請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 米米

[閒聊] 誰來給我一把手槍   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
357 點
Asaki 發表於 2017-6-7 14:50
你的簽名....

正唔正先?
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
398 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
米米 發表於 2017-6-8 14:49
500蚊賣左啦, 唔係好想繼續玩ALTA GAME

乜咁睇唔開...
其實真係好少事...
更加冇對你造成直接損失...
如果真係有損失...咪同GM投拆爭取返囉...
點解要咁做...?

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4423 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

其實係咪仲未明究竟發生咩事...

HK SER 鍊金 由第一日開始清楚標明係時限1星期
無論邊個爭取左D乜野狗屎垃圾 我相信ALTA都係有足夠時間對呢個公告進行修正並透過各式渠道通知玩家 包括延時

而係原定既1星期過去後 出新公告延長時間 呢一個叫做推銷手法
賤唔賤就留比你自己判斷啦 不過我相信一定有傻仔以為真係1星期完就臨完狂鍊 咁咪一筆囉
莫講話開頭既鍊金真係垃圾一堆 時裝炒冷飯 今次先有新野擺上去

對咁既ALTA失望而棄GAME 作為一個理由係OK既 反正唔關我事
不過就會長而言我覺得有D算係不負責任咁..話走就走.. 我都試過會長唔玩放AC話走就走結果散晒

順便發表下偉論 其實我就覺得係ALTA一早PLAN好坑一筆多過有人去講先加開 新時裝WO 用下腦都知係一早PLAN好晒會出 自己爭取 仲要ALTA 想下好啦 自視過高

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
398 點
Eva 發表於 2017-6-8 19:57

你咁講又真係會令人覺得唔好嘅
但係即使跟足TW...直接講好2星期...
我相信都係會有人吵...因為TW係第2個星期先出新衫
內容都係有唔同...第一個星期新野冇換走...只係將舊野換左做新衫
我唔係想否定你意見...只係想帶出基本上點都係有人會吵
除非佢拆開搞...但佢拆開左...果個星期又賣D咩...我相信ALTA又未必會麻煩呢樣野...所以因為咁我就睇開左喇~

主打遊戲
幻想神域
EXP
803 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

Eva 發表於 2017-6-8 19:57

係架, 我就係果個傻仔, 以為限時完就抽左勁多垃圾番黎 送5隻妖耳賣6隻妖耳都仲有1行係倉 :(
然後開SER 俾人勸服上埋GAME開埋果2袋坐騎先啦, 抽/收得咁辛苦, 開完打副啦,  於是

對ALTA黎講少一個玩家少一個公會有咩所謂, 如果因為一個人走就成公會走, 咁應該係隻GAME既黏度冇理想中咁大咁解

岩架, 代理商策劃呢家野, 唔通會因為你一個人而讓步咩,

說好的工作室一隻亦都冇少到, 我們已將閣下所提供的資料轉交相關部門跟進

SO??

主打遊戲
幻想神域
EXP
803 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

仲可以俾人笑, 抵死, 邊個叫你唔睇台服公告

七級帝王會員

EXP
4423 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

米米 發表於 2017-6-8 23:18
仲可以俾人笑, 抵死, 邊個叫你唔睇台服公告

其實呢個又唔可以話錯既  不過好賤

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
幻想神域
EXP
803 點

Eva 發表於 2017-6-8 23:47
其實呢個又唔可以話錯既  不過好賤

係呀..就係知道佢地咁做並唔係錯, "唔滿意呀? 唔好課LOR"

七級帝王會員

EXP
4423 點

Asaki 發表於 2017-6-8 23:16
我相信都係會有人吵...因為TW係第2個 ...

而係原定既1星期過去後 出新公告延長時間 呢一個叫做推銷手法
賤唔賤就留比你自己判斷啦 不過我相信一定有傻仔以為真係1星期完就臨完狂鍊 咁咪一筆囉

幫你HIGHLIGHT埋重點 希望可以減低你個腦對文字既處理壓力

「呃你話完哄你落搭」同炒完冷飯換新野係有唔同 但其實兩樣都係【詞語過濾】陷家產
「只係想帶出基本上點都係有人會吵」因為太【詞語過濾】陷家產
你覺得無問題係你既事 但唔該你唔好講到好似我誤導性描述緊所以搞到你覺得賤

Just M...

七級帝王會員

EXP
4423 點

米米 發表於 2017-6-9 00:01
係呀..就係知道佢地咁做並唔係錯, "唔滿意呀? 唔好課LOR"

呢樣又真 賤又唔肯改 去到絕望 真係退GAME好過

加油

Just M...

主打遊戲
幻想神域
EXP
803 點

Asaki 發表於 2017-6-8 23:16
我相信都係會有人吵...因為TW係第2個 ...

而家先見到呢層=_=

其實問題唔係鍊金連續搞2周..

你LOOK番我前面截圖睇多次圖內公告
http://forum.agames.hk/forum.php ... &fromuid=287284

台服雖然冇講到鍊金第二個星期會換野,
但係第一個星期出鍊金既公告既時候已經講明鍊金活動係2星期

而港服一開始鍊金活動標題就係 6月1~6月7, 指明係1個星期既活動,   
再係維護開始之後, 中午時段先出【延長及加碼】公告

--
所以有D人就話我係我唔睇台服公告唔知鍊金其實係2星期而且會出新野

咁其實我應該唔係玩緊台服吧?   如果唔係..約戰2呢? RE0呢?

--
就如同EVA所講, 呢個可以/可能係ALTA既推銷方法, 等某D人(e.g.我) 以為鍊金只有1星期而急著係出糧儲齊銀幣 & 冷飯時裝

然後係傻仔以為搞掂之後, 哈! 我驚你地鍊唔切D幣, 延長鍊金活動時間 之餘仲 換走D冷飯等大家再鍊得開心D  係咪好良心? 係咪好福利?

哦, 你地繼續.  我都係走先

Asaki  我只係覺得可惜JA...我FFO入面真係冇乜邊個同我傾得埋...  發表於 2017-6-9 13:51:36

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
38 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章

玩下其他game,玩下手遊,出面啲game要幾坑有坑啦,今日抽頂裝,過幾日又再出新頂裝,過幾日又黎限量金鑽級頂裝,無限loop咪又係咁,FFO算係咁啦.你要遊戲公司講心唔講金呀?會唔會諗多左呀?課唔到,蠢左,錯左時機,咪等下次囉,有乜咁大件事呀?上黎討拍冇意思架.

主打遊戲
幻想神域
EXP
357 點
我覺得遲下出+40又會有人嘈一輪

主打遊戲
幻想神域
EXP
398 點
Mockingjay 發表於 2017-6-9 11:14
玩下其他game,玩下手遊,出面啲game要幾坑有坑啦,今日抽頂裝,過幾日又再出新頂裝,過幾日又黎限量金鑽級頂裝, ...

其實ALTA真係比其他公司講心
我回報唔見左野...都係話係我幾時分時秒丟左...但都會俾返我
活動要求都有幾次...都有幫手改...比我感覺都係幫到就幫...有求必應

我咁大感觸...係因為我課PAD都至少幾皮野...有次唔小心食左水寶石姬...我回報佢都一句唔係官方問題而唔處理(PAD有中文客服同中文FB PAGE的)...頂佢支持左PAD5年...佢5週年一D人情味都冇

主打遊戲
幻想神域
EXP
398 點
唔鐘意FFO嘅地方都有
我仲好記得...版主針對我...刪我POST

米米  唔緊要, 我地一齊拎出魔法卡吧!  發表於 2017-6-10 12:34:57

EXP
807 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

見你2013年開帳號,估你都玩左成4年,作為老玩家,ALTA嘅推銷手法你應該清楚
單單為左呢件小事退GAME,仲要將經營左咁耐既公會轉讓出去,真係非常可惜同埋相當有嫌疑

主打遊戲
幻想神域
EXP
803 點

Mockingjay 發表於 2017-6-9 11:14
玩下其他game,玩下手遊,出面啲game要幾坑有坑啦,今日抽頂裝,過幾日又再出新頂裝,過幾日又黎限量金鑽級頂裝, ...

我明啊。。。之前一直都係呢種心態,錯過左咪下次嚕,我以前都有同人講過,小小事忍下個代理啦人地都係搵食姐,下次課少啲啦。但原來對某人/事失去信心個感覺又原來唔同。 觸唔觸到你底線原來係兩回事。

對我黎講,打機同時課金係一個package既娛樂,對一隻game失去左課金既心情等於唔想玩既心情,亦都唔係想唱衰ffo叫人唔玩,只係。。。想要把重來槍(ry

主打遊戲
幻想神域
EXP
803 點

tino1990 發表於 2017-6-9 13:46
見你2013年開帳號,估你都玩左成4年,作為老玩家,ALTA嘅推銷手法你應該清楚
單單為左呢件小事退GAME,仲要 ...

公測第二日開既公會,公會同期全部人已在頭半年棄哂,個個有時傾計知我仲玩緊都話我傻ಥ_ಥ,對於可惜,其實都只剩可惜了

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
70 點
發洩完回來重新開始妳的雙手杖之路吧.

主打遊戲
幻想神域
EXP
803 點

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿