AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7515|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

GM 不應該讓玩家看見玩家的裝備!   [複製鏈接]

EXP
1041 點
樓主

我地玩家辛苦諗一個玩法出黎 但其他人只要禁一禁觀看裝備就可以睇清楚你裝備,數值(抗性) 簡單講 照抄
咁對努力研究玩法的玩家 係唔係好唔公平呢!?
講真 而家係GAME入便,只可以用 D廢裝備/唔用裝備 因為唔想比其他人睇到自己用咩裝備咯!
我覺得正常係唔可以睇到其他玩者裝備同數值(抗性)!
希望大家正視e個問題!

多選投票: ( 最多可選 2 項 ), 共有 90 人參與投票

投票已經結束

5.00% (5)
7.00% (7)
43.00% (43)
4.00% (4)
41.00% (41)
您所在的用戶組沒有投票權限
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
1041 點

其實好多GAME都係可以選擇比唔比人睇裝咯 , 而家好多玩家就唔係唔想有人抄裝
如果覺得冇咩問題 我覺得對研究玩法的玩家好唔公平,(包括我自己)!
如果覺得冇咩問題 可能你地鐘意抄其他玩家玩法咯 可能
如果覺得冇咩問題 而家唔洗咁多玩家 唔用裝/用廢裝係到行

EXP
1041 點
睇黎大部份人都冇乜私隱 如果咁落去 咁唔洗研究玩法
個個睇武道會第一套裝 就得啦~
我覺得絕對要比玩家在系統選擇是否給玩家覲看自己的裝備,時裝,數值(抗性)!

EXP
1041 點
可能我唔LIKE分享自己用咩裝 咩符文 咩技能點法,我相信好多人都唔想!
就算黎黎去去個2-3裝 我都唔想比人睇到用咩野符文 加咩野石落去
唔好同我講技術 晴空冇技術可言!
同埋可能得你硬膠會企係到比人打 THX!

EXP
1041 點
我覺得我諗到D裝用咩石 咩符文 唔需要比人知咯 我唔怕有人做先過我!
唔怕有人同我一樣裝 就係唔想比人見到者!
咁睇黎你地都係想睇完人D裝用咩石 咩符文咁抄掛
同埋技點 個個都差唔多加個D技 唔會差好多, 符文 抄唔到咪3攻 3血個D 但至少都有2攻 2血 1攻 1血
我唔係話自己有 諗 頭, 但我希望有番D私隱!

EXP
1041 點
我唔想再討論啦 希望GM 可以做到
3.  在系統選擇是否給玩家覲看自己的裝備,時裝,數值(抗性)
做到E個 對大家都好!

EXP
1041 點
咁都叫自私 真係冇野好講~!
不如大家都唔好自私 送D 防增比人沖裝 送錢比人洗~!
而家只不過係想做到 3.  在系統選擇是否給玩家覲看自己的裝備,時裝,數值(抗性)
都咁多野講, 晴空冇進步空間啦~
其實好多玩家都認同3 做法

EXP
1041 點
所以而家咪公開投票咯 得未!
睇黎你都比人殺得多啦
唉 算啦

EXP
1041 點
除左佢囉? 到你要用再著返米唔會比人睇? 打你個陣都禁左黎睇啦!
做到3的話 咁咪我有我唔想比人睇 你有你地咪比人睇咯
維持而家咁 咁晴空冇任何進步空間! 玩家自己話事比人睇唔睇都做唔到!

EXP
1041 點
你地要公平? 一早我地唔想比人睇裝個d已經唔公平啦! 講乜野公平呀
而家連比玩家自己選擇番 比唔比人睇到!
公平何在呀,你地反對 咁對我地e d 唔想比人睇裝ga 又點樣呀!
諗下啦 plx!

EXP
1041 點
一開始公平已經唔係我地e邊 而家想拎番個公平 都咁樣 吹漲!

EXP
1041 點

0cd 復活 個陣冇人識 得1-2個識 而家 周街都係 咁你點解釋呀! 請你地咁多位解釋比我知!

就係因為可以任意睇人用咩裝 咩野數值咯! 自己諗到一種玩法 唔想咁多人不問自取 好正常者!

同埋唔比人知.就多D人唔同玩法 唔洗黎黎去去都果1-2種. 仲有趣

EXP
1041 點

隻game就係比你地e d玩家搞到冇哂改進空間!
某d玩家辛辛苦苦諗個技點,用咩裝,用咩石,咩符文 簡簡單單禁一禁就知道
唔好同我講技能抄唔到 就算抄唔到都唔會差得遠. 但裝只要抄足may be符文廢小小 石一樣!
抄個個玩家有咩貢獻? 貢獻金錢沖裝 收符文? 如此落去 只會冇人再有新玩法 隻隻一樣 到最後講咩 講運~?
同埋你地唔好回d唔回d啦 而家 周街都係 咁你點解釋呀! 回一樣 做咩者 想串嗎~?
希望你地比d 理由點解要維持 任何時候都能夠看玩家的裝備,時裝
個個話冇咩所謂,比個理由黎啦!

EXP
1041 點
係呀 有得比玩家選擇係一件好事! 點解要反對 真係唔明?
請真 勁多GAME都可以比玩家選擇,反對個D人咩居心 真係唔知...
仲想再有0CD 見人勁又升過隻 咩D事發生!
所以GM 請你反映下!!!

EXP
1041 點
孤單心事
鎖左你D抗性
同樣地  人地把武咩屬都應該鎖埋
咁你又上唔到恰佢既屬   佢又無得睇你咩屬換咩武

我認同E一點

而家武道會 可以睇裝 睇人用咩武 咩抗高
大佬,真係打交點會係咁呀 當然係大家唔知大家咩料情況下打先好玩啦!
睇到哂 再換裝玩 E D叫做PVP?  

EXP
1041 點
個個玩家梗係有D秘密裝備/玩法唔想比人知
下下除裝 上番裝 你知唔知要禁20個位 (武,防具,鏈,介,神武器)
SO唔SO D裝出黎 一定係玩家自由 E家係冇自由!

EXP
1041 點
你講咁多野 都係想反對 算吧啦....而家我都係算擇左3 對大家都好
回你最後 係有時裝e樣野 人地唔會睇到你把武器 thx

EXP
1041 點
不如咁講啦,你地反對開/冇野搵野黎搞 個d人都係想65/70之後 睇人d裝生存落去者
而家講到唔想比人睇裝係錯,要除裝 9件裝 次次用完又 放番上去? 好得閒?
你地想比人睇個 想分享裝備個d 想扮勁個d 咪照比人睇咯
仲有 你地講咁多野 咩野套套裝都一樣 符文一樣 打洞唔係入智石就係入坑性,你理得我用咩裝 入咩野石者,而家唔想比人睇啦,開個新系統出黎 大家都好, 而家晴空個個星期更新轉蛋 星光機你地唔講,而家我係想佢多一個系統出黎大家好者
(掛機除晒d裝落黎...唔算係無聊GE...不過係有D智障),plx 你鍾意比人睇係你ga事 話我地智障? 你食蕉吧啦.boboboy~
請你地反對個d諗深d 而家只係開個新系統出黎 對你地 對我地 係完全冇影響.唔好係到為反而反咯 thx!

EXP
1041 點

仲有呀 升熟練都比人睇到升咩野, 仲話玩出自己個人風格 比人睇哂升咩啦 個咩野人風格呀
你地自問 有人行過 你會唔會禁人地d裝睇下呀,我夠膽講 10個有9個都會呀!
裝/符文石/石頭/來來去去都係果D 係來來去去都個d 但你入咩石 咩符文 用咩裝 唔一定個個一樣咯!
唔分享唔一定要玩單機game ga 傻仔! 傻仔黎ga~!
分享同唔分享係正常咯 thx!

EXP
1041 點
這正是我心中的想法! 多謝你!