AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5092|回復: 42
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 無聊開POST分析新的幻獸設計 [複製鏈接]

EXP
70 點
樓主

本POST純粹個人見解, 唔岩聽唔好鬧

只過了2天,28張圖入面已發現有D疑似抄襲第19張已100%肯定係抄一個日本網站的圖
第3張疑抄某GAME入面的寵物
第7張疑似某動漫的角色
第20張疑似某動漫的角色

以下是個人對每張圖的見解
第1張 畫風很可愛,我想男女都會喜歡
第2張 有D似浪人但變了做鯊魚版本
第3張 覺得都OK只是相比係第1張就簡單了
第4張 很可愛的火箭蛋
第5張 係龍珠到先出現的龜仙人,畫得不錯...但可惜是個伯伯..未必每個人喜歡
第6張 滑浪板是鯊魚公仔很有趣創意
第7張 很高興的樣子會令人感覺很開心
第8張 木乃伊女王很有趣及創意
第9張 復活節蛋很有創意 ,由小雞,兔仔,蛋組成,組成後也不會感到格格不入
第10張 很像在潛水
第11張 很得意,但感覺有些似菠蘿扮巫師
第12張 似一個小仙子
第13張 小紅帽如果有加籃子會再好些,現在似一個COOL版的小紅帽
第14張 如果有上色會令人更睇得清楚線條
第15張 很開心的美人魚
第16張 很可愛的刺蝟
第17張 人魚公主有很多海洋動物陪伴
第18張 感覺是現代版小紅帽,但不看名不會想到是小紅帽
第19張 如果不是證實了抄人...我一定會覺得這圖第一名
第20張 很得意,但缺創意
第21張 紳士版泥馬很可愛
第22張 很得意而且有一個代表太陽一個代表月亮
第23張 想起落了畫的某動畫...
第24張 有趣的虫,但我想不是會有很多人喜歡
第25張 令人想食落肚...HA
第26張 很可愛的栗子蛋糕
第27張 有D似仙子 (寵),但升級為女王
第28張 可愛的睡美人,但不開心,是否在等王子?

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
55 點
見樓主開個post 我都評下先..其實有好多我都幾鍾意, 可惜得一票
不過我就以幻獸外形為先既, 以下係我小意見

1.        畫得好靚, 如果真係做幻獸我都幾有興趣想要返隻
2.        好有創意
3.        初初見到都幾鍾意, 但係有人講左話係抄其他game…可惜
4.        有d 複雜..似火箭又似蛋又似天使..所以叫迷幻蛋????
5.        第一個感覺就係童年回憶, 龍珠既龜仙人, 不過重口味左少少
6.        好有霸氣
7.        有d 似仙人掌版既海錦寶寶, 幾有趣
8.        又係創意之作, 幾型
9.        如果用黎做復活節幻獸應該唔錯
10.        隻龍蝦好似好痛苦…不過幾有創意
11.        唔知點解我覺得有d似樸克士兵..
12.        我覺得好似單調左d..如果畫 detail d 應該會好d
13.        對於人型幻獸既興趣已經唔大, 不過都幾好
14.        畫功非常利害
15.        有d 似人型版既暗精靈 XD
16.        如果真係有刺蝟又唔錯, 好可愛
17.        發現人魚應該係好多人有興趣既幻獸
18.        都係個句..對人型幻獸興趣麻麻, 不過作者畫得幾可愛
19.        因為有人搵到係抄襲, 所以唔講喇
20.        如果係原創我都幾鍾意, 不過又係疑似抄襲
21.        草泥馬係幾得意,  如果真係出我都會想要
22.        幾有創意@@唔錯
23.        好有puss in boots crossover 喵喵怪feel
24.        單調左d, 如果上埋色應該好好多
25.        有d似annoying orange, 不過幾有創意用綿花糖做幻獸
26.        好似栗子, 幾得意
27.        睇得出又係有心血之作, 不過唔知點講
28.        幾可愛既人型作品
以上都係個人意見, 如有得罪多多包涵
希望真係出得成幻獸, 好期待有新幻獸面世

EXP
620 點

藍寶石勳章 在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章

第7張疑似某動漫的角色 < 吾係應該第23張咩@_@ 似甜甜私房貓嘛

EXP
70 點
孫明明 發表於 2012-5-6 17:10
第7張疑似某動漫的角色 < 吾係應該第23張咩@_@ 似甜甜私房貓嘛

7似數碼暴龍
23我覺得似電影穿靴子的貓

EXP
620 點

藍寶石勳章 在線勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 遊戲狂熱勳章

天天開心 發表於 2012-5-6 17:16
7似數碼暴龍
23我覺得似電影穿靴子的貓

oic 我無睇數碼暴龍
23 我覺佢係甜甜私房貓mix 穿靴子的貓orz

+

EXP
21 點

瑪瑙石勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 用戶勳章

支持草泥馬=3= 很可愛
通常果D咩咩人類型的幻獸 好多都變哂神技寵/超希寵=[
所以人類型既幻獸 個人提議唔好出會好D- -

EXP
70 點
孫明明 發表於 2012-5-6 17:45
oic 我無睇數碼暴龍

哈哈可能真係呢2隻MIX出來

EXP
70 點
abg60719813 發表於 2012-5-6 17:56
支持草泥馬=3= 很可愛
通常果D咩咩人類型的幻獸 好多都變哂神技寵/超希寵=[
所以人類型既幻獸 個人提議唔 ...

出唔出真係冇所謂....主要都係睇技

EXP
137 點
WA=.=樓主好好心機@___@
唔講真係唔知19係抄人.........

EXP
71 點
孫明明 發表於 2012-5-6 17:45
oic 我無睇數碼暴龍

我系mix左呢2隻野.....
search search 下見到隻貓 幾可愛就改下佢 -3- "

EXP
147 點
紫靈月 發表於 2012-5-7 11:27
我系mix左呢2隻野.....
search search 下見到隻貓 幾可愛就改下佢 -3- "

寶寶 我明咖0.0呢D叫2次創作 !

EXP
71 點
戀子 發表於 2012-5-7 11:32
寶寶 我明咖0.0呢D叫2次創作 !

都系魚魚 明白我

EXP
147 點
紫靈月 發表於 2012-5-7 11:40
都系魚魚 明白我

不要哭啦 人家不懂別人的感受

EXP
71 點
戀子 發表於 2012-5-7 11:43
不要哭啦  人家不懂別人的感受

以後唔再畫

EXP
147 點
紫靈月 發表於 2012-5-7 11:45
以後唔再畫

畫黎哂心機 我都5畫啦

EXP
71 點
戀子 發表於 2012-5-7 11:47
畫黎哂心機  我都5畫啦

系囉 .... 哂氣 ... 殺左自己甘多腦細飽...

EXP
147 點
紫靈月 發表於 2012-5-7 12:09
系囉 .... 哂氣 ... 殺左自己甘多腦細飽...

仲累我係屋企搵返果幾支僅存既顏色筆 /_______\

EXP
71 點
戀子 發表於 2012-5-7 12:12
仲累我係屋企搵返果幾支僅存既顏色筆 /_______\

我都為左今次畫畫比賽 畫左好幾張 4A ....
可憐既樹木.... 死得好慘

EXP
147 點
紫靈月 發表於 2012-5-7 12:14
我都為左今次畫畫比賽 畫左好幾張 4A ....
可憐既樹木.... 死得好慘

姐係你犧牲完d樹
張嘔心瀝血之作仲要比人拎黎說3道4?
憑什麼
這樣說不過去丫

EXP
71 點
戀子 發表於 2012-5-7 12:17
下姐係你犧牲完d樹
張嘔心瀝血之作仲要比人拎黎說3道4?
憑什麼

無人明白 ... 創作者的心情 ....