁快>_<
話說。。我搵左好耐先見到你 d 技放邊到。
哈哈。。。非一般的高手呀。。

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

焚下DOT會唔會食左耳飾造傷?

有無得TEST埋技能DOT?(例如寒冰咒)

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
我唔系gay 發表於 2016-7-10 18:48
好勁啊,神獸以後全清能帶我飛嗎

你自己未又係秒王...你帶我飛就有份...

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
丫布 發表於 2016-7-10 19:16
神杖啊
我遲 D 都要好似神杖咁快>_

吹到咁大...好多人強過我

D技咁排位係未好有新意呢

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
Eva 發表於 2016-7-10 21:38
焚下DOT會唔會食左耳飾造傷?

有無得TEST埋技能DOT?(例如寒冰咒)

TEST左DOT係唔食耳飾的 留意14~20秒 DOT 持繼的情況下 耳飾的Buff 仲係到

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

chris1029 發表於 2016-7-10 23:23
TEST左DOT係唔食耳飾的 留意14~20秒 DOT 持繼的情況下 耳飾的Buff 仲係到

以前炎魂果陣好似話會比DOT食左
E+興奮到一個點又沖唔起95...不過耳飾魔角應該走唔甩

其實書DOT同寒冰咒DOT係咪有分別

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

一杖打死人

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

op