AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6659|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

[心得] 一些小分享 (勉勵文)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
350 點

遊戲狂熱勳章 友誼之星勳章 在線勳章 試帖勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

樓主

嗯 先分享一下單刷實錄(? 我建議不要看以上影片...超渣畫質 但看看時間點就好
這次要分享的不是我單刷有多強
先看看我的熱機 (流光副+全食物/藥水)

在圖片中可以睇到我裝備大多數只有+20 小數+25 主武+30(被巴

最近常常睇到有一些新手/無課金玩家 一直在抱怨說
1.自己的職業有多爛
2.無+30玩不下去
3.這遊戲只適合老玩家玩
4.只有皇職才能在遊戲中生存
5.這遊戲只看重裝備

ER...其實我覺得幻想神域係1個好人性化既遊戲...就算你不花錢 總有方法可以+20~+30
(例如世王招代卷 , 金神點換天裝 , 考古沖+20 等等)
我自己就是例子之一 我玩了很久都無課金係裝備上面(因為錢都花在時裝
其實打副本....係有1定技術可言 就算得無課+20 都可以單刷得很快
(多嘗試捉捉背打 時機暈王 玩下屬傷 推推破防數值)
其實不用+30 / 皇職 都玩得上去

都有好多新手主琴/其他萌新 都有同我講 街團都拒組 比人小圈子 babababa
其實我自己都係街團出身(經常被拒組/無人同我打副
我覺得只要態度良好 場場副本都盡力打 不掛機 想吸王就態度好d同隊長帶聲 或者帶下手破防/放bf
*其實只要留下好印象 總有人會組你
*要比人地見到你日日進步 入下好公會 識下朋友 其實好快會有自己既固定團
有時有d人比人長期拒組 我覺得好多時係態度既問題 (長期無進步/亂玩果班)
玩遊戲不必很認真...最重要係態度...人際關係做得好不好就係睇你自己造化

主要以上係用自己作例子 所以重點不是超低畫質影片 影片只係想表達 不強的職業配上+20裝備都係可以單刷到副本
希望各位加油 每個人都可以有出頭天...
(呢個算係95lv既畢業文章

已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 1000 讚一個!

總評分: 金幣 + 1000   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
698 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
有時有d人比人長期拒組 我覺得好多時係態度既問題 (長期無進步/亂玩果班)

很讚同...
其實個遊戲隻隻職都可以玩到好強  好多時都只係睇你比個心去思考點調整個角色
玩遊戲要多花點心絲先有意義  

EXP
94 點
這種戰鬥力,只能說真不愧是玫瑰了。。。

人家作為老手(?)+重課玩家倒是在抱怨

1:自己的職業不夠華麗
2:+30好像很好吃
3:捉迷藏無論是誰都適合玩
4:就算是外貌協會也可以在這遊戲生存
5:人家就是看重衣裝

PS:人家也覺得幻想是很人性化的遊戲,即使是冥甲機兵也可以有手染,也有部分非商城時裝也很好看,如赤法師

EXP
4818 點

用戶勳章 在線勳章 儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
272 點
感謝大大的分享!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
14 點
點解樓主要入流光單人先去拍所謂既"機體圖"?
熱埋小情歌都算啦,入埋單人流光加20萬傷,有咩居心呢?

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

讚同~!!

主打遊戲
幻想神域
EXP
438 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

依家D攻咁高既

EXP
8917 點

麻雀勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 吹水勳章 藍寶石勳章

upup

主打遊戲
幻想神域
EXP
1547 點

儲蓄勳章 發帖王勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 藍寶石勳章

我都單刷到啦

EXP
8917 點

op

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
2138 點
路過日任

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
好一個打手琴 沒有最強 只有更強 破百萬傻 拿黎打 單人會唔會浪費左D呢

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
嘴炮你就勁 發表於 2016-7-20 13:36
點解樓主要入流光單人先去拍所謂既"機體圖"?
熱埋小情歌都算啦,入埋單人流光加20萬傷,有咩居心呢 ...

你都唔方有料到啦淨係得把口
留言都要用假名
點解要專登開個分身既?有咩居心
1個ac 10個人用   吹咩??

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
點為止職業不夠華麗?我個職業都有出路,ok!其實同外貌協會有咩關係?每個職業與玩家都有自己生存的方式,ok!綱上游戲不嬲都係個人性化游戲,有咩好奇怪,時裝夠用咪算,多吾代表咩,可來看重衣裝依個觀點?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
拒組問題:絕對吾關咩裝,咩職業事,玩得游戲,有人接受你,都有人不接受你,甘有何必為左依D原因去為左小小問題,去搞到非打手職業變做打手職業呢,就算係一只普通既琴或坦,正常甘去玩,有咩問題,除非想特出自己的風格,何必給幻想風氣影響,當然前提下,自己玩得開心才是重點!其實點為止叫亂玩,冇進步?幻想的裝備都有不同的特色,每個職業都有不同的配裝效果,依家連琴同坦都要去推傷害,全傷裝備,甘會吾會冇在本身既職業本能特色,有必要做到咁?吾會因為甘而提高打副的速度!單刷咪得,甘可來會有出現長期拒組的原因!反而覺得,依家游戲慣性偏向力水,反而覺得有玩家下下依懶在高傷害的玩家帶,好既就會為自己提高裝備,唔好既,連裝備都唔願意去整!不課金的確有不課金的玩法,長在缐既,當然可以用時間換取,但摟主你係老手,知名度也不小吧,究竟用左幾多時間落去,先有今日的你,但新手玩家始終係新人,點可以同老手作比較,進度都慢左啦,其實有心玩,課適合的金額好正常,唔算罪丫?

主打遊戲
幻想神域
EXP
250 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

searchbabi 發表於 2016-8-3 12:59
拒組問題:絕對吾關咩裝,咩職業事,玩得游戲,有人接受你,都有人不接受你,甘有何必為左依D原因去為左小小問題 ...

回應返少少 我既個人睇法

依家ffo既pve風氣正如你所講 偏向火力為主 "火力神域"依個名並唔係用一日就建立到出黎
每個副本過關既條件 就係要火力輸出殺王 無論係單人五人定係地獄模式都係咁

係依個設定之下 琴同盾依D比人定位左做坦型職業既玩家
係火力至上既風氣影響下 以上既職被迫向打手方面發展
用坦裝既玩家 因為爆率/爆傷不足既關係
係秒來秒去既副本風氣下
感受到既無力感只會更重
連打單人用既時間 亦唔短

自然就會趨向打手裝強勢 亦都係一直所講 一裝獨大/全民皆打既問題

冇錯 你會講話 自己玩得開心先係重點
但係你玩緊既係一隻mmorpg而唔係單機
著重既係人同人之間既互動
如果下下都因為自己既"堅持"而拒絕同人溝通
我相信到頭來都唔會開心

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

SwOrD 發表於 2016-8-3 19:38

依家ffo既風氣正如你所講 偏向火力為主 "火力神域"依個名並唔係用一日就建立到 ...

agree

其實原本想直接回佢
唔係小問題 有必要咁做 會提高打單人既速度

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
SwOrD 發表於 2016-8-3 19:38

依家ffo既pve風氣正如你所講 偏向火力為主 "火力神域"依個名並唔係用一日就建立 ...

想講既係:除單刷玩家除外,你都話有互動,如果有互動,有何必將非打手職業刻意改做打手職業,跟住游戲原因定性則去玩有咩問題,甘叫堅持?講到堅持好似你個人心得,還給我既意見仲大,溝通其實同用咩裝備有關係?難到要全傷裝備先可以溝通到同玩得開心?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
Eva 發表於 2016-8-3 19:44
agree

其實原本想直接回佢

難道玩幻想 只為左為左單人模式生存 所以就要反其倒行?
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿