AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Fire戰士
打印 上一主題 下一主題

[免費版] [原創]參湯降寵極限[杜xx請入]   [複製鏈接]

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章

條式唔係萬能﹖
咁做咩要post o的唔一定o既野出黎﹖
就好似恆等式不再恆等一樣。
不過nanayan,唔好只依賴公式我buy,
不過9代都唔得就真係代表條公式唔恆等
A=B
A=6,B=8﹖
咁就唔會寫成A=2372
係要變做咁寫A >=< 2372
努力玩童話!
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
718 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章

死雞王,估那麼多幹什麼?可以升到的東西就是可以升到,即使你怎樣一場+1exp都可以升到。(改篇自cin0308@批評/建議p.17 + 童之重案:死雞王)
妳估真係唔得咩,咁出200lv黎重咩﹖
妳依家係估喳,不如妳估下未來恆指會唔會跌返去1點﹖(改篇自童之重案@批評/建議p.16)
努力玩童話!

EXP
142 點
himkentim 發表於 2012-8-5 00:34
死雞王,估那麼多幹什麼?可以升到的東西就是可以升到,即使你怎樣一場+1exp都可以升到。(改篇自cin0308@批 ...

依家童話最高都係冰2
都係166-167
唔知打到幾時先可以200lv呢?
你會唔會on能9到屈1exp屈到200lv牙?
你係咪腦能殘?
你知唔知寵100以後無得食玻?
你知唔知100>101 要10e經?
你連一隻千幾力都無,點屈冰2?可能你揀走去屈水木.100>200啦
如果你咁樣做我可以話你聽,你已經成能功,你既智商係無人可比
係童話最成功唔係杜生,而係
不過你咁能9醒.可能5開秒冰2呢

EXP
371 點
himkentim 發表於 2012-8-5 00:26
條式唔係萬能﹖
咁做咩要post o的唔一定o既野出黎﹖
就好似恆等式不再恆等一樣。

可能佢出呢條式原意係由隻寵物最原始數值開始計算
因為無論你用牛奶咖啡果汁香檳開水亦話雞精 降出黎1lv個數都1定不及參湯多
全用參湯直接從最基本計就係最方便最直接

EXP
131 點
himkentim 發表於 2012-8-4 09:24
苜先,我 假設

1.寵物1LV時力量為2

唔好【詞語過濾】先,1294 E個數唔成立

因為轉前戈個數係 F(x-1) <- e個係轉前屬性 而後面加戈個數值係假設每次升LV時+4既時候 所以一定係199*4=796 (200LV 既時候姐係升左199LV每LV+4屬)

跟你條公式

A = [A + 796] * 3 / 4 + 182
會得出返我戈個上限

公式跟本冇錯,錯就錯係你代錯數

EXP
66 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

點解咁有心機去計-.-

EXP
109 點