請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 5712|回復: 31

[查詢] 唉~又斷線入唔番去. [複製鏈接]

EXP
137 點

麻雀勳章

成日都係咁.

下下要係開機情況拔網絡線,再開機再插網絡線,再重新開機先可再登入.

下下都要攪成幾字,次次都要扣罰金.
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

EXP
137 點

麻雀勳章

今次拔咗3次都唔得,可惡嘢~~

EXP
137 點

麻雀勳章

今日都入唔到.

九級天神會員

http://agames.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

yoyo5d5d 發表於 2013-1-6 19:09
今日都入唔到.

無法登入時出現什麼訊息?

EXP
141 點
可能入唔到都好,呢幾日唔係聽大牌時摸到出沖牌就係攞爛牌無胡食,黑仔期一路持續

EXP
137 點

麻雀勳章

司馬信 發表於 2013-1-7 10:09
無法登入時出現什麼訊息?

5號及6號出現這畫面,之前試過維修敎了拔線的方法得咗之後,間中都出現過幾次,每次拔完線都入得到,係今次拔咗都唔得.

7號約上午1點幾,突然入到意為無事啦,點知一開牌局就發現無了人物樣子及打牌聲,但有其他音效.張圖唔小心DEL咗,不過有完場個張.

但打完這場,又變成唔好話登入,真頭連去這港式麻雀主頁及這登入畫面,都出面這畫面.

7號約下午1點又登入到,不過入咗不足1分鐘,就出現這情況.

等了一陣.

請問點解會咁,E+又入到,但我未開牌局試下得唔得.我是用這的,DELL機WIN7 64.成日玩玩下都係咁要攪一輪,好無引.

九級天神會員

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 吹水勳章 趣圖分享勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

yoyo5d5d 發表於 2013-1-7 13:23
5號及6號出現這畫面,之前試過維修敎了拔線的方法得咗之後,間中都出現過幾次,每次拔完線都入得到,係今次拔 ...

請問一直是使用 Firefox 嗎?
有沒有試過如果使用其他瀏覽器的話,會出現相同情況嗎?

EXP
137 點

麻雀勳章

司馬信 發表於 2013-1-7 14:44
請問一直是使用 Firefox 嗎?
有沒有試過如果使用其他瀏覽器的話,會出現相同情況嗎? ...

是.
當出面無法登入情況,用IE.CHROME,都是

九級天神會員

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

yoyo5d5d 發表於 2013-1-7 15:21
是.
當出面無法登入情況,用IE.CHROME,都是

請問用哪家寬頻?會有特定時間才會出現此問題嗎?是直接插網線到電腦還是用路由器上網的?

EXP
2621 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

好似不錯wo

EXP
137 點

麻雀勳章

司馬信 發表於 2013-1-7 16:51
請問用哪家寬頻?會有特定時間才會出現此問題嗎?是直接插網線到電腦還是用路由器上網的? ...

HKBN BB100,屋外拉線直接插網線到電腦.

會有特定時間才會出現此問題嗎?<無留意.不過多數晚上玩,日頭較少玩.

EXP
137 點

麻雀勳章

唉~頭先7號下午1-4點都仲入到,E+近7號晚7點又入唔到了.

咁奇的到了8號上午12:55又入到了.

九級天神會員

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

yoyo5d5d 發表於 2013-1-7 18:50
HKBN BB100,屋外拉線直接插網線到電腦.

會有特定時間才會出現此問題嗎?

請問您住在哪個區的?我也使用BB100,但沒遇到此情況~
另外,您有裝防毒軟件或特別的防火牆嗎?

EXP
137 點

麻雀勳章

司馬信 發表於 2013-1-8 10:05
請問您住在哪個區的?我也使用BB100,但沒遇到此情況~
另外,您有裝防毒軟件或特別的防火牆嗎? ...

COMODO Internet Security  但查看防毒及防火牆事件記錄,又不見有.

九級天神會員

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

yoyo5d5d 發表於 2013-1-8 14:28
COMODO Internet Security  但查看防毒及防火牆事件記錄,又不見有.

方便的話,可以試試下次遊戲時,試下關左佢一段時間先,睇下仲會唔會有斷線情況~

EXP
137 點

麻雀勳章

司馬信 發表於 2013-1-8 15:37
方便的話,可以試試下次遊戲時,試下關左佢一段時間先,睇下仲會唔會有斷線情況~ ...

我發覺打時斷線,多數局裏有玩家連線不佳,由其當係上家時,就好易玩玩下斷線.

不過E+個問題係,由5號打時斷線後,成日都登入唔到,只係間中登入到,8號下午1點入到,到9號上午4:55又入唔到.

九級天神會員

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

yoyo5d5d 發表於 2013-1-9 04:53
我發覺打時斷線,多數局裏有玩家連線不佳,由其當係上家時,就好易玩玩下斷線.

不過E+個問題係,由5號打時斷 ...

您是在什麼地方登入的? 可以貼出連結嗎?

是看到登入頁面,按登入才斷線 , 或是連登入網頁也看不到?

EXP
137 點

麻雀勳章

司馬信 發表於 2013-1-9 10:07

是看到登入頁面,按登入才斷線 , 或是連登入網頁也看不到? ...

唔比貼出連結,我係這登入,今日仲未成功登入到一次.每次都係出這連線被重設.巳關了防毒來試,都唔成功.

EXP
137 點

麻雀勳章

司馬信 發表於 2013-1-9 10:07

是看到登入頁面,按登入才斷線 , 或是連登入網頁也看不到? ...

也試過用Google登入,都係出現連線被重設.

只係得這入唔到,去其他網站都無問題,

九級天神會員

主打遊戲
幻想神域
EXP
164982 點

yoyo5d5d 發表於 2013-1-9 12:57
也試過用Google登入,都係出現連線被重設.

只係得這入唔到,去其他網站都無問題, ...

您是用 AMS / FB / YAHOO / GOOGLE 哪個登入的?

如果轉另一個有幫助嗎?