AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2851|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

[其他] 疊加、活動傢俱、禁共倉問題 [複製鏈接]

EXP
54 點
樓主

1.疊加問題
9月27「中秋節活動」,開左「中秋謝禮」之後出既「可口月餅」buff,同埋10月18「萬聖節活動」,開左「萬聖搞鬼禮盒」之後出既「用過破損的抓鬼盒」buff,冇得疊,好阻包位,如果下次出同樣獎勵會唔會改下?

2.活動換傢俱唔夠時間問題
「萬聖節活動」10月18至11月15,唔知自己有冇睇錯不過好似得一個npc,所以一隻角頂多一日得1張「萬聖節南瓜卡片」,40張先可以換到1件手染傢俱,姐係一隻角要做40日先換到,其實夠時間?同埋我一日換6隻角係咁跑,跑左9日有50幾個箱忍唔到手照開,都係出得個綠,不過應該都係手氣問題。。

3.禁共倉問題
今次更新出既「感恩節活動」,都預左個「五月草號紀念幣」係唔俾放共倉,但係個「感恩贈禮」都唔俾放既話,草到活動完先開其實都唔大把握會中手染傢俱,一隻角頂多一日2個「感恩贈禮」,個活動到12月13完,冇實際計幾多日但係經過上次50幾個箱都冇咩希望。同埋15個「五月草號紀念幣」換到綠1件綠傢俱,但係冇手染,咁今次係真係冇得換定bug?

4.無名活動補償盒問題
我諗呢個係得我會咁,咁岩又係分身咁岩又係手快右鍵左招待區個盒,冇諗過又唔俾放共倉又要70lv先開到。。

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

七級帝王會員

Happy Sugar Life

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

萬聖節活動有兩個NPC
其中一個係競賽會場到 任務內容係去捉5隻南瓜鬼
另外一個係塔特村長隔離小小 任務分上下 首先去3塊石碑拎3塊鎖匙碎 之後拎完整鎖匙去搵條石柱撳幾個掣就收工

無名盒 唔係得你一個

頭先去左做感恩任務
打肥鼠同埋執花都冇幣 係參觀完架船先有1粒幣  係我MISS左任務定你搞錯左
另外順便【詞語過濾】幾句
【詞語過濾】你個濕【詞語過濾】紀念幣連個人銀行都唔比放 逼人攬住係身 邊【詞語過濾】到有咁多空位呀【詞語過濾】

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

1. 這個會再反映的

2. 活動的流程原廠有再三確定,機率也是沒有問題的,但日後的活動會再加多留意

3. 共倉問題這個會再反映的,而這次活動NPC只能換綠色傢俱是正常的設定,並不是BUG來的。

4. 這次事件不好意思,如果你真的需要協助,可以找客服幫忙,我們嘗試幫你處理。

EXP
54 點
唔該哂,咁第二點係我睇漏問題

係呀,感恩節活動一日得1粒幣同2個盒,唔係bug既話個幣都冇咩用,姐係要焗住去到活動完先夠膽開個盒

七級帝王會員

EXP
4427 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 發帖王勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章 紅寶石勳章

而這次活動NPC只能換綠色傢俱是正常的設定

同埋建議下..換獎果個NPC 唔洗咁快收住 活動完左都擺番一排先
成日有人唔記得就完冇去換到

Just M...

J̱̰̺͍͈̬̉̍̈̒̉͗ͅu͔̬̬ͭͪ̇̽̓̊̆͊s̯̬̞̄͐͒ͧ͊ͪt̝̟̯͔̃̾̋̒ͥ͗ͤ̃ͣ ̰̬̝̫͊̎̅̂ͥ̾̓M̬̭̪̲̰͙͉͋ͧͬ́̔̌͊̅̊o͓͖͉ͬ͑ͦͫ̀͌ͬͅn̖̼̺̪̺̫̤̈̄͛̎͛i̥͚͌̌ͧ̂̍͊͆͂k̞̥̟̣̒̆͋ͧ͊͗̚a͕̙̭̙͒̊ͧ!̟̬̟̯̤̳̩̳́ͣͤ

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
神域使者 發表於 2017-11-16 16:17
1. 這個會再反映的

2. 活動的流程原廠有再三確定,機率也是沒有問題的,但日後的活動會再加多留意

小屋倉庫卷係邊買

七級帝王會員

EXP
4427 點

xxx22 發表於 2017-11-17 09:15
小屋倉庫卷係邊買

唔見左 以前可以係商城買

Just M...

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
28 點
Eva 發表於 2017-11-17 11:30
唔見左 以前可以係商城買

唔怪得我搵極都冇

七級帝王會員

EXP
4427 點

xxx22 發表於 2017-11-17 11:38
唔怪得我搵極都冇

SD EMAIL LA

Just M...