AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3228|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 其實alta係咪已經放棄左ffo? [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

其實依家遇到好多bug, 有d應該有人回報左客服,有d應該冇, 但回報左亦無人解決
暫時遇到最大3個BUG 會影響玩家遊戲體驗

• 最近唔知係server問題定網路供應商(HKBN / PCCW) 既問題
    最近玩玩下, 有時會突然停左 開唔到NPC / 天塔傳送唔到 / 王DELAY 出現  / 聊天頻打左字 要等30秒-分幾鐘先出到
    好既就DELAY 15~30秒左右 , 衰既就有時DELAY分幾到3分鐘 唔講真係以為斷線.
    暫時唔止我一個人遇到呢個問題  好多人係同時間DELAY
  • 天空幻境問題(半個月前已回報  問題仍然存在)
    我知暫時天空幻境無咩人會去打, 依家天空幻境遇到之前天空之塔既同款BUG
    就黎每到該攻略組時段既10分鐘後,  如果係用公會組既話 會出現"你已被系統剔除", 簡稱自爆
    因為會成組公會組冇左, 入面既人亦去唔到一下關
  • 天空之塔問題(半個月前亦已回報  問題仍然存在)
    正常天塔之塔流程係 要通關一般組(1-25層)先有資格去打精英組(26-50層), 再通關精英組(26-50層)先有資格入場打英雄組(50-55層)
    依家天空之塔好離奇地  精英組(26-50層) 同 英雄組(50-55層), 入場係唔需要資格
    但並唔係所有人都可以免除入場資格, 而係好機率性+要試下每個人既角色
    呢個問題我希望官方 你一係就全部人免資格, 一係就全部人要返資格先入到

其實上述問題(除左1) 我都已經回報過, 但客服淨係覆我"
目前已轉由相關人員處理", 半個月呢D問題同BUG仍然存在亦無人跟進

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
357 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
#1果度我已經回報左相關既問題
佢地話係網絡供應商問題

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

KerRK 發表於 2020-1-7 18:00
#1果度我已經回報左相關既問題
佢地話係網絡供應商問題

如果你係指27號HKBN斷線果單既話
咁我呢個問題1 唔關事
其實呢個問題1 已經好耐了  係最近嚴重左

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

1就真係唔係官方問題,你地真係要聯絡ISP
2,3有處理,但因為呢個問題比較難確定,今日1/8個維護都有再處理的

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

神域使者 發表於 2020-1-8 11:14
1就真係唔係官方問題,你地真係要聯絡ISP
2,3有處理,但因為呢個問題比較難確定,今日1/8個維護都有再處理 ...

但1 係幾乎同1時間全SER所有人停哂係度
我最近再留意下同收集下意見

我知2,3 對官方代理係難處理, 但原廠果邊如果無人反映既話亦係無人跟進

今日1/8 應該淨係RESET左精英組....但仲有個英雄組

ANYWAY 唔該哂使者肯花時間去睇去跟進感謝

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

你好嗎三個字 發表於 2020-1-8 12:11
但1 係幾乎同1時間全SER所有人停哂係度
我最近再留意下同收集下意見

PS. 使者介唔介意幫手追下之前補償既福袋?
↑可以講下邊件事?

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

神域使者 發表於 2020-1-8 13:25
PS. 使者介唔介意幫手追下之前補償既福袋?
↑可以講下邊件事?

其實係"2019-09-11 (活動方式已調整)改版成長福袋登入送!"呢單
唔好意思我貼唔到URL

SOR~ 已解決

主打遊戲
幻想神域
EXP
357 點
你好嗎三個字 發表於 2020-1-8 13:33
其實係"2019-09-11 (活動方式已調整)改版成長福袋登入送!"呢單
唔好意思我貼唔到URL

高g果單即係   

EXP
38 點

幫推~~~~~~

主打遊戲
幻想神域
EXP
514 點

使者又唔見左,ARRRRRRRRRRRRR
麻煩幫忙跟跟 同埋天空幻境自爆