AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 2494|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

治療師情報室 [複製鏈接]

EXP
417 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

樓主

#1-專精

表格內容為轉載至巴哈姆特討論區,唯附有"*"內容屬本人意見

圖示
技能類別等級限制技能說明取得方式
大師級60

HP最大值提升

需要2點專精技能點數

大師級60

物理防禦力提升

需要2點專精技能點數

大師級60

魔法攻擊力提升

需要2點專精技能點數

大師級60

智力屬性提升

需要2點專精技能點數

大師級60

MP自然回復量依比例提升

需要專精技能卷軸

大師級60

治療量提升

需要專精技能卷軸

*治療量提升對於很多人都存在一個疑問,就係聖光之鏈vs女神祝福:
*治療量提升對聖光之鏈的首補有效,持續+70hp[LV4]無效
*治療量提升對女神祝福全程有效!
*對於一到60級的ec黎講,首先要學HP最大值提升[BUT如果你物防真係廢得很,先學物防都無妨XD],而我覺得魔攻可以最後學,因為智力提升都會+魔攻:P
圖示技能類別等級限制技能說明取得方式
傳奇級75

光明抗性提升

需要4點專精技能點數

傳奇級75

MP最大值提升

需要4點專精技能點數

傳奇級75

魔法防禦力提升

需要4點專精技能點數

傳奇級75

魔法命中提升

需要4點專精技能點數

傳奇級75

受到攻擊時,回復定值MP

需要專精技能卷軸

傳奇級75

減少定值傷害

需要專精技能卷軸

圖示技能類別等級限制技能說明取得方式
神話級90

MP最大值依比例提升

需要6點專精技能點數

神話級90

精神屬性提升

需要6點專精技能點數

神話級90

移動速度提升

需要6點專精技能點數

神話級90

HP最大值依比例提升

需要6點專精技能點數

神話級90

受到攻擊時,依機率獲得防禦強化效果

需要專精技能卷軸

神話級90

魔法增加光明傷害

需要專精技能卷軸

*如果大家好想升速既話,就最好開射手[60LV學得]or盜[75LV學得],ec要LV90先學得,自認冇恆心既人就唔好升ec啦:D
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

EXP
417 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

#2-技能心得by自己.v.
由於本人只係Lv58咋>w<,所以講既內容唔至於高Lv,請大家見諒.v.
背景:LV60持有59sp
好多人都會問學唔學箴言術好,其實正常人都唔應該學
1.箴言術為攻擊技能,只係多左個光抗-3-,打怪升Lv個陣我地都唔會知隻怪有冇光打-3-
2.既然係攻擊技,獸技都係攻擊技哦!傷害還比箴言大,回也回得更快,最重要係唔洗用sp XD
因此本人得出以下結論:
聖療Lv1~7[14sp]
聖光盾Lv1~3[Lv1前置技能:聖療Lv2][6sp]<擋住紅怪既追捕
聖鏈Lv1~4[8sp]<單練超好用
聖光譴責Lv1~4[8sp]<打王用,降降物防
復活Lv1~4[8sp]<除左幫隊友復活外... 另外復活都係ec搵錢的方法!
定身Lv1~4[8sp]<入天女隻抽 or 打王,唯回復時間較長
聖光結界Lv1~?[?sp]<點解打問號呢?因為團p or 天女個陣先要用, 平時冇咩用, 學幾Lv就得.v.
?(本人唔肯定),聽人講到Lv50可直接學進階狂暴,跳左Lv5同Lv20學既職業狂暴,唔知得唔得呢?~
Conclusion .v.: 14+6+8+8+8+8+?+1=52+? 仲剩7sp哦>w<
剩番7sp可以學多好多技,大家亦都可以草定學高Lv技~
-由於以上為個人內容,如有錯誤還請大家指證:D

主打遊戲
曙光
EXP
2233 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 友誼之星勳章

咁好心機
幫你PUSH!!!!

EXP
1075 點
請問一下 其他職的專精邊到睇到?

EXP
417 點

白羽黑尾 發表於 2012-8-31 22:23
請問一下 其他職的專精邊到睇到?

如果想自己睇既話,可以係Yahoo!搵巴哈姆特討論區,你都可以等我po上呢.v. 多謝支持!

主打遊戲
曙光
EXP
214 點

遊戲狂熱勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 在線勳章 用戶勳章

辛苦晒樓主整一個關於EC既專精技能表出黎

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
360 點

瑪瑙石勳章 儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 在線勳章 用戶勳章 紅寶石勳章

聖療2LV就夠. 目的係學聖光盾..
聖療9LV               回1000血
聖光照耀(74LV技) 回1500血
已經遠高於聖療. 無必要哂SP學

EXP
417 點

零零×° 發表於 2012-9-1 20:12
聖療2LV就夠. 目的係學聖光盾..
聖療9LV               回1000血
聖光照耀(74LV技) 回1500血

唔該晒你:D但係未必人人都有心機升上74架嗎~

EXP
144 點
幫推吧~
弓手好玩得多