AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 10480|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 玩法教學-魔獸使+個人心得(不喜勿插!) [複製鏈接]

EXP
455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主
大家好!

相信新手成日見到d魔獸c招獸神好鬼勁,所有先會想玩!
但其實係玩落又難升lv,又多野要買,寵又要勁,鞭又要勁
技又要勁,帶升個陣又要-1/2敏,好鬼煩!:L
不過只要練到80lv轉幾次生,敏高+寵高敏+條夠攻既分鞭就可以有出頭之日喇~(冇$既人不提議玩魔獸c&大老闆;2隻野都係要用好多$玩既)

其實有關旅人系既職都係要+敏架
可能會有人問;咁血呢?全敏咪會唔夠血lor
我可以係到講:
1.)有$既新手好or第1次玩旅人系既職都好就全加敏喇(1-200lv)
2.)冇$0身家既先好係(1-10lv)+體,之後都係全加敏

先講1.)-
其實話有$仔/女可以全+敏唔洗+體係點解呢!
因為你地有$可以買1lv體裝(最好+25-3x體)&體藥(千年大還丹)
係1lv陣食左體藥再著住體裝先升,咁樣1黎唔怕死2黎到60lv個陣就會有(3xxx-4xxx)血**

2.)冇$0身家既先好係(1-10lv)+體:
又點解呢!因為1-10lv唔+體既話,升到60lv都係會得個(1xxx)血**:L

升lv方面:
1-90lv俾人帶升水木(大約60m-80m~最好俾大老闆帶升;因為夠快)/唔好貪快叫人猜升鬼3;龍2/3  (會得好小經-分分鐘小過水木~價$又貴!!)

打寵方面呢:
本人提議要隻金力河童(380力上)
第1.)河童有技(3連&推車&回春&轉換&強化)-必學"3連打次元用"
-要金力原因:可能有人話暗力or光力好似好會d
但係打水木個陣就會知到光暗力寵打木唔會高得週用金力打落去
(本人親身試過;)

敏方面:
水敏就ok喇!!(350敏上)
提議用(敏)水河[要合出黎架-因為河童偏體]
價$平,又有(3連&推車&回春&轉換&強化)-必學技

武器方面:
1200傷以上既分鞭(未計寵幻化後+既傷)就ok喇
價$(3000-4200m到)不提議自己合出黎!!

技能方面:
獸神係冇得升出黎既,80lv去升lv個到學!!
不過要鞭技50上先得

常見小問題:
Q1.)點解我有獸神都係冇低攻既
ans:第1.)鞭技低lv    第2.)寵唔夠力   第3.)鞭唔夠傷

如有任何問題可留pm
本人會盡力解答
此貼係本人第人次認真打既貼
如有打錯地方請多多包涵:lol :victory:

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
371 點
有得380力,,水木用光暗都夠秒啦,,
仲有獸神唔係扣半敏,,扣1/3左右姐
水敏學強化帶升用?睇下有冇人咁得閒同你咁玩,,無攻強化得黎都係無攻
獸神無攻可能係獸化低親^^

EXP
1767 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

教埋我玩巫師啦

EXP
939 點
>打寵方面呢:
本人提議要隻金力河童(380力上)
第1.)河童有技(3連&推車&回春&轉換&強化)-必學"3連打次元用"
-要金力原因:可能有人話暗力or光力好似好會d
但係打水木個陣就會知到光暗力寵打木唔會高得週用金力打落去
(本人親身試過;)

強化=.=唔好傻
你用得強化我諗你都死左/秒左;P
水木用金力打得多d係因為金剋木
e樣諗都諗到係唔洗試既^_^

>係1lv陣食左體藥再著住體裝先升,咁樣1黎唔怕死2黎到60lv個陣就會有(3xxx-4xxx)血**
25~30體eq+體藥到60lv都冇6k血你唔好做人=.=
同埋有錢就應該用體智eqa_amp係次要但係都好重要

>敏方面:
水敏就ok喇!!(350敏上)
提議用(敏)水河[要合出黎架-因為河童偏體]
價$平,又有(3連&推車&回春&轉換&強化)-必學技

我覺得一係用水敏
一係用野生水河
全敏水河又高lv又要合又要升=晒氣
野生水河有d體,5k血
捉左就咁用得
轉換夠晒用
方便+平+好洗

要全敏就緊係用特調
就算要合都唔合水河

常見小問題:
>Q1.)點解我有獸神都係冇低攻既
ans:第1.)鞭技低lv    第2.)寵唔夠力   第3.)鞭唔夠傷

4.寵親低  5.你低lv  6.怪物防/魔防(唔記得-_-)高
重點係:如果冇ans我根本唔明你條問題問乜=.=

總結:寫攻略/心得唔該小心d-____-如果唔係害到d新手就唔係幾好啦-.-
我只是個"十靚歲"的"小朋友"

EXP
2309 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

我寵物300力同254力
咁用系武化定獸化好?

EXP
1767 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

獸化啦,,,,咩系寵

EXP
1140 點
,.
吾係幾同意樓主,,
都係個人認為...

EXP
816 點
坦白講

睇左開頭少少就覺得跟你咁玩實死冇生

淨係血 你都玩到窮

1下獸神要500血 3,4千血你玩咩?買藥都買到你窮

小弟e+都好少on童 以我果陣既價 千年大還丹都要20m1set(快ser)

樓主淨係講血 咁mp呢?

淨體同體智裝差好遠喎個價錢

都係用我果個年代黎計 海洋的恩惠都要20-25m1set

同埋上左裝+體水升 升到60點會得3,4千咁少呀?

我隻暗上廢裝(d裝魔都用到)+體智水升到60都有8千血啦喎

升到70已經有1m血 8千幾mp

升lv洗唔洗升到90?

升到80要秒到水木啦

我隻魔54xx傷123鞭獸化100lv野生金河童都秒到暗2水木

魔獸5千傷就已經秒到水木 鬼3都係m8傷(金武) 光暗武都係2m2-4

(有錯請插 但小弟隻魔54xx傷真係秒到)

水敏方面 最少350...講笑?

最少都450啦係咪呀

野生水河係就係5千幾血

但我冇記錯既話 暗2左捉95

有成9千血過喎

同埋以現時魔獸黎講 9千血都唔夠回 唔好話未暗2既5千血

(以上有錯請插)

EXP
1356 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

= =~我記得當年我仲有玩童話果時 我用幻營合左隻全敏水卡拉獸化
武化用光卡拉~+條合既680攻鞭~獸神秒到水木~
鞭唔勁無問題~最緊要係寵同鞭技~
魔獸使其實升LV唔難~(順帶一提"係後期官方改野改得太過份  所以加D新人先咁難升   逼到部份童話老手都退出~)