AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1379|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

新手既感想同問幾個問題~~請各位盡可能回答~我ai ni o [複製鏈接]

EXP
64 點
樓主
新手想問幾個問題~~請各位盡可能回答

我真係新玩,

呢幾日見到e呢隻精靈樂章公測喎,好似幾好玩咁啦.

之後我係fb度又見到聖靈樂章又公測喎。

心諗WTF?咁似既.咁就禁左入去睇啦.個fb簡介係並繼承前作《精靈樂章》優良系統的續作遊戲。..............

我就諗,唔係啊,咩料啊,,,根本搞唔清楚咩情況. 唔通個alta代理隻舊game?

之後就上維基度查下啦原來係轉左代理.

咁我見聖靈樂章又好似好q咁又下載黎玩啦.玩左大約10分鐘我就del game.

咩咩職業自己搭配,亂. 無非都係想人地入多d點.唔可以專心咁玩一個職業.

而且D錢好似有分開,交易用還交易用,買hp水還hp水錢.又係我最討厭既系統黎

之後我就del左隻聖靈樂章啦.

咁我果陣估精靈樂章都係同聖靈樂章差唔多,所以唔洗睇del埋.

到左前日,太無聊了所以又下載精靈樂章黎玩下,點知原來同聖靈樂章好唔同.冇我最討厭既系統。

又幾好玩喎,好玩過聖靈樂章喎雖然畫面冇聖靈樂章咁令. 所以就決定左要長玩既game其一.

今晚上fb啦,想搜尋下精靈樂章,點知又見到 新精靈樂章,你冇睇錯係多個新字

問題1.精靈樂章同新精靈樂章有咩分別,同咁我依家玩既係精靈樂章定係精靈樂章呢?

問題2.點解好似法c打得好慢咁既,把武器既速攻2.5,弓手係2.8,應該快過佢嫁喎,點解我咁慢T_T?

問題3.邊種職業容易上手d?我依家玩緊既法c好唔好玩?勁唔勁?(最好講埋有埋優點ang缺點)

問題4.精靈果度,咪有個拆解既,其實係拆d乜嫁?

問題5.隻game會唔會好快就汁嫁?.係fb度見到人地講係大馬度開兩次ser都汁埋.話曬都係舊遊戲黎
仲要出左新版添. 應該唔會好快汁亞嘛? 唔會係2~3年可? 最少都好似跑online咁啦7年都未汁.
問住咁多先,有咩唔明再問,多謝各位哥哥姐姐.  ~~

Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
27 點

問題1:所謂聖靈樂章其實只係夢之傳說黎,只不過改左名咁解...
其實兩隻game黎個故事跟本唔同,不過呢兩隻game都係由傳奇網絡開發

問題2:法師既技能要施法

問題3:隻隻都差唔多冇話邊隻易上手,睇你鍾意邊個職業啦..

問題4:拆解物品,姐係將綠色品質以上既物品拆除,拆除之後可能囉到一d整橙裝既材料

PS:個人認為精靈樂章好玩d

主打遊戲
精靈樂章
EXP
151 點

問題1:GC冇同樂章續約所以就汁左..之後為左唔會流失原有GA玩家..就將傳說改名叫<聖靈樂章> 以保留舊DJ玩家

問題2:法C如果想快D施技可以+法速 但法C重要GA係魔攻.魔防同魔爆. 魔爆大ga話會扣怪hp多d...當然你可以+石係d杖同d衫到都會有幫助

問題3:易上手ga都要睇你自己...如果係ga我估聖騎會易上手d..不竟佢技唔算多..重要都係負責頂王..其他打ga有打手...補血又唔洗自己補唔錯  ga...重要係hp高

問題4:如樓上個位所說綠色以上可以拆..但記得睇下精靈個拆解lv到唔到個件物品ga lv..如果唔到.都拆唔到的...如果要搵野練拆解ga話.都係自己整d綠杖出來再拆左佢...一來可以升法杖製造..又可以升埋個拆解..一舉兩得..

另外:升精靈時記得睇下佢個心情 心情太差會離家出走的...如果想做杖個心情最好係微笑個個就最好

主打遊戲
新晴空物語
EXP
1770 點

儲蓄勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 用戶勳章 在線勳章 發帖王勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 麻雀勳章

同第4題:仲可以通過修行尼升拆解既lv

主打遊戲
精靈樂章
EXP
151 點
問題5:汁唔汁真係好難講..但就著E+程況黎講..應該唔會咁快GA...不竟有唔少以前玩開DJ的老手都過左黎E面
加上都有唔少GA新手...我估計可能都有4-5年GA...但不竟打殺GAME年中都出得都唔少...所以都有可能有不明朗因素

EXP
442 點

儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

問題5:新精靈樂章應該係馬來西亞版既精靈樂章, 多個新字可能係商人既卓頭, 5代表係新野
問題5:gc隻夢之樂章(即係精靈樂章前身)都玩左4年先汁, 我諗呢隻精靈樂章都有3-4年卦

EXP
44 點

EXP
192 點
精靈樂章應該台版汁港版先汁

EXP
848 點
問題1.精靈樂章同新精靈樂章有咩分別,同咁我依家玩既係精靈樂章定係新精靈樂章呢?
升等級易其他都是一樣--
OLD的就汁玩新的吧==

問題2.點解好似法c打得好慢咁既,把武器既速攻2.5,弓手係2.8,應該快過佢嫁喎,點解我咁慢T_T?
法師好強的-_-到了高LV就勁==

問題3.邊種職業容易上手d?我依家玩緊既法c好唔好玩?勁唔勁?(最好講埋有埋優點ang缺點)
一定是戰士系因為高攻而且易上手...

問題4.精靈果度,咪有個拆解既,其實係拆d乜嫁?
拆解係拆D物品可以整裝==
我本人拆解升到65等哪你將來就很有用了==收別人的都很不方便啦==!!

EXP
848 點
等到冇心機

EXP
848 點
Good many good

EXP
34 點
可能好玩D.不過太易UP