AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: llhi
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 入來吹下想童話改咩~ [複製鏈接]

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 17:57 發表

我本身就玩緊快樂王子-,-
我又好想知你咩名,咩lv咁巴閉-,-
講到得你自己知,人地唔知咁,囧?
隻game,第8年都黎緊,依家都未執依家好好彩
你仲期望會多人玩??
你知唔知點解少人玩先??絕對唔係因為你講既所謂機制囉
如 ...

我明白你ga意思~但話加入新地圖經費重多~我林佢都係加下物品改下某d功能~
我個名好平常~係金銀見倒我架la我96暗c(分身)~
你問我仲期望佢多人玩?當然la~多人玩先好玩~~
機制減敏玩家流失當中佔左一部分~
你講得o岩隻game都成8年~又真係好難同d新game鬥
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
126 點
原帖由 llhi 於 2009-9-24 18:08 發表

我明白你ga意思~但話加入新地圖經費重多~我林佢都係加下物品改下某d功能~
我個名好平常~係金銀見倒我架la我96暗c(分身)~
你問我仲期望佢多人玩?當然la~多人玩先好玩~~
機制減敏玩家流失當中佔左一部分~
你講得o岩隻 ...

機制果度佔左1/10都冇囉-,-我諗
我果陣停玩,好多fd都冇玩
依家都逐個逐個見返哂啦-,-
係d人諗唔諗得通姐,諗得通就會玩落去
而且仲會更加努力,逆境自強

EXP
27 點
原帖由 hkopend 於 2009-9-24 18:30 發表

機制果度佔左1/10都冇囉-,-我諗
我果陣停玩,好多fd都冇玩
依家都逐個逐個見返哂啦-,-
係d人諗唔諗得通姐,諗得通就會玩落去
而且仲會更加努力,逆境自強 ...

我覺得童話3個ser太多囉~合併多個都好~
我唔想個ser成日見唔倒人行~真係除左係金銀~
一d人氣都無~

EXP
466 點
千祈唔好合ser= =
次元邊有咁多位a/.\

EXP
27 點
原帖由 magictim 於 2009-9-24 18:52 發表
千祈唔好合ser= =
次元邊有咁多位a/.\

係無林到次元~童話得e+都係得閒整個活動算~

EXP
939 點
有句話:我唔同意你既講法,但係你絕對有發言權利
有權利就有義務,請大家注意語氣和用詞

另外我講講自己既意見啦
1.玩家流失我覺得主要係olg日新月異同埋太耐冇出資料片
機制反而係次要,我到e+都仲玩緊童話都係因為人,而唔係機制ed死物
olg重點係玩家之間有交流
童話的交流系統我到e刻都係覺得係我玩過既game中最好的
如果玩家是因為機制而離開童話,我只能說他和玩pc game無異

2.樓主引用某game的"有幾耐風流,得幾耐...."
我把這句回給你
改機制不考慮清楚,結果就會是跟樓主說的某game一樣
攻城戰已是一個例子,本意是好的,但官方沒考慮遊戲平衡那方面的問題
結果大家有目共睹

3.要令人信服,可以舉一些客觀的例子,而不是似個人角度去評論事件
學校也有教過議論文吧
單單寫一方是會令人覺得你很主觀
在討論中學習接納別人的意見,或者是作出反駁似支持自己的論點
可以令你有所成長

我只是個"十靚歲"的"小朋友"

EXP
27 點
回1
我認同~但係減敏問題走了的玩家~少但不是不存在
不過主要問題係資料片久不更新~
回2
我只係討論打怪出招出手順序機制~我都考慮過好多方面ga平衡~
例如人人有全體技~把暗2技能大家通用~但係咁比人鬧~
所以現在就是大家提出意見~我一個人不能想出好方案~
回給我也沒用~暗c風光不再~你也知道~格師和祭師就慘烈~希望有可能出3轉~
回3
我引用左其他online例子再加上講明係一個願望~
回合制online少之有少~客觀都係講果一兩隻game~
最後我也想客觀
表達我ga意見當中好難做到客觀~因為可以比我參考ga野好少~
不過主要理想係~所有職業都會吸引到人玩~
我開post係想人提出一d好ga意見比童話參考~
不如你都提出下/陪下我一齊比人罵~

EXP
126 點
原帖由 llhi 於 2009-9-24 20:07 發表
回1
我認同~但係減敏問題走了的玩家~少但不是不存在
不過主要問題係資料片久不更新~
回2
我只係討論打怪出招出手順序機制~我都考慮過好多方面ga平衡~
例如人人有全體技~把暗2技能大家通用~但係咁比人鬧~
所以現在就 ...

講黎講去都講唔明-,-唉..真係哂氣
你回1比較講得岩,但係少人一向都係當唔存在-,-okay?
佢唔會為左d樹,唔要個森林
有陣時真係諗回你做咩?
講極唔明,明知冇可能
都要改呢改路-,-唉...
如果隻隻職都有全體技,一定會更加悶,信不信由你
個個可以自己升,我做咩仲要so你?
自己開多隻闇2..打未得,做咩要益埋你??
你係邊度得到既結果都係一樣
因為你根本冇深入去了解個問題所在同解決方法
你成日叫比人d意見...有咩意見何言?
你係有心玩就做好自己本份,比心機升勁去
如果連呢個心都冇,比意見你都係哂氣囉,okay?

EXP
939 點

回覆 28樓 hkopend 的帖子

算啦可能細路仔唔識世界:D 童話好多小朋友玩:P

EXP
27 點
討論結果只係比人話我ga意見差~
但無人講過點去改~我開post~原意已經消失~
有人真心想討論點改ga~我先再出現la~
(自動消失)

EXP
939 點
討論的意思是互相交流,不一定有結果
如果沒批評,沒溝通的話 這只是自顧自在發表自己的"偉論"
先說明 我對事不對人 沒針對成分
如果你係真心想討論點改 你就唔會唔反思下點解咁多人話你
你到現時為止的態度係:我一定岩晒你地快d同意我十卜我
你的意見不好,自然會受人批評
這很正常
如果你連這些也受不了
我不敢想像你長大了出來工作會怎樣((我不知你幾歲
你這"我是對你是錯"的想法才是令討論的原意消失

EXP
27 點
原帖由 小豆 於 2009-9-24 21:56 發表
討論的意思是互相交流,不一定有結果
如果沒批評,沒溝通的話 這只是自顧自在發表自己的"偉論"
先說明 我對事不對人 沒針對成分
如果你係真心想討論點改 你就唔會唔反思下點解咁多人話你
你到現時為止的態度係:我一定 ...

我睇得出你有好多野想講~不過有一樣我不只一次提出~
我方案唔好~咁你又有咩好方法呢?請問到現時為只有無人提出過?
互相交流~提出過的意見除了反對我還有其他?沒錯我錯了我被罵~
但你又不作提出只有我提出~而大家在反對~我不是輸不起~
而是大家也有理~但理由是我的不是~我不心淡但十分無奈~
反思過後又是我的"偉論"再批評,我又再提出~那又有何意思~
請問世界上那一個人喜歡和人交談針鋒相對~
我不知道我那方面言論令你有覺得"我是對你是錯"~
當有人反對你的言點,我認為有責任去加以解釋~
問題是最後被人反對~我當然想個完美的解決~叫各位加入意見~
大家在做什麼?這不可行~這令遊戲更失平衡
~我認錯~早前我也認了錯~然後一大論的個人批評~~
我再再再再~說多一次~討論只有遊戲出手順序問題~
有什麼意見請提出~為何支持現在的出手/現在的出手不好如何去改~
最後我主觀認為~這位會員的言論非常不客觀和帶挑引性~有個問題想問~

EXP
939 點
沒挑引的說-.-"以事論事罷了
我只是有話直說
如果你叫我講意見的話....
我只能說:等童2吧
以上""

EXP
27 點
原帖由 小豆 於 2009-9-24 23:17 發表
沒挑引的說-.-"以事論事罷了
我只是有話直說
如果你叫我講意見的話....
我只能說:等童2吧
以上""

但願真的有童2

EXP
939 點

回覆 34樓 llhi 的帖子

在台灣是真的
香港就不知道了

EXP
27 點

回覆 35樓 小豆 的帖子

可以貼個網子來看看?

EXP
939 點

回覆 36樓 llhi 的帖子

http://gnn.gamer.com.tw/3/34683.html
消息很久遠的說

EXP
27 點
原帖由 小豆 於 2009-9-25 00:14 發表
http://gnn.gamer.com.tw/3/34683.html
消息很久遠的說

我沒自過這網~年頭有人說出童2以為開玩笑~想不倒是真的~

EXP
221 點
可以既就重點啦a)a