AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5023|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 竟然唔跟台版進度更新   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
樓主
芧得用神點換80飾配方,有D唔好預感囉, 係咪來年合約傾唔埋冷,即係就快冇得玩? 似到十足移動冒險咁樣.聲都唔聲,幾個月冇跟台版更新,跟住一個唔該就出告示........
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
新年無大更姐。。。
下周應該補
就好似本來今日先出既源神,上星期出左

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點

今個新年避開左台灣既星期2,佢地好準時咁個個星期3更新,港版已經遲左1日,維護又遲左1粒中. 嗯.......我諗.......芧錢賺,唔想做........9成畀廠CUT左D野,剩番D課金活動吊命......

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

青頭文 發表於 2017-2-2 17:52
今個新年避開左台灣既星期2,佢地好準時咁個個星期3更新,港版已經遲左1日,維護又遲左1粒中. 嗯.......我諗.. ...

你諗多左

港服出活動呀, 更新內容全部台灣定, 你以為港服維護是ALTA做的嗎..

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

選擇用消費吊命既唔係ALTA, 係傳奇先岩
傳奇成日都將FFO 放置PLAY, 專心咁去搞D唔受歡迎既GAME, 真係好心淡
而家所謂既"新系統" (比如屋企開果D宴會箱, 一鍵郵件 其實都係星界同神子出左段時間, 番轉頭去番FFO既野

偏偏FFO (PC) 賺最多, 偏偏持住佢賺錢就唔理佢一味開發新GAME, 而家手遊又拎FFO 個名個模型去搵食, 搵得掂就出埋精靈樂章手遊 (然而手遊FFO再一次死城)

再加上呢2個星期台服D更新, 真係對傳奇好失望, 一年比一年失望鳥

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
即係點?港服係另一個服?唔係跟台服更新內容架?遲2個星期變3個星期?即係下次台服唔畀港服出跑車都得架啦.

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

冇D咁嘅事,因為原廠係今個星期都係有比較多時間放新年假,所以先有呢個安排。
------------------------------------
由於本日的維護因應本週為農曆新年假期,為了確保遊戲版本的穩定及完整性,本次維護主要進行資料備份及活動發獎,敬請留意。
http://ff.alta.hk/gamenews/89

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
神域使者上水,皆大歡喜。
Sorry ,我睇溜左......

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

青頭文 發表於 2017-2-2 22:07
即係點?港服係另一個服?唔係跟台服更新內容架?遲2個星期變3個星期?即係下次台服唔畀港服出跑車都得架啦. ...

港服的確是另一個服(代理:ALTA)..不是台服(代理=原廠X-LEGEND傳奇網絡)..

以前港服係跟台服相差1星期架
係呢2年幾好似先變做2星期

另外台服唔俾香港出跑車係可以, 但冇咁既理由
就好似台服有約戰二期, 棺姬同 RE0 咁, 香港係冇架
(因X-LEGEND有跟日方動畫公司果D野合作有版權, 而香港冇)

另外ALTA應該係X-LEGEND 姐妹或附屬公司果類, 所以先會跟台服跟得咁足
比如美服更新比原廠(台服)慢一年, 比如國服是亂黎(有野外PVP, 各種原創/刪減)
源神洗鍊系統都係國服開創先河, 之後台服原廠去跟, 所以國服出左洗鍊系統之後, 港服好耐好耐先推出

又比如日服(日服代理是 X-LEGEND (JP) , 其實也是傳奇) 會出新既玩家設計既源神 (各種這類型的活動), 出左之後先到台灣出, 再到香港出咁樣..

香港服不等於台灣服, 至於點解香港係跟台服 (除版權物之外大部份跟足), 而日服台服美服就有自創既系統, 就要睇番ALTA 係 傳奇 拎到既合約內容相關 , 呢D我就唔知啦

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

米米 發表於 2017-2-3 16:20
港服的確是另一個服(代理:ALTA)..不是台服(代理=原廠X-LEGEND傳奇網絡)..

以前港服係跟台服相差1星期架

其實有野外PVP,你地會覺得係好定唔好?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點

殺數計埋落成就?係就OK喎.but 使者你另開一post會比較好.(開左 D 外掛仲唔死,我要殺殺殺)

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

如果我另外開一個POST問,個性質就係代表官方開一個POST收集意見架喇,我只係一個小小的版主...
只係見米米有講起,想睇下你地點睇咁
但講起殺數計入成就,最後都難免都係有一部份人係呢到刷的,呢方面大家又點睇?

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

神域使者 發表於 2017-2-3 18:17
如果我另外開一個POST問,個性質就係代表官方開一個POST收集意見架喇,我只係一個小小的版主...
只係見米米 ...

no ಥ_ಥ

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4426 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

唔計唔緊要 追住d外掛屠好過企城掛機

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

七級帝王會員

EXP
4426 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

講起原廠就火滾。
係巴哈果邊講過一次本蝶書好靚好想出時武 幾個月後就出左+25轉橙時

但係其他冇錢賺既野就講n次都唔理
髮型建議 新信箱分唔到睇左未 仲有好多講到口臭xx(

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
就咁,作為一個負責任自我感覺良好熱愛打機既文盲玩家,我諗係時候要靠自己郁手,米米 EVA 妳兩位系神域最叻最出名(出位?)讀書又多既大美人/女神/幼/蘿莉? ,不如妳兩個夾,問下玩家有乜建議,整份建議書出黎掟畀傳奇網絡,下下靠代理唔係辦法,要話畀傳奇知我地唔羊牯,會自己爭取既.

七級帝王會員

EXP
4426 點

.........
我感覺就係大部份人都安於現狀 就算係慢性自殺zzz

建議呢類巴哈大有人在 結果嘖嘖

Just M...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
127 點
妳去 吧哈 發表偉論,人地以為妳係台服人,結果睬妳有味,今次係港服同心去攪,我諗會有唔同結果......

七級帝王會員

EXP
4426 點

佢肯理港澳ser提既建議既話 台ser果邊肯定又爆一波  建議台ser既人都比唔少 有冇實裝就  巴哈版務好似仲講過佢既建議變左係新game實裝

搞好爛尾果堆系統先算 望住d爛尾野我都唔敢期待咩新系統

Just M...

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
1157 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

開野外PVP...但唔計殺數
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿