AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 7466|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

[疑難] 想了解吸血武器的知識   [複製鏈接]

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

樓主
墮落的救世主 發表於 2015-1-23 10:56
額......我的裝備是1星上巨神1星下噬魂,全+8(平民一個)
目前武器60級5星+10,70級橙配方剛剛好夠錢買 ...

建議你刷下世王/問答果D儲招待卷..每星期可以用招待買高武,高防...防具至少+10...+10多個強化效果的...

另外會唔會係你配點/奧義問題?! 無理由咁低防...盡量推上75%...否則你風火42應該長訓地下...
Alta Multimedia - Youtube:http://www.youtube.com/user/altahk

EXP
6326 點

友誼之星勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 在線勳章 藍寶石勳章 用戶勳章 發帖王勳章 吹水勳章 麻雀勳章 紅寶石勳章 瑪瑙石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
墮落的救世主 發表於 2015-1-23 11:40
目前配點是99lv傷害2lv暴擊和99lvhp和1lv防禦

防太低...血再多都無用...一樣秒的...另外...個人喜歡狂熱多過神力...努力吧少年....

EXP
6326 點

墮落的救世主 發表於 2015-1-23 11:55
對了,目前我要做一把70橙色主武,買了配方還剩350金,至於材料......120%綠武早已準備好, 核心 ...

副武如果係蝙蝠...咁主武就用破防(貴)/庇護(平)吧....120%綠武記得用岩屬性既...

EXP
6326 點

墮落的救世主 發表於 2015-1-23 12:50
岩屬性是什麼==?我目前有冰,雷和無屬性個一把

你主武係聖劍..就要睇咩技能好用同用得多..就揀果個技能既屬性...

EXP
6326 點

墮落的救世主 發表於 2015-1-23 13:39
嗯謝謝你的意見,另外還有兩個疑問想要指教:
1)核心自己做和拍賣場買,哪一個比較值?

你有無70材料?!同埋你學左半成品果D配方未?!如果無學既就直接拍賣買啦...係蝙蝠同破防既核心比較貴...其他果D都唔算貴...仲可以揀你岩心水果D用...

防最好點高D...唔係咁易組到劍盾同你+BUFF的...HP靠食品唔難...

EXP
6326 點

墮落的救世主 發表於 2015-2-12 22:35
抱歉拉舊帖,不想因為只是要問一個問題開新帖,現在我做了3把70橙聖劍武器,目前最高%的是125庇 ...

125%已經不錯了...留錢整80裝吧...

EXP
6326 點

墮落的救世主 發表於 2015-2-13 11:57
武器沒問題的話接下來就是套裝了,剛剛拿積分換了上阻擊配方,想問一下,有什麼核心價錢不會太高而且也可 ...

依家出左80裝..70核心已經平好多..如果你有好多材料+學左制核心就可以自己制下..直買既話..我覺得下面呢D都OK...

兇獸的 傷害值提高1% 生命值提高1% <--最多人用都最貴..
鐵棘的 傷害值提高1% 防禦值提高1% <--因為你前面話你未滿防,如果唔+20可以考慮用呢D平D
飛羚的 移動速度提高3% <--要睇你本身跑速...

全套狙擊正常爆都唔會太低...再+食物/BUFF...可以唔駛用爆核...所以我揀左呢3種...