AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1819|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

[免費版] GM,禁外掛的看法 [複製鏈接]

EXP
133 點
樓主
之前見到GM係其他POST話禁外掛,有感而發,歡迎討論,但唔該個D有POINT既野

其實,大家都知修士技特別難升,試問有邊個可以將修士技,光技,暗技個D,用手動升到MAX,

唔講太高LV丫,升到100LV暗技,有邊個可以得?

重覆做同一個動作唔係問題,但要維持勁多小時,點頂?

你可能話,想勁就係要比時間心機咖啦,唔識玩就唔好玩啦,

講真,唔係唔想比心機,但都唔係咁樣坐係度禁F5,F6 升暗技升成幾個鐘掛?仲要幾小時都未必升到1LV

而且點解其他職業咁易升?修士就要咁難升

我明每個職業有唔同特色,但都唔係要咁樣升技升死人掛-.-

解決方法: 1) 提供內掛,參考對象,吞食天地3的魯班盒

2) 降低升修士技能的難度
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
由於遊戲一直以來沒有內掛機制,所以需要另外再編寫系統。
而且作為回合制遊戲,內掛系統會較一般遊戲更複雜。
我先問問廠方的工程師意見吧。

EXP
1034 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

雖然樓主咁諗都幾消極,但係都講得好岩
既然已經禁不到人用外掛,咁咪童話自己提供外掛比人用囉!

EXP
257 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章

雖然我認同你話修士技難升既講法..但系每種職業都有佢既特色,,

((唔通我又話老板招白金就有得加敏  點解巫師流爆要咁低命?))
((點解巫師流爆唔可以加智(高d命中)?))

如果你要咁計既話 真系好多野都唔合理 /_\

點解gm搞活動永遠都好似系幫住有錢人?
例:早排個龍洲活動..第一名 (好似10支湯)..? 點解打蛇拎既材料唔可以設定做(不可交易)?
d有錢佬開5,6隻ac 洗頻收眼淚
點解唔可以憑自己實力去打? d人4,5開去打蛇跟住拎去賣就是真正的參與嗎?@@ 我完全唔認為~

比多個例子:  早排有個gm捉迷藏既活動 一句講曬
電腦勁小小個d開20個ac放曬去周圍既地方=win

不過算喇 依家童話既野好多都唔合理 要數真系數唔曬
系童話入面用外掛=合理化
gm有冇做野我唔知 我只知有人公然系金板分享外掛都可以冇黃管

我講完了~ 上高全部都系我發自內心既感受

lets troll^^

EXP
133 點
siuken999 發表於 2012-7-20 01:09
雖然我認同你話修士技難升既講法..但系每種職業都有佢既特色,,

((唔通我又話老板招白金就有得加敏  點解巫 ...

我都講佐我明白每種職業有佢特色,但修士升技問題是值得關注既..

舉個例子,暗C黑洞已經要扣敏,暗技又相當難升,而且,升1隻勁暗C,相比起升1隻勁魔C,成本亦貴好多,

呢個亦反映到而家童話既現象,暗C淨係FOR暗2,魔C/老板帶升搵下$...

相比之下,暗C,或者是修士的特色在哪?難道就是暗2,祈禱,地之門?

之前亦有不少既POST講過童話冇以前咁好玩,冇佐個種感覺,

部分原因亦在這兒,例如帶升問題:  之前GM就係因為覺得暗C黑洞帶升造就好多問題,就將黑洞扣1半

敏,大大減低了暗C實力,但係魔C,老板卻坐大,雖然獸神都係要減敏,但唔好忘記,暗C仲要睇智慧,

修士技能已經難升,但鞭技,算技,往往好易升,白金/獸神威力相當大,

間接造就帶升問題

我唔係話用外掛/賣外掛D人冇問題,但係GM要諗下,造成用外掛呢個問題,GM都有一定的責任,

修士技能咁難升,而且威力大不如魔/老板,玩家用外掛也是無可厚非的

所以應該著手解決這問題

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
siuken999 發表於 2012-7-20 01:09

((唔通我又話老板招白金就有得加敏  點解巫 ...

您提及的活動並沒有幫所謂的「有錢人」的。
如果真的是這樣,早就設計一個必須購點數或者與商城聯合的活動了吧。

EXP
105 點
其實GM舉辨d活動 沒有幫所謂的「有錢人」係明益有錢人
以蛇料活動為例 首先獎品真係太誇張  
之前娃娃機活動又唔見第一名有10支湯
娃娃機己經降低個機率(狂扔1LV產物X20)
一睇個活動可以交易 就知係有錢人既天下
D新手根本冇能力拎到獎品
我寧願要超E 香B 呢D野
個個玩個龍舟活動
根本唔係享受個活動
講多無謂 講到呢度收皮..............................................

EXP
257 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章

完全同意樓上講既野-.-
娃娃機- -上次抽左8次= =
智搗一粒 竹子x20 雞肉x20 耀眼之狼1lv 商店貴賓卡 變身3文治等等..跟住其他唔記得
多數又系個d咩招待卷,宅配服務個d東東
lets troll^^

EXP
1576 點

試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 在線勳章 遊戲狂熱勳章 紅寶石勳章

草莓 發表於 2012-7-20 21:19
其實GM舉辨d活動 沒有幫所謂的「有錢人」係明益有錢人
以蛇料活動為例 首先獎品真係太誇張  
之前娃娃機活 ...

你估1個人5開去打蛇拎到第1?
幾個人合作 平分完會1人10枝?
合作都夠分?唔洗用可因收料?
成日話蛇料可以交易點唔好點差
但如果有d明知唔夠人地開得多ac既玩家可以打下料賣唔好?
最起碼d料有人要 可以搵下錢先
如果唔可以交易
打少場都死
你估每個人可以7日 打足21場?
打少1場少幾多分啊?
一少1場唔好話拎湯 拎防防爆都冇可能
咁d人仲有心機打埋落去?
同埋當你唔可以交易,d人打足哂
實好多人差唔多分
咁alta咪送得更多參湯