AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 3259|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

[活動] 有關港服消費活動 [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
21 點
樓主

港服消費活動 禮包無上限抽 假設本人累計消費為30000點 累計有30個禮包
本人覺得中獎機率 比台服抽出10位玩家 還要低
港服會否考慮加設一個保底機制 或者累計第30/40個禮包變為自選類型, 增加玩家消費意慾
自問本人消費不少,累積無上限 但又欠缺一個保底機制 令人卻步

希望使者能夠反映一下有關意見
祝新年進步 財源廣進
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
幻想神域
EXP
21 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
另外想使者向遊戲商反映一下
聖櫃覺醒 強化至某個階段 可否增加一些特殊效果
例如在武器或人物上增添一些炫光效果
有勞有勞

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

都收到
我地一定反映

主打遊戲
幻想神域
EXP
21 點
有勞使者了
係就快,唔好等到下個禮拜
希望有你既好消息

主打遊戲
幻想神域
EXP
21 點
未知放假前,會否有回應呢

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5027 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

我地有問過,收到嘅消息係咁...
呢個消費活動點解會同台灣唔同? <<因為台版係以遊戲外的抽獎形式,香港做呢D野要有牌照,所以改變咗做法了

至於目前做法,其實聽說係香港代理極力爭取返嚟嘅成果,因為透過機率釋出,數量已經可能多過台版的

其實如果加入保底,我自己覺得活動會變得正如你所講,一定會受歡迎好多,但台版玩家見到,有比較,應該會引起不滿
所以而家個做法真係有平衡過各方面的,希望能理解

主打遊戲
幻想神域
EXP
11 點
關於<因為台版係以遊戲外的抽獎形式,香港做呢D野要有牌照,所以改變咗做法了>

其實上次抽劍魂活動唔係同今次台服既做法一樣咩? 定有咩唔同程序而上次劍魂可以用到抽選方法?

主打遊戲
幻想神域
EXP
15 點
神域使者 發表於 2022-1-29 13:21
我地有問過,收到嘅消息係咁...
呢個消費活動點解會同台灣唔同?

1.想問下你地所謂透過機率釋出
個機率係幾多? 0.05%?假如你個機率係50% 當我以下既說話無講過
2.總有台版玩家見到,有比較,應該會引起不滿
而家港版玩家見到,有比較,我地總不滿
3.所以而家個做法真係有平衡過各方面的
真係有平衡咩?  [※另每消費達1000點,可得到「福虎生風禮包」1個,累積無上限]
所謂既平衡就係無上限? 睇黎港版玩家各個屋企都有個金礦挖下隨手就可以課個300萬點抽下袋。
玩得耐既玩家都知你地抽袋中大獎既機率低到一個極致 台版既消費活動由抽4個變抽10個人 每個伺服器都起碼有10個人中 港版呢??港版既消費全部玩家一概靠抽袋? 唔係掛 人地台版果邊都起碼有10個人必中阿 我地港版咁樣出? 有幾多個人可以中到條鍊? 中風既機率可能會比較高D然後港版自製個袋總要鬼死咁豐富添

打開後隨機獲得下列物品其中之一:
深淵.靈魂枷鎖(裝備綁定) x1
彩虹幣1枚使用卷(限定) x1
彩虹幣1枚使用卷(限定) x2
彩虹幣1枚使用卷(限定) x3
彩虹幣1枚使用卷(限定) x4
彩虹幣1枚使用卷(限定) x5

嘩!【詞語過濾】吸引死人咩  全部彩虹幣 由港版既自家製消費活動 我每次都感覺驚訝

主打遊戲
幻想神域
EXP
21 點
有回應好過冇回應
辛苦晒使者
新年快樂