AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 青頭文
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 竟然唔跟台版進度更新   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

樓主
新年無大更姐。。。
下周應該補
就好似本來今日先出既源神,上星期出左
Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章 麻雀勳章 發帖王勳章 友誼之星勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
青頭文 發表於 2017-2-2 17:52
今個新年避開左台灣既星期2,佢地好準時咁個個星期3更新,港版已經遲左1日,維護又遲左1粒中. 嗯.......我諗.. ...

你諗多左

港服出活動呀, 更新內容全部台灣定, 你以為港服維護是ALTA做的嗎..

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

選擇用消費吊命既唔係ALTA, 係傳奇先岩
傳奇成日都將FFO 放置PLAY, 專心咁去搞D唔受歡迎既GAME, 真係好心淡
而家所謂既"新系統" (比如屋企開果D宴會箱, 一鍵郵件 其實都係星界同神子出左段時間, 番轉頭去番FFO既野

偏偏FFO (PC) 賺最多, 偏偏持住佢賺錢就唔理佢一味開發新GAME, 而家手遊又拎FFO 個名個模型去搵食, 搵得掂就出埋精靈樂章手遊 (然而手遊FFO再一次死城)

再加上呢2個星期台服D更新, 真係對傳奇好失望, 一年比一年失望鳥

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

青頭文 發表於 2017-2-2 22:07
即係點?港服係另一個服?唔係跟台服更新內容架?遲2個星期變3個星期?即係下次台服唔畀港服出跑車都得架啦. ...

港服的確是另一個服(代理:ALTA)..不是台服(代理=原廠X-LEGEND傳奇網絡)..

以前港服係跟台服相差1星期架
係呢2年幾好似先變做2星期

另外台服唔俾香港出跑車係可以, 但冇咁既理由
就好似台服有約戰二期, 棺姬同 RE0 咁, 香港係冇架
(因X-LEGEND有跟日方動畫公司果D野合作有版權, 而香港冇)

另外ALTA應該係X-LEGEND 姐妹或附屬公司果類, 所以先會跟台服跟得咁足
比如美服更新比原廠(台服)慢一年, 比如國服是亂黎(有野外PVP, 各種原創/刪減)
源神洗鍊系統都係國服開創先河, 之後台服原廠去跟, 所以國服出左洗鍊系統之後, 港服好耐好耐先推出

又比如日服(日服代理是 X-LEGEND (JP) , 其實也是傳奇) 會出新既玩家設計既源神 (各種這類型的活動), 出左之後先到台灣出, 再到香港出咁樣..

香港服不等於台灣服, 至於點解香港係跟台服 (除版權物之外大部份跟足), 而日服台服美服就有自創既系統, 就要睇番ALTA 係 傳奇 拎到既合約內容相關 , 呢D我就唔知啦

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

神域使者 發表於 2017-2-3 18:17
如果我另外開一個POST問,個性質就係代表官方開一個POST收集意見架喇,我只係一個小小的版主...
只係見米米 ...

no ಥ_ಥ

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

神域使者 發表於 2017-2-6 13:01
其實係咁,首先野外PVP機制唔係首要為左俾玩家攻擊疑似外掛的玩家,而且外掛獲益的地方都是副本,你野外打 ...

關於PVP機制.. 如果是開一個PVP分流好像又不夠喉, 世界地圖太大,無意思
如果學國服開PVP SER  死路一條

但現時的PVP場只能限時限量, 完全不夠
要指名PK 也只能限時內對一位對象進行決鬥

那麼剩下就是:
【複製一張舊有地圖, 開放成全天候24小時NON-STOP PVP場, 隨機坐標登場, 無敵時間後開殺】
這種可能會好點? 而且用舊地圖可以節省成本, 隨便起個異次元聖城, 崩壞的(畫掉)漁港..之類的

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

而且一開始一開始FFO就是衝著SAO的名而出來的

要是突然一口氣開放全部天塔, 一次性攻略, 1-> 100層 死亡次數限制50次 , 不打完或者不死完的話 即使斷線登出也只能困在天塔的玩法我覺得超贊
然後出現了完成100層的隊伍就會獲封 真.攻略組 的稱號(請上色, 上金色)  而開組的隊長可以成為新世界的王(誤 (或者是一件金光閃閃的大紅大閃國王披風 (並且以999朵花的效果方式宣告成王

雖然上面說的大部份都是夢話,
不過我對於 【一次性攻略, 1-> 100層天塔 不打完或者不死完的話 即使斷線登出也只能困在天塔的玩法】的意見是認真的

主打遊戲
幻想神域
EXP
805 點

0.0 發表於 2017-2-9 19:44
有pvp分流好呀, 不過個圖要細個d,自由分組,等玩家多d野玩。
(係怕lag到爆炸)
最緊要計人頭數,不然玩來沒意 ...

所以我建議開一個pvp地圖0 0,不會太大