AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 1563|回復: 1
打印 上一主題 下一主題

作為一個老玩家的心聲,官方可以看一看 [複製鏈接]

EXP
117 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章

樓主
基本上 睇左你呢篇文章之後 我可以確定你唔係由童話一開ser果時玩既老玩家..你的問題1 以前怪物打出來的裝備同由玩家整出來的裝備 附+屬性就根本無得比 由果件裝備最大附加屬性 整一件完美裝仲要你想要既附+屬性最高係一件幾困難既事 你的問題2 調整丸的平衡 童話當年推出呢o的產物既時候 係因為係市場上已經開始有免費ser商城點品既online game面世 佢地睇到好多玩家原來唔介意除左比月費之外仲會花大量金錢去整勁個角色 所以先會有呢o的產物 你的問題3 2轉 只不過係一個職業既進化 基本上問題係唔大既 只不過由於當時已經有一大堆點品既面世 令到扣血果方面大過可怕先會有咁既調整 你知唔知當年要打出扣血上限9999係一件幾困難既事 你的問題4 那時的童話根本就無物流呢回事 果陣賣產物比大臣都只不過係比賣比npc既錢比較多 所以先賣比大臣 係果陣時既產物 根本就扲哂黎做裝做藥 好難得or有心掛先會有野賣到比大臣 你的問題5 當初童話既設定根本就係分工合作 假如你對童話當初既職業技能有分析過 就會明白 你叫一個玩力商既人點升lv? 我唔知宜家既童話係點 但我只知道果時既童話係要分工合作 一個團隊入面要有幾樣職業 一o的攻擊力較低但係戰鬥完之後會扲多o的錢既商人 無咩攻擊力但係又可以幫人血既光c 就好似現實社會一樣 你無可能有分身去幫你手 你只可以專精某一樣野 之後再同人地合作 因為人係群體動物 一班人組埋一齊升lv exp會多o的呢樣唔係一件好事黎既咩? (我唔知你有無聽過 那時有某o的玩家 借朋友a.c升lv(組隊) 之後戰鬥就完結既時候 全部斷線(除左主體) 之後連獸化都唔要 等個主體扲哂o的exp 你覺等咁樣係唔係一件好事?)

OceanOne  +1  發表於 2013-1-13 22:19:45
OceanOne  麻煩格行分段  發表於 2013-1-13 22:17:05
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
117 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 在線勳章 儲蓄勳章

丸丸緊係唔係最初就有既產物黎la= =
(記得要分段xd) 4樓的朋友 你講緊果個問題最根本既原因就係假如童話無雙開 一部電腦只可以開一個角色 你會揀乜野職業黎玩? 你要知道 童話果時係無雙開的!!