AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7156|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

[官方] 外掛凍結酌情處理   [複製鏈接]

六級天王會員

離去的紳士

EXP
2543 點
樓主

抱歉那麼久才有交代。

對於近日備受注目的外掛使用者解凍話題,今天將會有一個交代。

首先,必須重申。官方仍然是嚴正打擊使用第三方軟件進行遊戲的使用者。
但為何會解凍了部份的凍結者呢?

玩家付出了一定努力,才能在遊戲中享有各種成就感。
但有時,可能祇是一時的歪念。而使用了外掛進行遊戲。
此類玩家,由於並非由始至終地以錯誤方式進行遊戲;且對遊戲十分支持關係,故GM可能會酌情處理。
不過,被解凍者會在解凍同時必須向官方保證不再使用外掛進行遊戲;並同意GM會繼續監察其所有舉動,方能以保釋身份解除凍結。
如再犯,將嚴正處理。
(並非所有同類個案均有酌情處理的機會,是否酌情需由GM因應數據及凍結者之理據與解釋再作決定。)

當然,幣商及使用程式對遊戲進行破壞的人是絕對不會酌情處理的!

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
童話
EXP
5268 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

建議最少也要凍7天, 今日凍結, 明天解封未免太快了吧

EXP
148 點
個太極一開波就掛到比你封
呢家轉埋ac再掛
對遊戲十分支持關係就解封
我買一年點數係咪可以光明正大咁樣掛先

EXP
1002 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 瑪瑙石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章

甘不如唔好封..
連做show都廢事...

EXP
816 點

睇完我O左

咁姐係我玩左十年童話又或者買定未來一兩年點都開得外掛啦?

同埋點樣保證有前科既人唔會再犯 簽左合同?

繼續監察?ALTA有人會24小時睇哂6個SER既地下室?

一次不忠百次不用 得罪講句 GM 你條女/你老婆出軌 又比你捉奸在床

之後你條女/你老婆衣衫不整咁話「我保證冇下次 最多我地係律師見證下簽協議 同埋我每一個鐘同你報到一次 原諒我啦」

你制唔制?

可能有人會話浪子回頭金不換 但我真心失望

EXP
53 點
失望...
"對遊戲十分支持關係"?? 如果係真心鐘意童話就唔會用外掛啦...

EXP
214 點

抱歉那麼久才有交代。

對於近日備受注目的外掛使用者解凍話題,今天將會有一個交代。

首先,必須重申。官方仍然是嚴正打擊使用第三方軟件進行遊戲的使用者。
但為何會解凍了部份的凍結者呢?

玩家付出了一定努力,才能在遊戲中享有各種成就感。
但有時,可能祇是一時的歪念。而使用了外掛進行遊戲。
此類玩家,由於並非由始至終地以錯誤方式進行遊戲;且對遊戲十分支持關係,故GM可能會酌情處理。
不過,被解凍者會在解凍同時必須向官方保證不再使用外掛進行遊戲;並同意GM會繼續監察其所有舉動,方能以保釋身份解除凍結。
如再犯,將嚴正處理。
(並非所有同類個案均有酌情處理的機會,是否酌情需由GM因應數據及凍結者之理據與解釋再作決定。)

當然,幣商及使用程式對遊戲進行破壞的人是絕對不會酌情處理的!

明白哂,我由始至終開SER到而家無用過外掛,人手升到5X元素,咁我係咪而家開始用外掛又會酌情處理?
第一次俾你捉到都唔會封AC?

係既我即刻上網搵外掛

EXP
470 點

我好同意7樓既回應,咁我都唔洗咁辛苦人手升技啦,比你地gm捉左一次都唔緊要,隻人仲用得番,老實講,隻人升到帶到升既基本上都唔洗再用外掛架喇,好似黑洞咁,你地都可以話咁咪係升到黑洞之前捉到咪得囉,等gm捉得黎,都有黑洞啦,就算未有都就有黑洞啦,咁用人手升黎做咩喎﹖一開波用外掛升先囉,升到比人捉到咪唔用外掛囉,而加個post比到個咁既信息我地

咩野叫"被解凍者會在解凍同時必須向官方保證不再使用外掛進行遊戲;並同意GM會繼續監察其所有舉動,方能以保釋身份解除凍結"﹖
捉左一野仲用外掛咩,都賺左啦,唔用咪唔用囉。

而加個遊戲係寫到明唔比用外掛,用外掛即係犯規,咩一時歪念﹖現實生活都無咁啦,打劫會坐監架,同個呀sir講我以後唔打劫,係唔係唔洗坐監﹖無罪釋放﹖
守行為就好了﹖

EXP
84 點

GM你係咪【詞語過濾】架?咁概說話你都講得出
咁依咪要解封哂全部外掛丫?洗唔洗開個解封專帖丫? 咁對其他外掛仔公唔公平丫????
[為維護《童話》的各玩家利益及遊戲性,對於使用第三方軟件進行遊戲者,官方定必嚴正處理!如有查實,立即凍結處理並不作 通知。]

食【詞語過濾】屎啦!!

EXP
84 點
唔係有人發現太極放番出黎  你會唔會主動同人講會解封哂丫?  心照啦 O N 9 G M

EXP
275 點
19. 玩家不可使用任何外掛程式、遊戲輔助程式或有任何自動練功之行為影響遊戲正常進行,且GM在進行相關查緝工作時,玩家應隨時回應GM的詢問以及配合因測試需要的要求。違者初犯帳號將停權7天、再犯帳號將永久停權。

定規矩又係你
破壞規矩又係你

EXP
292 點
GM大大丫..
你就算比機會都最少封左7日先啦
又係你地自己定既...初犯最少封7日架
一日都無就解封
你想我地當SHOW咁睇??

主打遊戲
童話
EXP
5268 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

ckc950821 發表於 2013-3-1 16:35
GM大大丫..
你就算比機會都最少封左7日先啦
又係你地自己定既...初犯最少封7日架

同意, 最少7日, 等外掛者有7日時間反思一下, 再犯就永久凍結。

主打遊戲
精靈樂章
EXP
2243 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

個個開定AC玩外掛,捉左先唔用,正wo

起碼都封7日啦【詞語過濾】

EXP
310 點
算吧...根本係為左外掛玩家入點繼續玩而放人..
應該過多一個月..童話得番外掛玩家

日日鬥掛,很快開外掛便是理所當然

EXP
310 點
之前都開系統捉外掛..
而家show都費時捉.任你玩家掛,

GOODJOB!

EXP
34 點
經GM依個post後,相信大把人外掛了

EXP
547 點
封得半日就解封,無跌技能lv,無跌個人lv,佢講得咁白,我唔開始用外掛直頭對唔住自己

EXP
547 點
封得半日就解封,無跌技能lv,無跌個人lv,佢講得咁白,我唔開始用外掛直頭對唔住自己

EXP
310 點
今日先見夢奇地有個81等巫師用外掛...唉,
根本加快童話結束