C.HEI♥.) 發表於 2014-1-20 05:52:49

找數、故仔♥如夢如煙全像遊戲〝CH7:>

{:fun51:}       {:fun51:}        {:fun51:}       {:fun51:}       {:fun51:}       {:fun51:}       {:fun51:}      

序 ;

once upon a time,公園入面有幾個小朋友糸度挽緊捉衣因。
俊 : 吾挽拉!你地咁茅 我話比老師知!玥 : 俊 你吾糸咁小氣下話!禢 : 糸囉糸囉 繼續挽拉。俊 : 哇,你地兩個咁夾 你地兩個去拍拖拉禢 & 言 & 玥 & 豬 : 咩叫拍拖啊?_? ( 一面無知 )俊 : 下 原來你地未聽過嫁!我聽爸爸媽媽講,話只要乖乖聽話就會有一個好好既女朋友仔同我拍拖之後結婚 好似好開心咁嫁。豬 : 咁如果吾乖乖尼 ?俊 : 爸爸媽媽話咁就會有好多個女朋友仔囉豬 & 玥 :  哇{:mx036:}之後小禢就捉住小玥既耳仔 : 我吾比小玥玥有好多個女朋友仔啊!玥 : 知道拉!
突然之間,言糸地下發現左一個外形好奇怪既手制。
言 : 你地快啲黎睇下 地下有個好得意既玩具也 你估糸邊個留左個玩具糸公園丫拿?俊 : 咦 拒上面寫住左啲字啲字啵     (夢想世界)  你地知吾知道尼四個糸咩字黎?玥同禢望一望大家 : 我地只糸認得個想字炸/口\豬 : 好似幾得意咁喎!我地禁下拒咪知囉!
之後豬一下禁左落個制度,突然拒地眼前一黑 就全部暈倒了。
(待續)

老點 發表於 2014-1-20 10:42:38

膠稀你post太多膠神表情,10個上限啦{:qq20:} 再post變數字符號
btw, 霸返張凳仔先{:qq25:}

′S.WAI★. 發表於 2014-1-20 13:47:30

哈哈 好可愛 記得作萬同樂啊{:fun11:}

C.HEI♥.) 發表於 2014-1-20 14:22:33

老點 發表於 2014-1-20 10:42 static/image/common/back.gif
膠稀你post太多膠神表情,10個上限啦 再post變數字符號
btw, 霸返張凳仔先 ...

原來有上限嫁!!我真糸依家先知~_~

C.HEI♥.) 發表於 2014-1-20 15:15:51

第一章 :
我一張開雙眼,就見到眼前糸一片青青草地,而我 同我既朋友 就躺在一塊大石上面。
玥 : 小禢 你終於醒拉?禢 : 小玥玥 尼度糸邊度啊?點解我地身上面都著住啲咁奇怪既裝甲既?玥 : 我地都吾知啊。但糸我地大家都好似變到大個左啊,同埋我地竟然識字啊!你睇。
隨後,玥玥遞左一個紙比我同言。
張字上面寫住 ; 各位小朋友,歡迎你地黎到夢想世界,你地依家身處既世界叫做清風村。你地每人都有一個屬於你地既職業,小禢,你糸一個佛家,你既技能就糸幫你/你朋友受傷既時候補血以及使你既朋友復活。小言,你糸一個封師,固名意思你可以張你既敵人封印然後令拒無法攻擊你。小玥,你糸一個巫師,你擁有強大既法術去攻擊敵人。臭俊,你糸一個戰士,你糸用刀作為武器攻擊敵人。臭豬,你都糸一個戰士,而你糸用槍去攻擊敵人。咁多位小朋友你地要小心,糸尼度好易死嫁,隨時就番吾到去見爸爸媽媽嫁拉你地一定好想知點樣可以離開尼?好簡單。方法糸   打敗我。我叫魔嘨天。

我同言睇完尼張紙條,即刻喊左出黎。
言 : 我地先得三歲炸!我吾想咁快死啊,我要媽媽啊{:mx015:}
尼個時候,俊同豬番左黎。
豬 : 你地吾好喊住先拉,我同俊岩岩糸前面撞到一個伯伯,拒話拒糸尼度既村長,拒叫我地番黎搵埋你地一齊去X21 Y122搵拒。
之後我地收起眼淚,跟住豬所講既地標 望住地圖行過去。之後我地黎到村長家既門口,突然有個自稱糸治安員既人阻擋我地既去路吾比我地前行。
治安員 : 細路吾好黎搔擾村長!然後,拒 : 捕風捉影!我感受到有一估力量衝緊埋黎,突然間 玥玥企左糸我前面 : 我保護你!  巫毒降!之後我見到治安員受左傷,糸度用緊金創藥治療傷口。然後,我見到玥玥都一樣受左傷,得番一半血,我情急之下,使用左我人生第一次用既魔法  : 推氣過宮!
然後,我見到玥玥已經冇大礙,先開始放心。尼個時候,有一把老練既聲音 :  治安員,吾好傷害拒地。比拒地入黎拉。
我地入到拒村長間屋之後。村長一人派左一個炸薯條比我地。
村長 : 你地應該餓嫁拉。臭俊同臭豬頭先已經同我講左你地既情況。你地比張紙我睇下。然後村長 : 竟然糸咁。魔嘨天尼個魔族奸細,竟然連小朋友都吾放過!禢 & 言 & 玥 & 俊 & 豬 : 村長村長,咁我地應該點做 ?村長 : 你地可以做既就只有張魔嘨天撃倒,然後毀滅魔晶要塞既一粒強大魔法石就可以離開。豬 : 咁魔嘨天 到底糸邊度?
(待續)

IamAzYui 發表於 2014-1-20 15:22:15

{:on091:}

′S.WAI★. 發表於 2014-1-20 15:22:16

{:fun15:}comment

龍仔~. 發表於 2014-1-21 10:31:47

留個名睇故

老點 發表於 2014-1-25 01:04:39

無左下文( ´▽` )ノ

′S.WAI★. 發表於 2014-2-6 05:06:59

出文未稀姐

帥小餅v3v 發表於 2014-2-20 07:07:03

留個言先 有我wo 小言{:mx105:}

C.HEI♥.) 發表於 2014-2-20 07:55:02

第二章 :
村長 : 拒糸天空要塞。玥 : 咁我地事不疑遲,即刻去張拒消滅 然後快d番屋企!村長 : 等等。你地依家咁既實力 恐怕...俊 : 恐怕乜野?村長 : 恐怕未去到明月城就已經...
全部人靜了...
村長 : 你地放心拉,我一定會張我一生所知道既都教哂比你地!禢 & 言 & 玥 & 俊 & 豬 : 多謝村長!
經過一段時間同努力,我地大家都學會左好多招式,擁有左屬於自己既裝甲,同埋寵物。
言 : 糸時候要起程拉!豬 : 村長 我地今日就要走拉。禢 & 玥 : 我地真糸會好吾捨得你嫁村長。村長 : 你地尼班傻孩子真糸..黎拉.村長送你地出村口拉。
我地行到去村門口。真糸估吾到,小寶小貝尼度跳頑皮姊弟 仁慈既魯大媽 老農夫伯伯.....幾乎全個村既人都黎為我地送行。尼個時間,食物店既令女老板娘同埋藥材店既令女老板娘跑過黎,比左好多食物同藥物我地 然後 : 尼度應該夠你地用好耐嫁拉 一路小心啊!然後我地懷住感動 緊張 害怕 忐忑 種種不同既感情 踏上一個未知既冒險旅途。
(待續)

C.HEI♥.) 發表於 2014-2-20 08:13:24

第三章 :

離開左清風村之後。我地黎到[天水平原]。經過連日趕路,打敗了無數受魔族影響既青蛙 兔子同蜜蜂。終於黎到尼個大市鎮--- 明月城。黎到尼個人來人往既大港口,見到好多各色各樣既商店。突然,我地見到一個令女姐姐糸度幫緊人染色。於是我地就張村長既話放埋一邊先,然後去依照自己既心意染色。用左差吾多兩個鐘,終於搞掂。然後我地依照村長既話,去到明月城既 x236 y129 搵金大有叔叔。
我地 : 金大有叔叔你好。金大有 : 你地終於黎到拉。見你地成身七彩顏色,睇黎你地已經對尼度有啲認識。
然後,金大有叔叔就張明月城既商店簡單咁介紹左比我地聽,之後叫我地去船夫度,分別去哂四大國家 - 清嵐國 南遙國 天寧國 加洛國。拜見咁多個國家既國王,然後完成拒地所比我地既任務。之後就會教我地由低至到高級既所有招。然後,我地當然事不疑遲咁出發拉。
(待續)

C.HEI♥.) 發表於 2014-2-20 08:45:56

第四章 :

然後,我地終於到左加洛國既首都 - 海底神殿。
言 & 禢 : 哇!尼度好靚 好華麗啊!禢 : 你睇下個度有好大既心心 好浪漫啊!言 : 糸啊>w<豬 : 喂,你地咪鬼掛住挽拉。言 & 禢 : 知道拉 。
然後我地行到去皇宮門口。
言 & 禢 & 玥 & 俊 & 豬 : 參見女皇殿下。女皇 : 平身拉。你地既事朕已經聽過,之所以要派任務比你地,除左因為要試探你地既實力之餘,亦都因為朕吾會無條件咁幫你地。
然後我地跟據加洛國王既指示,去到落日海灣,搵到個隻被魔族影響而周圍殺害人既金花鼠。當然,我地好快就進入戰鬥。亦都好快咁張拒打低。然後,番到去同女皇覆命。
言 & 禢 & 玥 & 俊 & 豬 : 參見女皇殿下。女皇 : 平身拉。做得好好。只是你地做埋其餘三國既任務,金大有就會張我們四國加埋既力量比你地。
然後,加洛女皇就比左一筆巨額現金 同埋一間豪宅既屋契比我地。當我地番到明月城,當然立刻去集市買左大大小小既家具 日常用品,然後,就搵車夫哥哥送我地番屋企拉。
禢 : 哇,間屋真糸好大啊!言 : 哇哇哇!出面仲有好大個院子tim啊>w<玥 & 俊 & 豬 : 你地慢慢傾拉,我地汁家c啊。禢 & 言 : okok><
----------------------------------------------
然後,我同言就坐糸院子入面既庭度傾計。言 : 禢禢 我地幾耐冇認真咁傾過計 抖下休息下?禢 : 已經好耐拉.終於可以安心番少少..言 : 你話,如果只糸一場夢,咁有幾好..禢 : 糸。尼個時候,拒地全部都出哂黎。
俊 : 我地汁好野拉,可以訓拉。
然後,言就一支箭咁衝左入屋。於是,花園就剩下我同玥。
玥 : 禢禢我 : 做咩啊玥玥?玥 : 聽晚,我帶你去挽好冇啊?我 : 好啊 玥玥^_^玥 : 咁好拉。早啲訓拉。----------------------------------------------------------晚上。由於約左小玥既關係,我一早已經換好哂衫整哂野。等出發。
玥 : 禢禢 行得未啊?我 : 得拉><到底玥玥會帶我去邊度挽尼><!!!!好緊張啊!!!
(待續)

C.HEI♥.) 發表於 2014-2-20 09:06:46

第五章 :

一出到門口,玥玥就叫我閉上雙眼。
玥 : 我想比個驚喜你。
然後,我就閉上雙眼,扯住拒既衣袖,跟住拒行。突然我聞到一陣陣既櫻花香氣,而我腳下既地下都變得軟綿綿。
玥 : 你可以開眼拉。
我一張開雙眼,眼前有一個好圓好亮既月亮,我終於知道點解尼度會叫明月城,然後,地下糸一大片既浮雲。突然,玥玥跪左糸地下,糸身後拎左一紮玫瑰花。
玥 : 做我一生一世既女朋友 老婆 好嗎?
尼個時候,小言 臭俊 臭豬 都糸旁邊放煙花。尼個場景真糸好靚好感人。然後,我當然應承拒。我地就去到紅娘姐姐度,舉辦婚禮。由於我吾中意太過奢華,亦吾希望太過破費。於是,我地就簡左一個簡簡單單既婚禮,拜過堂。
玥 : 禢禢 我答應你 等我地離開左尼度,番番去原來既世界,等我地長大,我一定會娶你 一定辨一個比依家華麗2000倍既婚禮,我要你成為最幸福既女人。禢 : 玥玥..我愛你玥 : 叫老公拉 老婆{:mx021:}
之後,婚禮既儀式終於做完。紅娘姐姐就比左特有既夫妻招式比我地。尼個時候,突然殺出一堆來歷不明既.................................
(待續)

帥小餅v3v 發表於 2014-2-20 20:22:02

快啲作啦啊寶{:mx112:}{:mx045:}

帥小餅v3v 發表於 2014-2-24 03:41:38

出啦{:fun52:}{:fun52:}{:fun52:}

玥玥仔 發表於 2014-2-25 19:17:19

我好多戲份o.o

C.HEI♥.) 發表於 2014-3-2 23:18:45

聽日或者後日出拉{:fun53:}

kalong97 發表於 2014-3-2 23:42:04

推也~
頁: [1] 2
查看完整版本: 找數、故仔♥如夢如煙全像遊戲〝CH7:>