AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Divinaluck
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 哪個才是最珍貴的回憶! 支持月費伺服器   [複製鏈接]

EXP
22 點
建議:
1.降低全體範圍技能攻擊力(黑洞白金獸神個d)
2.降低範圍技能攻擊力同時, 降低中階野外怪物攻擊力及提高血量上限
3.保留組隊經驗值加成
4.希望法術 傷害=經驗
5.打王 掉落珍貴寶物機率增加and 低級的人 打王的掉寶率比 高級的人 更高)
6.打王掉落的寶物改變(唔好日日比原石,搞到人地無心機再打),
如稀有:迷裝一件/特強裝備(但唔好強到好似分左咁...) 高級:封石...
7.如果有特殊裝備,建議:不能修理
8.如有活動,不建議以金錢,寵物降級類,特調寵物 作為獎品
9.稀寵技能改為比較有實用價值
10.工作技能經驗 1~80經驗增加 81~200 經驗減少(1~60 1星期都掛到,反而100~200就... [加上仲要比錢])
如果實行6 ,工作得到的裝備不能比打王出的裝備強(會減少打王的人數)
如果實行8 ,打王得到的金錢增加
11.一個人只能有1/2帳號
12.保戰聲望提高/保戰打到的箱,的寶物改變
13.剛開伺服時,物流物品設定0
14.職業能力特出,如戰士攻擊力強,法c攻擊力平衡但命中強,旅人平衡差但閃避強 等比較特出的設定...
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
249 點
希望如你所願吧

EXP
439 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

好期待希望係今年內搞掂

EXP
280 點
1. 全部戰鬥技能經驗值打八折
好多重玩玩家都係成人了, 冇可能好似以前咁投放咁多時間升技.. 加上升技係非常沉悶, 多d享受童話其他樂趣仲好

2. 提升戰士在一轉時候的攻擊力
令職業更有特色, 戰士高攻, 法術範圍強.... 等等

3. 取消魔幣

4. 大幅減少奧秘,分子等超強用品存在數量
保持遊戲平衡

5. 提高保衛戰等活動的獎勵
提高聲望, 金錢獎勵, 鼓勵玩家參與遊戲中不同活動

6. 增強以往遊戲中弱勢少人用的職業, 減弱強勢職業
增強冇乜人用既職, 例如格鬥師, 光師等等, 大老闆魔獸師減弱一點
令童話唔同職業百花齊放, 唔再係一兩個職業當道

暫時諗到咁多.. 大家一齊討論下

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
239 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

認真一句.. 月費ser宜家係香港可能性不大
周街都係免費game.. 仲有邊個要用錢去供ac?
消費者心態 用點去買寶箱抽野 會比供ac更值~

至於職業平衡 同意要改
1. 魔使 老闆 全體技能減低傷害
2. 未有全體技能職業 新增全體技能
3. 法師類職業(特別暗使) 全體技應 提高命中/唔會miss

要童話番去以前組隊打月光村時代 有d難吧.. 相反如果全部職都有全體技
再調低獸神 & 白金攻擊力
可以令帶升至小需要2個人先帶到 而且變化亦會增加

總好過 魔使 老闆天下
暗使就永遠1lv / 50lv
其他職可以話完全冇用...
p.s. 暗使黑洞 可以miss到 一半怪唔中都唔奇 基本上同冇全體技冇分別-v-同埋 開ser我已經有玩童話.v. 灰姑娘到宜家XD

主打遊戲
童話(免費版)
EXP
239 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

仲有仲有...

麻煩修改開小小箱 23樓機率
基本上好多人都知 維完機後開箱
可唔可以改到... 唔好將開箱變賽馬 鬥快online抽野-v-

EXP
280 點
erilove 發表於 2012-9-5 20:25
仲有仲有...

麻煩修改開小小箱 23樓機率

可以一個月隨機抽一兩日係可以抽到, 再係果幾日設定一個機率比玩家抽

玩家永遠唔知邊日抽到, 可以令玩家冇分時段咁抽箱

EXP
147 點

友誼之星勳章

V1同v2版應該係最開心版來個個都好似係未2轉版

EXP
56 點

友誼之星勳章

2轉應該有 , 但唔應該好似而家咁痴線.. 商人傷害可以比戰士仲高..

戰士系響呢個game無限地弱化...刀戰更甚..

應該平衡番 , 商人係用黎搵錢就強化番搵錢果面...(唔好同我講話帶升搵錢=,=)

恢復番負重制度 , 會令到商人既4倍負重更加特出 , 可以大老闆負重係8倍

EXP
73 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

回復舊版面(那個綠色的V1.01版面)!!最好!!有FEEL好多!

EXP
73 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 友誼之星勳章

不支持!!!

EXP
302 點
GentlemanBeard你話唔會合收費SER同免費SER    但你會做到何時呢?    你係第幾任童話GM呀?    記得童樂冇補償過任何野喎    我對收費SER有D保留    看你會做成點先啦

EXP
280 點
希望官方快點公佈開服日期

EXP
137 點
人魚傳說吧

EXP
65 點
人魚傳說

主打遊戲
童話
EXP
1334 點
根本上童話沒落就係黑洞秒怪開始,隻GAME變左1帶1模式,再之後大老闆幻C又冇啦啦可以秒怪.戰士又只可以PK

其實敗北位係聖光彈既出現,sorry

主打遊戲
童話
EXP
5269 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

要等台灣廠商做, 再等測試, 開服, 末日都未做好

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
erilove 發表於 2012-9-5 20:13
認真一句.. 月費ser宜家係香港可能性不大
周街都係免費game.. 仲有邊個要用錢去供ac?
消費者心態 用點去買 ...

如果我答您我是以趣味為先賺錢次要的,您會相信嗎?

免費版的童話我也辦了很多活動免費領到物品的吧。(雖然很貴重的東西不會經常有,因為也需要收入的。)但我的決心已經給大家知道了,還不足以相信嗎?

fire9327  支持:) 唔係所有野都可以係錢既角度黎考慮!  發表於 2012-10-25 22:12:34

EXP
37 點
我係由公測開始玩GE玩家 但係都已經好耐冇玩 對於降級咖啡個D其實我唔係好熟
但係如果出返月費ser 我覺得有D野係好耐之前已經要改 就係職業分工
記唔記得幻獸師(定係商人?) 最開頭ge職業介紹? ....放棄進一步ge戰鬥技能 與心愛ge幻獸.....之類 個時合體獸神個d一出 職業個特性已經消磨得7788 到而家大老闆更加唔駛講 個個職業都有自己GE特性 頭10級會+體 之後跟返自己職業去+力+幸等等 點會好似而家一味推敏 用咩迷EQ 推體推到萬幾血? 就係因為呢樣野 僧侶456木頭人先會變成冇用技能 因為佢GE特性(高敏)已經俾而家迷EQ 重生式咁推敏取締左 僧侶先會冇人用  法c大範圍爆技 劍戰高單體輸出GE特性一定要保留返 攻擊力過高都係問題
至於寵物 金 力體 木 體 土 體幸 水 敏 火 力 光 平均及智  暗 智 呢D最好GE特性去左邊? 仲會有人留意咩? 下下都核心調 暗力 火智出現 已經係玩完左 當然核心係要有 但係要令佢有返當初GE稀有度 唔好週街都係 咖啡個類就del左去啦 升1隻火寵有冇4倍力係睇你升佢個時多唔多 武化 同你好唔好彩  而唔係咩咖啡果汁係度屈機 至於高級職業技能如洞爆等可以調低小小學到等級 但係經驗唔改會好d 咁先會有返罕有度同埋得到個種成功感
另外只要在月費收錢就可以啦 唔係出商城 同大量包包令到唔平衡

EXP
497 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 友誼之星勳章

真係好似以前好玩好多起碼冇咁屈機