請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: devil0078

[免費版] 大家對於九週年童話有咩想改同創新(共14項)GM都黎睇睇~ [複製鏈接]

EXP
32 點
其實我想巫師同祭師合為一職
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
67 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

不錯的意見

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
請不用客氣繼續提供意見,我有在看的。

EXP
1767 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

9週年緊係希望alta炒左佢GentlemanBeard油魚

EXP
62 點
炒左佢童話都唔知過唔過到10年    起碼佢都有做下野

EXP
455 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

都算係咁架喇....佢可以話睇左唔做野
根本唔需要留言...等比人插
係到發表D多等佢爭取下LORH...

EXP
54 點
佢好過之前果幾手人    肯同玩家討論

EXP
54 點
其實佢係第幾手?

EXP
80 點
改鬼改馬咩,對於一個舊game,9周年得9000人物在線,我一個人都開佐100個人物啦...證明個game冇乜人,唔倒閉已經算好

EXP
1034 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

白雪公主故事,連小矮人都有,但係無任務做?

我自己覺得可以加後續任務

例如吉恩村的第一個任務紅蘋果,明明係好有名既白雪公主故事,但係竟然無後續。
仲有係北綠原跳舞的女仔(紅舞鞋),竟然咁出名既故事無任務做。
當年攻略本出現的虎姑婆任務竟然係FAKE既~

我自己覺得愛麗絲一類的資料片幾好
BTW已經咁多童話故事以任務既形式係童話出現,但係竟然無睡美人、鍾樓怪俠、藍鬍子等故事,其實可以加囉 :3

講多幾樣
而家ONLINE GAME入面通常都唔止咁少職業啦
仲有,唔,例如弓箭手、盜賊、魔法騎士、坦克等等,童話都可以考慮加新職業。

另外,日本童話都出場了,點解無中國童話?新資料片可以考慮中國童話呀!例如風與太陽、老鼠娶親、十二生肖都係好可愛既故事呀!

至於新幻獸,真係形象要可愛少少先比較適合童話,個人其實好喜歡雷爵獸、白喵喵同水精靈等初代幻獸……WWW

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

EXP
635 點
有新職:分武加暴娃加熔=升技
龍三水木=升級

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
cin0308 發表於 2012-5-4 15:32
白雪公主故事,連小矮人都有,但係無任務做?

其實我也希望推出中國的童話,也向廠方建議過。畢竟廠方是台灣公司,要創作中華特色的故事應該不難。

EXP
470 點
眼見有官方人員黎回應post,我都想發表一下。
童話九週年搞左好多慶祝活動,我個人只係參與Facebook設計、網聚、材料換物品及捉迷藏。
1.Facebook設計獎項太少,加幾名優異獎都好丫
2.童話網聚每次我都有去,值得一讚係今次既地點交通方便(好近地鐵站),地點係歷來最好,記得有2年安排在黃埔舉行非常不便,遲到添,不過今次場地有點美中不足,有少少死位,由舞台面向童話玩家的右手面好易被忽略,本人坐的位更加比一道牆遮住,好難睇到活動情況,感受唔到活動氣氛係好無奈,而且喇叭唔夠響,係咁多玩家嘈吵下往往聽唔到司儀的說話內容甚至嗌的號碼,希望下次再搞網聚時,可以留意一下這些問題。活動環節方面其實可以考慮下玩真人版的百發百中以及億萬富翁(與百萬富翁玩法一樣)。
3.想講下GM大平賣,上班一族根本無機會參與,時間上要改善下。
4.想向ALTA反映遊戲裡有某些頭銜顯示唔到出黎,只有問號(我個童話6週年頭銜呀)
最後當然好想童話有新的資料片或有新的活動(雙經很悶),屬性調整藥水可以有更多途徑獲得(上遺開箱、打保衛戰打到都好呀),攻城開放至今都未能看見我方獲勝,修改一下王的實力就好了

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
小雯 發表於 2012-5-8 22:49
眼見有官方人員黎回應post,我都想發表一下。
童話九週年搞左好多慶祝活動,我個人只係參與Facebook設計、 ...

多謝您意見。

網聚場地其實在活動前已經有考察過的。原本是有安排過座位轉換減少死角等等,但餐廳工作人員最後因為難以配合的原因未能解決死位及椅背高的問題。

關於設計方面的活動及獎項會再研究,盡可能滿足大家的要求。

六週年頭銜的問題廠方已經得悉,並在跟進當中。

攻城戰王的實力我再反映一下吧。

EXP
144 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

增加多d幻獸><"