AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 4746|回復: 38
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 入來吹下想童話改咩~ [複製鏈接]

EXP
27 點
樓主
~~~~~~~~純粹許願~~~~~~
我想童話改機製~出手修士計智~戰士計力~旅人~
因為我個暗c+左智又無敏~轉生又要比$人帶升~好慘:'(
gm們幫下我
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
939 點
照你咁講
到時暗c巫c再次玩晒
旅人又點計呢?計魅?;P ;P
又有人轟嫁喇:lol
同埋e+敏=出手快既不變定律會改既機會係0%
e個可以話係回合戰game既行規

其實發表意見前應該先諗得與失
而唔係只以"暗c"e個角度考慮單方面利益

而且改機制會對之前付出極多金錢同時間既人極度唔公平
改既可能性微乎其微((除左新ser/童2
我只是個"十靚歲"的"小朋友"

EXP
27 點
原帖由 小豆 於 2009-9-23 00:00 發表
照你咁講
到時暗c巫c再次玩晒
旅人又點計呢?計魅?;P ;P
又有人轟嫁喇:lol
同埋e+敏=出手快既不變定律會改既機會係0%
e個可以話係回合戰game既行規

其實發表意見前應該先諗得與失
而唔係只以"暗c"e個角度考慮單方 ...

唔係ga~智係修士入面計攻計出手~其他都可以~姐係旅人出手命中攻擊力計敏
(我係抄吞2ga~吞2係回合製)
姐係其他職業+智會變得無用~
同埋我林要人人都有打全場ga技~
暗c係方便~但命中低~出手快左~只係好少少~
因為e+連攻擊力都好低~
巫c元素咁難練~好少屈倒機~

因為敏e+除左出手快之外~無用~其他職可能用武器+下攻
修士就好難+得咁勁~~
+智無敏+敏無攻~
我好想夢想成真~~
不如大家講下有咩好ga提議~~

EXP
816 點
原帖由 llhi 於 2009-9-23 00:37 發表

唔係ga~智係修士入面計攻計出手~其他都可以~姐係旅人出手命中攻擊力計敏
(我係抄吞2ga~吞2係回合製)
姐係其他職業+智會變得無用~
同埋我林要人人都有打全場ga技~
暗c係方便~但命中低~出手快左~只係好少少~
因為e+ ...

你咁講 我有少少覺得 你唔多識玩

暗c唔洗咁多敏嫁 夠暗2水木就ok

命中低 咁你可以升技,+智,上勁棒,勁暗智,上智敏裝

淨係上智敏裝都夠就咁走暗2水木啦

1件35咁計 35x7=245

如果你計開黑洞咁計 都係要360敏 360-245=115 115/3=38.3333....

姐係39lv就可以全智

如果你話冇錢買裝 咁唔好意思 你玩得童 就預左掉錢

冇錢又要升 最後都係得一條路 就係唔玩

EXP
27 點
原帖由 SeHelibena 於 2009-9-23 16:26 發表

你咁講 我有少少覺得 你唔多識玩

暗c唔洗咁多敏嫁 夠暗2水木就ok

命中低 咁你可以升技,+智,上勁棒,勁暗智,上智敏裝

淨係上智敏裝都夠就咁走暗2水木啦

1件35咁計 35x7=245

如果你計開黑洞咁計 都係要360敏 360 ...

比你睇穿左我係唔想用錢玩=口=
~因為35敏ga裝真係收晒好貴+上e+又好難帶升賺錢~
為有掛迷裝~

EXP
816 點
原帖由 llhi 於 2009-9-23 18:04 發表

比你睇穿左我係唔想用錢玩=口=
~因為35敏ga裝真係收晒好貴+上e+又好難帶升賺錢~
為有掛迷裝~

帶升唔會用暗c

多數用魔c

老實講 屈到迷又點 放又唔算放得貴

如果你話要自己精既 我又好老實咁同你講

你幸商冇800基幸唔好精

如果唔係 就等於哂左粒迷

EXP
27 點
原帖由 SeHelibena 於 2009-9-23 23:05 發表

帶升唔會用暗c

多數用魔c

老實講 屈到迷又點 放又唔算放得貴

如果你話要自己精既 我又好老實咁同你講

你幸商冇800基幸唔好精

如果唔係 就等於哂左粒迷 ...

幸方面我有:L
我都係迫於無奈去升左隻魔c~但又無錢買邊~
為有自己升個幸商整邊~

EXP
126 點
樓主哂氣啦-,-
得你自己加哂智就要求人地為你而改..難聽d講句,你老幾丫??
依家都有好多闇c +哂敏,去玩pk
咁為你一個,而唔理佢地??
你唔想哂錢既就唔好哂埋d 時間啦~
老老實實,如果佢真係照你咁講而改..
佢就要出多次重點,未個個過千基敏/智
咁對以前食丸食到窮果d人,又公平咩??
你搵人帶升果幾十m就係錢,人地食丸 憶憶聲唔係錢??
咁又要佢再回返d丸仔$$??

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-23 23:54 發表
樓主哂氣啦-,-
得你自己加哂智就要求人地為你而改..難聽d講句,你老幾丫??
依家都有好多闇c +哂敏,去玩pk
咁為你一個,而唔理佢地??
你唔想哂錢既就唔好哂埋d 時間啦~
老老實實,如果佢真係照你咁講而改..
佢就要出多次 ...

如果真係出ga~都會好似當初咁~出個重點npc架la~

EXP
126 點
原帖由 llhi 於 2009-9-24 03:12 發表

如果真係出ga~都會好似當初咁~出個重點npc架la~

就係出重點npc囉
咁未出重點npc,人地食敏搗,屬調果d 錢,點計??
你玩??出左重點npc..我食丸又係咁多屬,唔食丸又係咁多屬
咁哂幾十憶黎食為乜??
你要轉生+搵人帶升,果度會唔會用你7千m??
搞笑^^?

EXP
126 點
仲有,每隻game都有一定既特色
如果你連打機都要抄黎抄去
咁不如你返去玩吞2吧啦
童話冇咩人會打算留你囉-,-我諗
少少錢都唔肯投放出黎又要呢又要路
去吞2既世界吧,多謝合作:boxing2:

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 12:03 發表
仲有,每隻game都有一定既特色
如果你連打機都要抄黎抄去
咁不如你返去玩吞2吧啦
童話冇咩人會打算留你囉-,-我諗
少少錢都唔肯投放出黎又要呢又要路
去吞2既世界吧,多謝合作:boxing2: ...

放ga錢係放得太多~重有e個唔係抄係 參考~!重有我一連玩緊幾多隻online game有我自由
如果暗c唔係有暗2一早無人做la~黑洞出招要敏/2 獸神都/1.9 la~點解白金要x1.1敏
咁ga特色~唔洗改~咁出d強石比我地修士囉/分子可以+魔攻~唔係升到100後點升到lv
可以讚下童話ga係佢都知100lv後超級難升出左次元可以用分換exp~

EXP
126 點
原帖由 llhi 於 2009-9-24 13:26 發表

放ga錢係放得太多~重有e個唔係抄係 參考~!重有我一連玩緊幾多隻online game有我自由
如果暗c唔係有暗2一早無人做la~黑洞出招要敏/2 獸神都/1.9 la~點解白金要x1.1敏
咁ga特色~唔洗改~咁出d強石比我地修士囉/分子可 ...

放既錢係放得太多;P 放得多你會話唔想放a_a?
真係放太多,多一千唔多,少一千唔少啦;P 有點兒自相矛盾?
好聽未參考,唔好聽未抄囉-,-中學最常見架啦
個個會話借功課黎抄??個都話話借黎參考下架啦;P
你一連玩幾隻game,真威風~_~冇錯你係有自由:lol 咁你都有自由放棄:victory:
如果暗c冇闇2,一早冇人做;P 你唔知好多闇c係唔幫人闇2??
如果魔c冇獸神,冇合體冇幻軍,都冇人升黎攻城啦;P
點解白金要* 1.1敏,呢個係官方設定,但係如果你有實力,獸神要扣敏又如何??
比心機轉多幾次生,調多幾次點囉-,-又要威又要帶頭盔;P
如果你要人地為左比你升而出強石,你唔洗掉錢^^?
強石要點數買的a_a用game錢收強石你就有$.$?
比人帶升就冇~_~?:time: :time: :time:
要強石去童樂~~果度好多:victory:
快ser好多闇都係全智,佢地都係攻城用
冇人叫你唔有樣學樣:call:

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 15:50 發表

放既錢係放得太多;P 放得多你會話唔想放a_a?
真係放太多,多一千唔多,少一千唔少啦;P 有點兒自相矛盾?
好聽未參考,唔好聽未抄囉-,-中學最常見架啦
個個會話借功課黎抄??個都話話借黎參考下架啦;P
你一連玩幾隻game ...

由頭到e+你都係到話我ga建議唔好~
你連一個改善ga方案都無提出~只係話我ga方案點無用~:o
一係你就講e+點好點好~點唔洗改~比d例子支持!我唔想引起罵戰:@
紅字係我理解唔倒你講咩~
重有你話抄~咁好難話係唔係抄~童話回合制~佢係第1技回合制ga遊戲?
我的建議非常唔好~現在出手順序真的公平?

EXP
816 點
見到樓主咁講 我笑左一下

樓主話100lv後超級難升.....

其實挨左100lv 101都係3e經

升到113都仲係3e8經 一個雙經上經頭經介

1日都升到lv半啦

而老闆加敏係因為佢要掉錢喎

1h 你快既都掉到100m

仲要減敏咁就唔公平啦 到時玩老闆果d人又嘈?

如果樓主覺得暗c減敏唔好玩 大可以下玩第2d職

巫c流爆秒龍2 夠勁啦掛?

修士唔上高lv棒 係唔得勁嫁

老土d講句

唔辛苦唔得世間財

EXP
126 點
原帖由 llhi 於 2009-9-24 16:20 發表

由頭到e+你都係到話我ga建議唔好~
你連一個改善ga方案都無提出~只係話我ga方案點無用~:o
一係你就講e+點好點好~點唔洗改~比d例子支持!我唔想引起罵戰:@
紅字係我理解唔倒你講咩~
重有你話抄~咁好難話係唔係抄~童 ...

如果你個 建議 真係好既-,-
你唔會係2kf比人話完..再黎呢度post啦=.=搞笑
我唔係官方,我冇資格提出方案去更改-,-okay?
唔係我比左例子你,佢就會跟住去改囉,okay?
另外,你想人地改既only 理自己,為自己,而唔係為各玩家
咁好難比意見你囉-,-難聽d講句,岩玩就玩,唔岩玩未過主囉...
打機好簡單-,-唔係3d就係2d..再唔係就回合制
呢d冇得講= =如果佢有其他戰鬥方式既話...佢唔洗搞到得返咁少人玩啦..
依家既出招的確係唔公平,但你可以點??
冇聽過一句說話叫
"你是否成功,並不是看你在順境中的成功..而是於逆境中,是否也能面對逆境..逆境自強?"
紅色果句係..你一開始就話唔想掉錢落黎玩,之後又話掉太多,未免有點兒..哪個了吧:band:
仲有...100lv之後仲易升過你90升91果d-,-..
去到110定115先開始唔可以1h 1lv(雙經時間黎計)

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 17:02 發表

如果你個 建議 真係好既-,-
你唔會係2kf比人話完..再黎呢度post啦=.=搞笑
我唔係官方,我冇資格提出方案去更改-,-okay?
唔係我比左例子你,佢就會跟住去改囉,okay?
另外,你想人地改既only 理自己,為自己,而唔係為各 ...

2k果邊d人根本無人肯去討論~+上人少~我先係倒引起討論炸~
+上2k d人由頭倒尾都係串你~ 我係倒比你地串都話有根有據~死個明明白白
講真~我由小學玩倒e+~佢機呼無改~其間我有一排無玩~
e+想玩返~咁當佢咩都唔改~我玩想玩魔c~咁e+我掛機整咩好??有咩好路數

EXP
126 點
原帖由 llhi 於 2009-9-24 17:13 發表

2k果邊d人根本無人肯去討論~+上人少~我先係倒引起討論炸~
+上2k d人由頭倒尾都係串你~ 我係倒比你地串都話有根有據~死個明明白白
講真~我由小學玩倒e+~佢機呼無改~其間我有一排無玩~
e+想玩返~咁當佢咩都唔改~我玩 ...

自古忠言逆耳,難道你認為人地話得你錯-,-?搞笑
你自己都冇打算反省一下,叫人點改都冇用-,-
你小學玩到依家,咁你依家又幾大-,-??
你唔好同我講呢講路..佢公測開始..我就玩到依家
開頭佢出重點+d職要扣敏
我都停玩左陣
依家未又玩返
咁點解又唔見其他玩家咁多野要求佢改??
你唔鐘意呢個職未玩其他囉,冇人迫你囉,okay?
如果佢再唔改,你係唔係又再唔玩呢??係既請便:bowdown:

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 17:18 發表

自古忠言逆耳,難道你認為人地話得你錯-,-?搞笑
你自己都冇打算反省一下,叫人點改都冇用-,-
你小學玩到依家,咁你依家又幾大-,-??
你唔好同我講呢講路..佢公測開始..我就玩到依家
開頭佢出重點+d職要扣敏
我都停玩左 ...

你可以去下快樂王子倒睇下有幾多人係行緊ga~
人太少la~根本就好似死城咁~

~你話無人講個原因係太少人玩~係舊玩家少~有幾多好似我咁小學玩到e+~
舊玩家少ga意思係佢地去晒掛機~無人行緊~個個都好似npc咁~
我ga原意係改下野吸引下舊玩家重玩~多d人傾下計~
人地話我錯~咁我錯係邊~我講左個大笑話?唔好笑?
我只係想個機制可以改善一下~倒最後點改/會唔會改無人知~
但我許個願都唔得?
e+就好似巨商2轉~一出果陣好勁屈晒機~到最後有幾風流有幾耐....
你最後都係果句~唔鐘意唔好玩囉~~
咁我重有咩好講~

EXP
126 點
原帖由 llhi 於 2009-9-24 17:43 發表

你可以去下快樂王子倒睇下有幾多人係行緊ga~
人太少la~根本就好似死城咁~

~你話無人講個原因係太少人玩~係舊玩家少~有幾多好似我咁小學玩到e+~
舊玩家少ga意思係佢地去晒掛機~無人行緊~個個都好似npc咁~
我ga原意 ...

我本身就玩緊快樂王子-,-
我又好想知你咩名,咩lv咁巴閉-,-
講到得你自己知,人地唔知咁,囧?
隻game,第8年都黎緊,依家都未執依家好好彩
你仲期望會多人玩??
你知唔知點解少人玩先??絕對唔係因為你講既所謂機制囉
如果係,點解劍c,刀狂得咁少??
而魔c,闇c,大老板會咁多??
冇人玩既原因,有幾個
1. 開始興起外掛打寶,掛lv
2. gm做野冇效率
3. 冇咩新地方吸引人
4. 果d所謂既老手,唔肯去幫下d新手/岩岩既玩家
咁何來仲有新血加入呢???
你班fd因為d所謂既機制而去掛機,我就唔太信啦-,-
商人d招加敏,但打人唔太痛,唔可以單升
要幾個夾埋先夠秒
呢d係佢不足之處,okay?
每個職都有特點,弱點,睇你識唔識玩only
而且..佢要改既絕對係開發新地圖為先..而唔係改果d咩機制囉
d人去到165就冇哂升lv地方,唔掛攻城都唔得
咁何來所謂既生氣??