AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 彼彼
打印 上一主題 下一主題

[疑難] GM/使者請入]調降角色等級77~95升級所需的角色經驗值,現在   [複製鏈接]

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
277 點
更新後REPORT
之前升左Lv既仲有得升問題不大
出玩有95lv玩家有80% exp如果再次起步快好多
等級榜大洗牌
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
277 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
使者呢單野真係
關公好忙  頭痛了

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

意思是,因為封頂是95級,正常只會停留在95LV 0.00%
但有人超過了是嗎?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
277 點
神域使者 發表於 2017-4-6 16:03
意思是,因為封頂是95級,正常只會停留在95LV 0.00%
但有人超過了是嗎?

正解~

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

明白,感謝回報

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

有關目前有部份95級(封頂)的玩家,會出現經驗值超出 0.00% 的問題(目前95級正常只會維持0.00%),目前已經確定為異常情況,這個的情況會於4/12(三)的維護時進行修正,敬請留意,謝謝。

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
277 點
十分好

主打遊戲
幻想神域
EXP
86995 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

神域使者 發表於 2017-4-6 18:42
有關目前有部份95級(封頂)的玩家,會出現經驗值超出 0.00% 的問題(目前95級正常只會維持0.00%),目前已經確 ...

咁排行方面會唔會有影響...

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4426 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

呢單野有後續

正常黎講 4月6同3月29兩次補經驗果陣都係95封頂既事黎 果陣呢 95lv角色係唔會收到經驗補償(正常情況下95 0%補完都仲係0%)
咁e+呢 就有人係出左99lv之後先上 就變左95lv 00.000%經驗滿條既情況 求其食本經書打隻怪就上到96lv 2x%
但曾經係未出99lv前上過95角色 結果出完99lv都仲係95lv 0%

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

Eva 發表於 2017-5-2 20:16
呢單野有後續

正常黎講 4月6同3月29兩次補經驗果陣都係95封頂既事黎 果陣呢 95lv角色係唔會收到經 ...

請問會唔會有角色名的?
有的話,可以私信給我嗎?

EXP
136 點
甘其實之前未開放99lv時後 95Lv左果D 係吾係應該有得補返D經驗?

七級帝王會員

EXP
4426 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

hoigbbzi 發表於 2017-5-4 17:51
甘其實之前未開放99lv時後 95Lv左果D 係吾係應該有得補返D經驗?

有補到 但果陣95滿LV 所以95LV0%補完仲係0%
但D人等到出99LV先上 果陣唔係95滿LV 所以補左就唔再係95LV0%

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

七級帝王會員

EXP
4426 點

神域使者 發表於 2017-5-4 11:24
請問會唔會有角色名的?
有的話,可以私信給我嗎?

都係人地同我講先知 幫你唔到

Just M...

EXP
136 點
Eva 發表於 2017-5-5 00:23
有補到 但果陣95滿LV 所以95LV0%補完仲係0%
但D人等到出99LV先上 果陣唔係95滿LV 所以補左就唔再係95LV0% ...

無奈 即係果時有上缐玩家 補左等于無補 實在太吾公平 為有等後續 求官方人員正視

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

這個如冇一個確定受影響的玩家名字提供
官方會難以確定到是否真的出現這個情況的
畢竟經驗值紀錄是不斷跳動

如玩家有消息可以提供,或是知道問題的確是存在的確實角色資料,請向我們提供,感謝了

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
277 點

彼彼 在8月30日  1點未夠2點之時 望望個更新

此次經驗調整,系統將會根據維護前玩家等級與經驗比例套用至新的經驗值。

希望會係呢張圖

之後呢2張UP住先... 一陣可能有用

事隔5個月又開LV..升得真係辛苦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

所以你又要找使者的麻煩了?

主打遊戲
幻想神域
EXP
24 點
nightmare15951 發表於 2017-8-30 15:11
所以你又要找使者的麻煩了?

都唔係找麻煩既, 只係幫大家盡量消除不平等既事情姐

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

今次觀察到沒問題了
這次的更動只是讓大家更新後更容易升級,玩家的 LV 跟 % 都不會有改動的。
不會再出現有人跳級的情況,也是最公平的處理方式。

主打遊戲
幻想神域
EXP
39 點
神域使者 發表於 2017-8-30 15:34
今次觀察到沒問題了
這次的更動只是讓大家更新後更容易升級,玩家的 LV 跟 % 都不會有改動的。
不會再出現 ...

既然這樣那請刪掉公告那條        
此次經驗調整,系統將會根據維護前玩家等級與經驗比例套用至新的經驗值。
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿