AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 6598|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

[活動] 淡月羞花<幻想我是歌手>第二屆 完滿結束~   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
967 點
樓主

大家好第二屆 淡月羞花<幻想我是歌手>比賽回歸啦

事隔一年多後 第二屆既歌唱比賽終於要黎啦大家係咪等左好耐呢~~

而第一次知道呢個活動既人我地都好歡迎你地

咁以下就由我黎為大家簡介一下呢個歌唱比賽啦

日子:2017年6月17日<星期六>

時間:晚上7點-10點 ((當然~假如未完我地係會一直唱到佢完為止嫁

報名方法就同上年有分別啦~

由即日起至到6月17日下午6點前 我地都接受報名嫁

報名方法:以結束

活動既流程如下:

晚上7:10~7:30分 會對外公告RC房間,以及所有參賽者必須聖城中圈集合(以方便大會人員)
晚上8:00 <幻想我是歌手>第二屆 正式開始!!

頒獎將會在歌唱比賽完結後於 聖城中圈 由主辦人交易獎品

*參賽者必須為<幻想神域>港澳版之玩家.
*比賽歌曲的背景音樂必須為伴奏音樂/去人聲,以方便評審.(無論你咩國家既歌 我地都接受 清唱都可以~

*比賽歌曲必須達2分30秒以上.
*不能 以錄音/他人錄音作為參賽歌曲
.
*比賽時可能會被錄音.
*報名後在比賽當天8:00之前未準時出席,可能將會視作棄權.

我地既獎品非常豐富~

第一名: 3000點+源神進化寶珠*2+源神介

第二名: 2000點+流星包*2+昇華石

第三名: 1000點+6000金+洗鍊石*2

((所有既強化包都只係送序號唔包點數嫁..

此外增設特別獎

最具創意獎項: 200點

鼓勵獎:3000金 10名

最後仲有香港官方為我地而設既一個參與獎~

就係稱號<幻想我是歌手>一個(好似仲係港服先有嫁~

想突顯你身手~黎參加歌唱比賽啦~

展示你既才華比所有人知道你唱歌有幾好聽~黎參加歌唱比賽啦~

想獲得呢D豐富既獎品~都係黎參加歌唱比賽啦~

仲唔快D搵埋你既親朋戚友一齊黎參加比賽啦

有疑問,可以搵 Dark乂coffee.Lizzy.MioD.天哥查詢,聯絡方法......

密頻/寄信/世頻易頻大叫(((

當然仲有我地大會既評審同司儀啦~

我係你地今屆其中一位既評審Liz公

然後就係喵星球既代表MioD~喵的~

仲有一位壓軸既評審係迷之人物大家可以估下佢係邊個~~我地會係比賽當日先請佢出場

而司儀就有以下兩位
首先有上一屆歌唱比賽既第二名~男神培根~

仲有我地淡月羞花既熱咖啡~為你斟到瀉既~咖啡姐姐

以上就係我地既評審同司儀

希望大家踴躍參與啦

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4426 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
*比賽時可能會被錄音.

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
648 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

聽聞獎品~~~~豐富喎

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
13905 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 日誌勳章

幾時到聽日....

好想知咩獎品  

雖然我唔參加!

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
13905 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 日誌勳章

味帶香 又帶甘 是那黑咖啡
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

主打遊戲
幻想神域
EXP
45 點

四級霸王會員

S級神帥.

主打遊戲
幻想神域
EXP
679 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

支持支持

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

求包養

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

支持

悠雲~  細細你消失左廿個世紀幾時先返黎= =+ ((龍都俾你屠個清光啦!!  發表於 2017-5-31 17:01:44

七級帝王會員

EXP
4426 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

發表於 前天 01:42
我地既獎品非常非常豐富~(獎品於明天公佈~

-
報名要填性別

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

Eva 發表於 2017-5-31 13:08
-
報名要填性別

男人女聲, 然後以為係女人?!

主打遊戲
幻想神域
EXP
804 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

miki0325 發表於 2017-5-29 14:55
幾時到聽日....

好想知咩獎品  

同求, 幾時到"聽日"
看獎品參賽

主打遊戲
幻想神域
EXP
357 點
支持支持
希望果日多d人參加

七級帝王會員

EXP
4426 點

米米 發表於 2017-6-1 10:02
男人女聲, 然後以為係女人?!

邊有咁癲

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
40 點
然後,,,獎品呢幾時公佈

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

我說一下,這個活動是非官方的,但是官方十分高興玩家自行發起的活動,只要玩家可以從中更高興,都是官方想看得到的。

在第一次舉辦有關活動時,玩家的反應、努力都是正面的,官方有想過協助玩家,但遺憾地活動的性質、內容等等,官方是無法介入的。

但是協助總有的,例如把帖子高亮,這些小事情總是做得到~

由於這次非官方的活動有排名,有獎勵,這個性質上,官方無法為各名次提供贊助式的獎勵,因為定必引起爭議的,希望玩家明白。

說到這裡,以下我要說出重點了~

本次的非官方活動,官方有向原廠爭取加入參加獎,如果主辦方的玩家不嫌棄,只要有參與的玩家,都會得到官方提供小小的獎勵,希望玩家可以踴躍參與,支持一下有心的搞手及參加者。

獎勵是「 稱號換領劵:  幻想我是歌手(沒有能力加成)

名額:上限為100名

主辨方於活動後,提供參加者的名單(角色名稱)給我就可以,也請幫忙屆時幫忙把活動過程錄音一下,放心,未得到玩家同意,官方不會使用有關比賽內容,只是確定一下活動過程而已。

主打遊戲
幻想神域
EXP
648 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 麻雀勳章 友誼之星勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

神域使者 發表於 2017-6-1 16:13
我說一下,這個活動是非官方的,但是官方十分高興玩家自行發起的活動,只要玩家可以從中更高興,都是官方想 ...

正啊

主打遊戲
幻想神域
EXP
40 點
我說一下,這個活動是非官方的,但是官方十分高興玩家自行發起的活動,只要玩家可以從中更高興,都是官方想 ...

神域使者好識DO, 大家仲唔快D報名? (到底獎品有D咩)

主打遊戲
幻想神域
EXP
967 點
好多謝官方既心意!
順帶一問 工作人員有冇呢個稱嫁~?

神域使者  可以耶~但請特別註明~不然係錄音入面找唔到,就可能要比較麻煩找你地確定了XD 因為怕派左人  發表於 2017-6-1 17:49:22

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

使者大大 飾品箱到底能不能修改賣NPC多點錢啊....你都不回我

神域使者  這個官方仍考量中,不好意思!  發表於 2017-6-1 18:09:33
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿