請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 29895|回復: 178

[免費版] 哪個才是最珍貴的回憶! 支持月費伺服器   [複製鏈接]

主打遊戲
童話
EXP
5263 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

當年你們還記得與我一起的回憶嗎? 她微笑的說。我想起了, 那時看著你的背影, 你帶我到每一個陌生的地方, 每一座綠油油山坡上, 我還記起那粉紅色的雪怪。 喔!? 為何村子裡有雪怪。我在呆笑的說。

那天, 我終於出生了~第一眼看見, 那是甚麼...石頭(汗||)....我是石頭爆出來!?(驚訝) ...怎麼前面有位阿嬸, 難道是她幫我接生的!?(哭)我腦海出現了一閃電, 天呀!!!!我的第一次沒了, 怎麼會沒有美女護士。我心裡悲鳴亂想。回過神來, 我在哪? NO~~NO~~身旁怎麼會有堆屎!?(驚); 屎還會流.......(汗||)不會吧, 不可能吧, 哈....嘎..(呆了)....。 童話的故事就這樣開始!!
       從那天起, 我帶著那只臭臭的屎...萊姆, 終於開始我的旅程; 加油吧, 拍擋!  我拿起那廉價的法杖(汗-_-|), 拷起来也准备离开村子; 隨即 "蕉" 一聲, 突然眼前漆漆黑一片, 出現了, 出現了, 又是屎萊姆....天呀~~那是食x遊戲嗎嗎??T﹏T 幸好~平時有看武俠片, 練成身手敏捷, 以我敏捷的身姿, 不用大戰300回合, 就死了....終於終於出現了, 出現了, 太感謝!! 美女護士~>﹏<~ 來抱抱~愛的抱抱! 是次收費300可因...........

希望官方盡早推出月費伺服器, 哪個版本? 哪個設定? 請各位有經驗玩家一起來發表, 在此提出更多可行建議, 就算將來玩月費也好, 免費也好, 只希望有更多人愛這個元老級遊戲。
我也有少少建議, 官方採納與否也沒關系, 每一個人心中也有自己的童話故事! 把你們想要的故事設定在此告訴給官方!

1. V1.01版本設定已經可以平衡大部份角色定位(例如刀戰/劍戰/斧戰), 希望保留公測設定。
2. 降低範圍技能攻擊力, 特別是2轉職業技能(避免例如黑洞/白金等技能秒殺怪物, 而不考慮團隊, 直接單人練功)
3. 降低範圍技能攻擊力同時, 降低中階野外怪物攻擊力及提高血量上限 (發揮團隊合作重要性)
4. 保留組隊經驗值加成
5. 取消分子隱定劑 / 迷之裝備/ 超級經驗值娃娃等設定 (違反遊戲平衡)
6. 降低職業技能升級所需經驗值 (法術系升技真的很辛苦, 比上班更痛苦)
7. 回復舊版面(那個綠色的V1.01版面)
8. 雙經活動稀有化, 防止經常性雙經活動, 以免大家等級相差太多。
9. 裝備耐久度回復v1.01設定, 使用技能不會消耗耐久度
多選投票: ( 最多可選 2 項 ), 共有 98 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊
已有 1 人評分金幣 收起 理由
司馬信 + 20 精彩文章

總評分: 金幣 + 20   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
有個很重要的問題希望各位認真回應一下(幫忙請比較少到AGames或Facebook的朋友來給個回應吧)。因為是影響力很大的機制。

月費伺服器是否需要提供魔幣消費相關購買服務?
影響機制有:魔幣商人、魔幣小販、笨牛寶箱、頭銜小販、百變金剛、經驗小天使、加油小天使等魔幣收費機制。
以及雷老大標局[標金的獲得是消耗魔幣所得,使用標金下標最高者得到該週神兵,有沒有魔幣消耗會影響這個機制。

EXP
52 點
其實就係因為童話咁耐都冇大改進
令到好多老玩家心淡退童
如果今次成功改革,相信多返好多人回童
但係變左月費伺服器既話,我覺得會有d折扣囉
月費伺服器既話我都可能唔玩童

Divinaluck  不是變月費, 只是開多一個月費伺服器, 兩個伺服器不會有衝突  發表於 2012-8-31 14:28:21

EXP
32 點
童話已經唔係童話了
為左賺錢
咩野破壞平衡既item都推出
由個下開始 退步是必然

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

其實好多人都唔知果d version有咩變動,有冇d資料網提供下

Divinaluck  官方網站拉到最下:http://www.fairyland.hk/index_fl.php  發表於 2012-8-31 14:29:26

EXP
66 點
得認為好似名將咁會每個星期維修列出變更項目較好
範圍技能攻擊力除左睇武器都係睇寵姐
不如每隻降級物品只可以對寵用一次
咁會唔會好好多呢??

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章

♂峰=] 發表於 2012-8-31 12:56
得認為好似名將咁會每個星期維修列出變更項目較好
範圍技能攻擊力除左睇武器都係睇寵姐
不如每隻降級物品只 ...

到時可能得返咖啡

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
1274 點

岩岩話要既資料係台灣官網搵到=P
http://fairyland.lager.com.tw/
禁左下啲資料片就見到

EXP
86 點
無分孑同迷裝會唔會弱化左戰士類?

EXP
197 點

友誼之星勳章 趣圖分享勳章

GentlemanBeard 發表於 2012-8-31 12:34
有個很重要的問題希望各位認真回應一下(幫忙請比較少到AGames或Facebook的朋友來給個回應吧)。因為是影響力 ...

魔幣有冇影響我E家仲諗緊,但係下標果度我覺得應該要取消,咁樣只會令到貧者愈貧,富者愈富

大笨雄 發表於 2012-8-31 13:29
無分孑同迷裝會唔會弱化左戰士類?

之前童話既戰士係2力1敏咁樣配點,而且當時係冇分子,但係一樣有好多人玩戰士,亦都唔見得比修士弱勢,
但係長遠黎講會唔會對戰士造成威脅我自己就唔知,以前既PK要有技術,唔係一味靠裝備
而E家既PK就一兩個回合定勝負,邊個敏高就邊個贏,我覺得呢個係分子既弊點

以上只屬個人意見,如有錯誤可以指出

Divinaluck  同意, 戰士系有他們好處! 血多防高攻高, 最重要是不用升職業技  發表於 2012-8-31 14:30:41

主打遊戲
童話
EXP
5263 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

GentlemanBeard 發表於 2012-8-31 12:34
有個很重要的問題希望各位認真回應一下(幫忙請比較少到AGames或Facebook的朋友來給個回應吧)。因為是影響力 ...

那個是好後期免費伺服器才出現, 希望月費同時可以取消魔幣/其他另類消費

1個月費已經不平宜, 再來魔幣, 會令到貧者愈貧,富者愈富, 我想公平起見, 還是取消會比較好。

請問代理有權出月費專用的新產品包嗎? 如果出, 也希望產品包平民化一點~

EXP
154 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

變番月費制.會唔會改番出技唔扣裝耐用度先!?

Divinaluck  不是變月費, 只是開多一個月費伺服器, 兩個伺服器不會有衝突  發表於 2012-8-31 14:34:44

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
Divinaluck 發表於 2012-8-31 14:26
那個是好後期免費伺服器才出現, 希望月費同時可以取消魔幣/其他另類消費

1個月費已經不平宜, 再來魔幣,  ...

嗯,當中太多這些細節要考慮了。稍一不慎何能會令伺服器變得不吸引,所以希望集各位的意思整合研究。

EXP
70 點
贊成恢復月費制  我亦會繼續玩
支持 V1.01 人魚傳說   果陣平衝得多 迷裝/分武不再要了  也不要搞魔幣

主打遊戲
童話
EXP
5263 點

原創故事時間關系, 只寫了小小, 喜歡的話, 會一直寫下去, 我的回憶綠。

EXP
72 點
如果
姐係如果啦~
童話變月費之餘
仲可以好似以前咁,一個星期上幾多次23樓都有機會開到核心/分子等等(當然希望更可抽到開水/香B果D...雞精就唔可了)
又可以變番出技唔會扣武器耐用
打怪掉錢掉寶率提高
最重要係...取消技能順序次序呢項設定

EXP
133 點
其實變番月費制唔係唔好,但真係好多野要考慮

例如:
1) 大家都話舊時童話好好玩,好懷念,我都覺得係:')

但係,我地有冇諗過,當GM真係推出以前的童話後,那個ser過了幾個月後,GM都一定會出一些新的幻獸,物品,到其時,我怕只會變番現在的童話,只不過是時間的問題:(我真係唔中意而家的童話玩法:(
如果GM唔出新野,個個收費SER只會變得非常沉悶

呢方面真係好考GM既心思&決心,收費SER同免費SER的物品,裝備,究竟會唔會一樣,如果一樣,開黎有咩用?  如果唔一樣,GM真係要考你地既創意啦,我地老玩家好想尋回那種兒時的回憶:'(

2) 月費SER問題

現在好似好少ONLINE GAME要俾$玩,這樣究竟吸唔吸引到迎玩家,試想想,推出新SER除了想讓舊玩家尋回兒時回憶,亦係招攬新玩家既好辦法,但係要俾$玩,會唔會令童話大打折扣? (睇清楚,我知收費,免費SER係冇衝突,而家講緊吸唔吸引到新玩家的問題)

EXP
73 點
我係支持變番月費制既!
但亦都希望官方同時重新審視番童話既平衡性同遊戲性
唔好令佢同而家既童話只係得月費同唔係月費既差別!
遊戲系統亦要改進!

EXP
310 點
我自己覺得其實..只要轉回免費制前的月費制便可以了
魔幣取消此功能

玩童話不是為了第一第二,

而是組隊練功聊天, 甚至用幾小時捉卡拉龍, 收集娃娃,卡片,才是最大樂趣
在55升60最痛苦的階段, 一班人一起努力練功

還有...打村戰,城戰,多麼有趣

EXP
310 點
畢竟好玩的回憶,不一定是PK第一, 等級第一, 這些虛名

而是和朋友相處的一切回憶點滴

就像組隊捉寵或打遺跡, 最後未必有實際收獲, 收穫其實是在整個過程中...

又記起家族打卡, 一邊練技,一邊打卡, 大家一起集合升家族

還有年獸卡, 年獸娃娃...

斧戰如何從沒用到最後打遺跡重要封王的一刻,

太多回憶...