AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: Divinaluck
打印 上一主題 下一主題

[免費版] 哪個才是最珍貴的回憶! 支持月費伺服器   [複製鏈接]

EXP
439 點

用戶勳章 試帖勳章 遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 在線勳章

等等下都唔記左童話囉
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
1336 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

快D推出!!!! 我要玩拳師!!

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
miller1117 發表於 2012-9-13 20:45
我係支持變番月費制既!
但亦都希望官方同時重新審視番童話既平衡性同遊戲性
唔好令佢同而家既童話只係得月 ...

當然以遊戲性為主

EXP
214 點
開設月費SER後會新增資料片嗎?

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
95137 發表於 2012-9-17 17:57
開設月費SER後會新增資料片嗎?

暫時沒有,但有計劃的。

EXP
18 點
大家既諗法..都有相同既地方@@我自己都反反複複重玩好多次.而家既童話.已經同童話本身既主題意思含意...背道而馳..
其實開咩都好..我覺得官方有義務去認清..同去反省過去造成既問題同阻礙..吾系既話..就算開幾多個ser..最後結果都系一樣..

當然明白官方系需要資金系黎營運..但其實謀利既方式..往往都系缺乏公平..同埋吾可以持續..方針會吾會可以向第2個點度出發?例如系1d吾影響公平性既情況下..1d外觀上..造型上既設計.
不過算啦我諗商城已經改變吾到.
太多強大又便利既道具:大家都好清楚知道免ser..精裝..或者1d過於強大既道具..連埋轉生一個人千幾屬點..再吾系一件夢事.太多既方便道具..比大家都廣泛甘濫用..第1隻100lv..幫自己帶升第2隻..第3隻..打怪升等吾再需要組隊..由童話初出..屎洞一定要組隊先升到lv..到而家..根本吾需要組隊..除左帶升...組隊呢個功能好似多餘一樣..笑聲同歡樂..隨之流失..少左個玩家同玩家之間既交流..
pk功能:吾知而家仲有冇人試過pk呢..以前同而家既pk方式.變得完全相反.以前講求既團隊合作.而家剩系需要一招必喪.以前需要吾同職業既人一齊組隊.分配工作.僧侶既456 光師補血.幾隻職加埋既pk.5打5.幾甘刺激.而家只不過..一下就秒殺了.還需要什麼組隊5打5嗎?根本多餘了.
職業:以前打怪需要吾同既職業一齊玩.各職業都有人去玩.而且好平均.冇偏向邊種職業.但而家?pk?只要夠敏.商人/魔c.邊個出招先.什麼都系浮雲.請問下各位.光師同僧侶.除左升技既時候.幾時你會需要用到佢?pk吾需要.升lv吾需要既情況下.對想玩呢個職業既人既吸引度大減.甚至我相信絕大部份.除左升技.都吾會想開.暗師..大家都知為咩啦.?試問一下.其他職業既存在價值.已經成為1個疑問.無論pk.定組隊升lv.呢一切幾乎變得乏味了.

我覺得系開新服之前..系要認清考慮身為玩家既我地所期望..所需要..同埋而家遊戲本質上犯左咩既毛病..最貼身既問題..
因為呢一切..都要系人流量為大前提..過吾到呢個關口..其實只系紙上談兵..

以上純粹舊童友個人立場..歡迎各位童友交流
同埋希望官網人員能夠盡早察覺問題所在.
架構上既重整.有待改善.

EXP
176 點
人魚傳說

主打遊戲
童話
EXP
1286 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 發帖王勳章

支持~!  話說我有5x點佢月費SER個時送比我,,E加用唔到

不過真係要諗D方法/改版黎吸引入玩

EXP
81 點
支持月費制推行

EXP
147 點
我自己本身覺得童話既問題因為時間既長久而出現很多;
好心童話既廠方堅係聽下我地既聲音;
我覺得可以出一個新既版本;
西方既童話依家越黎越多;{我指既係現代!}
可以參考一下架嘛;)雙經就咪出現咁多啦;)
寶物系統以及職業系統都可以作出更改:)

EXP
25 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

月費ser  10年前既我無錢買點玩  相信有吾少人同我情況一樣 每日買小點零食去草錢買點玩
10年後既我一定支持 但每當玩反既時候我發現啲人太屈機
真係會無哂心機

主打遊戲
童話
EXP
5268 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

lowlowb 發表於 2012-9-21 14:57
月費ser  10年前既我無錢買點玩  相信有吾少人同我情況一樣 每日買小點零食去草錢買點玩
10年後既我一定支 ...

現在免費伺服器,已經是分子天下,新手難生存

EXP
54 點
我從人魚傳說開始玩童話
只可以講 太懷念以前收費既童話啦
雖然冇分武 冇調寵 冇1lv +體裝
但真係好有人情味
係月光搵人一齊升 家族頻吹水 好開心架
我一直好希望童話可以返返去以前咁 所以我一直等緊
我知道以前既童話 會返黎既!

EXP
841 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

不捨得童話:)

EXP
18 點
什麼分子 精裝 夢裝當道既時代.行上左條不歸路.而家番轉頭.又兩頭吾到岸..一直都只系將計就計..無底深潭..愈做愈衰..
如果你話要營合怪愈黎愈強.所以你將裝改愈黎愈誇張愈黎愈勁.點解吾用另1個角度去諗.改弱D怪?
假如吾將呢D取消.或者作出D咩更改.其實我諗我都吾會點考慮月費制..
畢竟月費.能夠長期玩既人好少.同埋要同甘多免費SER競爭.
我寧願官方吾好心急甘快出結果又爛尾.
慢慢重新去審視一下童話現階段既狀況同玩家既心聲.
由人魚開始.續步.到底發生左咩事.結果搞成今日既地步?
希望如果官方初步構思好既話,能夠有1個詳細既公告說明..
童話象徵住好多人既童年..
變成甘..好多人心裡面吾多吾少都有D遺憾同可惜..
加油吧..

EXP
240 點
雖然我是今年才加入的新手,但起初因為沒錢跟人帶升,
和幾個朋友到屎洞慢慢升到上夢地60lv
由無錢儲到第一支幻營衰左,真係幾好玩
反而玩耐左有錢變左升lv係企係度防就得
希望新ser可以帶來改變

EXP
119 點
支持.......

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
152 點
支持.
好開心見到有咁深入既討論!
我睇見查閱人數有成9千幾就知支持童話既人為數絕對唔少
童話run左咁耐,到到而家咁唔平衡,都仲生存到.都足以証明佢吸引力
我相信童話累積左好多玩家,包括由人魚傳說開始玩既老玩家
我都覺得童話係一個兒時既回憶.但可惜而家已經玩唔番果陣時既感覺
原因我唔講,因為樓上好多位玩家已經提及過

我個人贊成開新月費ser,希望官方用遊戲本身黎吸引玩家比錢玩,而唔係出一堆"屈機"道具去賺錢
長遠黎講前者絕對會比後者優勝,後者最終只會導致惡性循環

我希望新ser可以做到
1保留番以前職業平衡,突出每個職業既特性
2新機制增加玩家之間互動/交流 (團隊任務/家族同家族既比賽機制/..等等)
3保持出新資料片(童話呢個主題其實好好,有好多童話故事可以用)
4節日活動,都係比玩家互動既機會(聖誕樹,捉聖誕6,新年打生肖怪,紅包,等等)
5一d強化物品eg降級道具.合寵道具,可以有.但一定要好稀有.唔好濫出

另外吸引新人玩方面我覺得可以用番以前一個活動
以前有個活動係玩家參加左幫助新手既計劃後可以登入一個特定帳號
去帶d新手玩,我覺得呢個活動既idea非常好,可以再用

主打遊戲
童話
EXP
5268 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

台灣童話還有好多玩家,可見童話有它本身吸收的價值,希望官方以熱誠和用心的態度去管理

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
152 點
推post,各位有留意開呢個post既,不如廣傳,等多d人知
等多d人入黎比意見!
就係多人力量先大!
台灣果面先會做野!