AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1890|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 《九年童伴‧您的童話》我陪成長六年間 [複製鏈接]

EXP
455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

角色名稱:太空星雲

作品內容:童話既感受同有關童話既意見~

自問作文成績差到離譜,只係緊緊夠合格既我,

※今次參加除左係為左獎之外!(誠實的我;P )
唔多唔少都想講下咁多年玩童話既感受同有關童話既意見※
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
好!引言完畢 (^_^)/   今次一部分會用訪問形式表達!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
記:點解當年會開始玩童話呢?

答:當年係一個小學雞,見人人都玩online game仲唔玩埋一份!?唔玩好蝕底~
      所以就去7仔求其買左幾隻$18新手包試玩...咁岩就買左個《童話-國皇的新衣》。

記:一開始玩個陣對《童話》有咩感想呢?
答:係我試咁多隻GAME裹面最有興趣玩落去既遊戲。
      一開波去到地下室拎隻蛋開左佢,咁就中左隻紅瓢蟲  ->     

對新手黎講既我,佢好好用!我仲由1LV係地下室升到10LV先出去~
      主角有得帶住隻寵周圍行...真係好威~       個陣覺得‧‧‧囧
記:你係玩童話既時侯有咩趣事或者你印象深刻呢?

答:當年第一次玩童話就愛上左佢,仲用左新年唯一個200大元去買名為《閃寵卡》既東東  ->
       個陣每張卡會送30000可因,10張就30萬‧‧‧我竟然用曬全部錢去...
       買價值10000可因既新手怪包括以下:

(///) 等等...
      總之開滿幻獸上限~
仲有既就係中2既時候日日夜晚2點至4點起身打童話,第2日番學企係到都訓得著@@"

最後見家長+比人LOCK電腦
就係咁多喇......
記:多謝你既分享。
以下系發表意見同感想既環節
[作文格式兩空格]
○○其實我主要玩童話既時間都係暑假,但平時都會上童話睇下D物價變成點。
除左依點外有新既118包都會買幾包黎玩下!

抽下(//)都好嘛‧‧‧雖然抽咁多次都冇一次中分子(本人買咁多年咁多次118包都未試過中)。
而且多數係抽到(/)有時抽到又係封珠真係想講#$*&^@#!!!
然而升到100LV之後又會冇左玩落去既衝動,其後又冇玩一排~
中途又有試玩其他ONLINE
但係始終都玩番童話!
一玩番,又會去轉生!又重新再升過~又唔明點解好有衝動想升番高LV
一開始上手後玩既職業係魔獸使,原因只係佢招80LV技《獸神衝擊》型!
玩魔獸使仲有個原因!可以掛次元又多人組隊~又可以捉寵^^
我隻魔獸使都捉到"佢"架                                    (遺跡地下13F )94-96Lv

(反物理學!將佢向前掉,個波向後飛?)  (兩條友打交背向對方打-3-?)

之後因為會減敏,覺得唔好用又轉玩大老闆~為既係佢招《白金卡攻擊》轉生完都可以留低
到現在都仲玩緊大老闆依個職~

現在為左DSE都玩小左童話,但暑假多人之時就係本座出山之日
另外,眼見童話開始小人玩,但係個人認為出面既新ONLINE GAME又冇興趣
真係好希望《童話》可以搞番多D活動,搞多1-2個唔同既職業,現有既職就加多幾招技!仲有不斷更新版本好似【木偶奇遇記】版...(好似有d怪不過舉例姐...)
多D新既王同寵,可以比我地捉同姐隊打!總之唔好黎黎去去都係個幾條友
                  整隻黎打下都好丫XD

[謎之聲出現]

姐係我做主角咁話!?喂喂喂喂喂喂喂~
(結果)嗯!你可以先行休息

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
我有其實中學時期有叫過同學一齊玩《童話》...

不過佢地話2D唔好玩,所以唔陪我玩落去!
係童話有我既家族成員,日日上線吹水都好開心...吹吹下又過左一日!
今次為左dse冇參加
九週年網聚
真係有點兒那個失望~
唯有一完DSE玩飽佢!!!         

(2013年-新登入畫面!?)

(新登入的可愛畫面!?)
最後希望有更多既人可以一齊玩番童話!仲有童話

[]

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
164 點
終於睇到你的神作了0_0|

EXP
455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

小作品姐-_-"

EXP
164 點
devil0078 發表於 2012-5-9 19:59
小作品姐-_-"

入頭5仲唔係神作0_0?

EXP
455 點

咁樣你都有神作姐一樣....

EXP
164 點
devil0078 發表於 2012-5-9 21:34
咁樣你都有神作姐一樣....

哎-,- 我得閒作下姐- -
你要dse 抽時間-,-|
你dse加油阿 (不過好似完了haha

EXP
1147 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 藍寶石勳章

童話pokemon
放心~今次去唔到
10週年應該仲有網聚

EXP
11 點
甘都拎獎0n99評分

EXP
71 點
一見到隻 比卡超海綿寶寶 就笑左了
實至名歸

EXP
164 點