AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: steven88hk
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 如果我是 GM   [複製鏈接]

EXP
160 點
幻乂魂 發表於 2012-5-31 14:42
加大物流差價. 即降低收野價錢, 提升賣出價錢 ...
搞笑?開分身洗錢?

點搞笑法 ? 咩開分身洗錢 ? 識唔識中文 ?

買賣差價, 係個物流交易官以低價買入, 以為高價賣出.

帶升點貴法 ? 如果控制得好個通漲, 你貴, 我唔識搵魔師帶 ? 而且控制好通漲, 童錢少左, 你覺得帶升仲會越來越貴 ? 仲有, 新手本身就冇錢比人帶升, 全部靠自己. 你覺得而家的新手會有 60 幾萬來比人帶升 ? 你開個新人, 自己一個, 賺 60 幾萬我睇下. 而家係要控制通漲, 要將 D 物價調低, 等商場 D 野冇咁貴, 等 D 新手可以入下商場買下 D 裝備. 而控制物價最有效的方法, 就係回收金錢. 可能你有更有效方法啦, 洗耳恭聽.

我真係好想知點好笑法 ?
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

steven88hk 發表於 2012-5-31 14:47
點搞笑法 ? 咩開分身洗錢 ? 識唔識中文 ?

買賣差價, 係個物流交易官以低價買入, 以為高價賣出.

原料貴左>mp貴左>帶升收貴d

打唔到錢 新手梗加少錢 梗冇可能係升lv果時回返d本
咁咪梗加難生存d人

同埋物流現在都係低買高賣架啦

EXP
160 點
幻乂魂 發表於 2012-5-31 14:51
原料貴左>mp貴左>帶升收貴d

打唔到錢 新手梗加少錢 梗冇可能係升lv果時回返d本

你 D 原料係同物流官收架 ?

原料點貴左 ? 我一直都係自己掛原料, 自己做 mp , 我唔覺得呢個措施影響到我 D 咩.

係, 新手打唔到錢, 但是可以賣垃圾, 雖然唔值咩錢, 不過呢個係緊縮經濟政策, 你打唔到錢, 人地都打唔到錢, 咁童話錢少, 物價自然會降低, 新手可以入下商場買下野. 好過而家, 商場郁下都過萬, 你覺得新手可以咁容易打到幾十萬出來咩 ?  寧願大家辛苦 D, 盡可能減少童話刷錢. 咁貨幣少左, 物價就會降 ... 而且, 一開頭, 我都係一蚊一蚊咁打翻來, 我唔覺得新手去打垃圾來賣有咩問題. 起碼好過而家經濟過熱, 下下買親野都幾萬上落, 你覺得新手面對呢 D 咁 ge 價錢的貨品會開心 ? 我覺得, 再咁落去, 只會嚇走好多新手, 讓新手知難而退, 冇人玩童話...

我都知而家物流係低買高賣, 我意思係要更加擴大個差價. 我真係唔知點好笑法 ?

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

steven88hk 發表於 2012-5-31 14:58
你 D 原料係同物流官收架 ?

原料點貴左 ? 我一直都係自己掛原料, 自己做 mp , 我唔覺得呢個措施影響到我 ...

物價降低又點?
你咁做有錢既人梗加有錢
當有人有10e
如果照你咁做會變成買既野買多左
本身只買到10枝開水
但物價降左 購買力升左
姐係手上有錢既人會變成梗有錢!

EXP
160 點
幻乂魂 發表於 2012-5-31 15:02
物價降低又點?
你咁做有錢既人梗加有錢
當有人有10e

係, 購買力升左, 不過冇辦法 ... 所以我地要推出一 D 措施, 吸引人洗錢(例如: 換魔幣). 當 D 錢洗左, 就好難賺翻, 呢 D 就係解決通漲的方法. 而唔係由得佢膨脹, 咁新手會睇到都驚, 覺得呢隻 Game 好難玩.

物價降低又點 ? <-- 呢個問題都問得出 ... 睇來我可以 ignore 你 ...

或者你覺得有咩更好辦法 ?

EXP
74 點
steven88hk 發表於 2012-5-31 14:35
你 1 野白金可以打到 30 萬 ? 冇加攻, 冇降防, 唔係克屬性喔 ~

果然高人, 我真係想見識下 ...

你一定未聽過毒得有價值呢回事

EXP
3 點
小一開始玩-v-但係中間有3-4年冇玩所以依家好廢既aesopc飄過~~~

EXP
224 點
我睇完樓主一d 建議 覺得唔可行
1. 你話要降低返童話d 錢 既價值....邊有可能呀 可能你淨係玩童話呢隻online game 所有online game 越長時間 game 錢緊係越多...只係有人識賺錢有人賺唔到錢.!! .你話要推出呢d 措施去拉返平衡個市場....我諗只有更多老手退童..此乃個人見解
2. 你話秒23....而家黎講就算唔秒...我相信好多人唔洗火智加攻降防都可以1-3rd 內ko吧......唔係難事  不過我都十卜童官出d 高難度既王...比大家挑戰下~
3.我只能說而家新手....玩game 前最好做下功課趴下文....如果唔係真係冇咩人可以幫到佢...好似今日咁我見到個新手係bk 到問有冇借智體裝比佢升...你估下有冇丫...!!!  我勸佢唔好傻啦   唔係唔想幫新手問題係....呢隻game...唔再岩新手了

EXP
220 點
steven88hk 發表於 2012-5-31 14:35
你 1 野白金可以打到 30 萬 ? 冇加攻, 冇降防, 唔係克屬性喔 ~

果然高人, 我真係想見識下 ...

大把老餅做到啦,係你未見過姐,唔代表無............

EXP
371 點
steven88hk 發表於 2012-5-31 14:41
麻煩示範下, Post 圖上來 ... 既然你話大把人做到 ...

井底之蛙質疑高手 可笑也
現時打攻城戰能打出後排減3的老板大有人在 減到3的老板攻擊力亦以有返咁上下 打到30萬也不足為奇
老板也能有這樣強的攻擊力 魔使在同1傷害下能打出的數字比老板還要多啊! 小巫見大巫

寵物要有4~5千血有何難? 高力寵現已大把人有 麻煩你串人之前做下資料搜集先啦=]

仲停留係5千幾血??幾多年前呀?

以下借圖

十幾萬傷大把人做到啦

勁力寵都大把人有啦-.-

EXP
371 點
steven88hk 發表於 2012-5-31 14:34
唔講廢話, 繼續 ...

通漲問題.

通漲問題 香港夠通漲啦 你抗唔抗5呀?
你不如話童話入面整個定期存款機制呀 放d錢入去hold住1排比多d錢你抗通漲呀
1: 其實呢樣根本毫無意義  為洗聲望既人根本唔志在個小小可因 物流只有去到130lv既產物(唔知有無記錯) 當不停掛工技升到200lv仲會唔會咁on7+2走去掛130lv產物賣去物流搵錢呀-.-

2:降低收野價錢 低左你仲會5會賣去物流? 大把產物可以賣到幾萬什麼幾十萬一組比其他玩家用 賣出價請問加得幾多? 係咪要加到幾萬可因買1組才是正常?  人地無講錯架wo 原料貴左自然賣產出物既人就會賣貴d啦 個原理根本好似豬肉檔話豬肉來貨價貴左要加價一樣姐-.-
你話你覺得無影響 你自己掛原料 你會自己掛唔係所有玩家都係自己掛 同埋玩家唔係整死1樣野架 only整藥夠食定夠洗呀 大把玩家帽介甲算鞭幾個ac 做 唔買料邊追得切個進度

3:打怪唔出錢咁想問d新手係咪仲難生存呢可? 打怪唔出錢 帶升1hr平時1般可以打到大約10-20萬可因既~既然唔出錢 帶升咪收多10-20萬補返囉 咪又係通漲左

賭場都已經好多玩家玩啦~d錢咪又係1樣咁多 換魔$又點? d魔錢抽垃圾我換黎做咩?  
姐係有錢人唔洗玩架啦wo hkd收童錢>換exp>最勁

EXP
160 點
nanayan 發表於 2012-6-5 23:54
通漲問題 香港夠通漲啦 你抗唔抗5呀?
你不如話童話入面整個定期存款機制呀 放d錢入去hold住1排比多d錢你 ...

你咁勁, 唔見你提 D 改善方法出來 ?

你一直係度講廢話, 一 D 建設性提議都冇 ...

唔通你覺得而家童話好好 ? 好完善 ?

小朋友, 讀多 D 書啦 ~

EXP
160 點
nanayan 發表於 2012-6-5 23:35
井底之蛙質疑高手 可笑也
現時打攻城戰能打出後排減3的老板大有人在 減到3的老板攻擊力亦以有返咁上下 打 ...

如果借人 AC 圖來 Post 就真係可笑啦 ~

有本事, 就 Post 埋童話最頂個時間, 連人資料 ...

都唔知你遮個名做乜 ... 巧威威 ? 定係個 AC 唔係你架 ? ~

咪用人地個 Pat Pat 來遮自己面皮喔 ~

仲有 ... 次元打 5 我都試過 ... 你覺得我有冇 10 零萬傷 ?

低能 ...

EXP
160 點
kelvinaaa 發表於 2012-6-5 22:56
大把老餅做到啦,係你未見過姐,唔代表無............

多叫你 Post 囉 ~

你 Post 唔出來, 等於你做唔到, 你同我講大把, 有 7 用 ? ~

又唔係你 ~

自己冇本事, 又係度吵 ~

EXP
1576 點

steven88hk 發表於 2012-6-6 12:17

有本事, 就 Post 埋童話最頂個時間, 連人資料 ...

你都*講*到你可以次元扣5
點解你唔知可以唔降防唔加攻可以打出30M以上既
次元扣3以上=打王可以打出30M以上架WO
你咁講明顯....心照啦~.~

同埋人地只係想證明大把人扣30m以上..
證實返你之前所講既唔可以扣到30m既問題
問人借ac post有咩出奇呢?

你都post埋扣5既圖睇下
我十分想睇閣下能力

EXP
1576 點

steven88hk 發表於 2012-6-6 12:14

現實社會都唔能夠解決通脹問題
童話更加冇可能解決
社會最多只可以採取一些措施,去舒緩通脹
出黎效果依然會通脹 只係冇升得咁快
唔能夠完完全全解決得到!
你問點解就上網查/睇書啦

EXP
371 點
幻乂魂 發表於 2012-6-6 12:22
你都*講*到你可以次元扣5
點解你唔知可以唔降防唔加攻可以打出30M以上既
次元扣3以上=打王可以打出30M以 ...

佢呢d人真係不可理喻 你唔post圖證明個陣佢就係咁插你叫你證明
到有其他玩家post圖既時候佢就係到講張圖借人:o)

EXP
371 點
steven88hk 發表於 2012-6-6 12:14

你諗既改善方法行唔通我當然要作出反駁
呢到係討論區 你接受唔到人1批評你就唔好發表意見
麻煩你話我知有邊隻game係完美完善既 ? 任何事都有完美的嗎?
你連自己既建議係極難/無可能實行到你都唔知
我睇唔到你讀既書有幾多
同埋批評你不等於1定係小朋友 or讀得書小既
你既意思姐係讀得書小既人=小朋友?
讀最多書的人就是有建設性和最有知識嗎?
現在香港很多高分低能 連發表自己意思既勇氣都無
如果你讀得書多 我都同意係好事 但係唔好只以為讀書多就不是小朋友=]

EXP
1576 點

nanayan 發表於 2012-6-6 13:43
佢呢d人真係不可理喻 你唔post圖證明個陣佢就係咁插你叫你證明
到有其他玩家post圖既時候佢就係到講張圖 ...

係佢自己做唔到
就唔等於人地做唔到
吹到自己扣5..
如果佢真係扣5就唔會唔知可以打出30m以上傷害啦

佢要搵扣30m/以上既人夜晚去金版同人pk咪知lo
果班人大把都扣30m以上
同埋攻城大把商人扣到3以上(冇記錯扣後排2都打得出30m傷害)

EXP
371 點
steven88hk 發表於 2012-6-6 12:17

下? 你係話要圖片證明wo
我唔係諗住出名 只係想比證據你睇
個ac係我定唔係我有分別? 係咪要大羅大鼓post晒所有圖呀名呀咁先叫做得-.-
我唔明你句(用人地patpat來遮住自己面皮)有咩用意wo?
睇你用字都知你32樓係話緊自己=]

我無串過你無10零萬傷wo 只係想話你知好多人做到啦
你低能定我低能 仲串人地小朋友讀多d書-.-
真係唔好意思話你