AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
樓主
w85594 發表於 2014-7-11 13:54
官方點搞嫁 我之前入10000點先有一隻不可交易幻影戰狼,而家入5000點就有一隻可交易,對之前入咁多點既玩家勁 ...

下,儲值又點同消費丫?你儲左既點可以唔用,留黎之後買野,就好似8達通既餘額咁
但消費就真係要用黎買點品WO如果真係消費都要10000點,咁反而係貴好Q多...
你諗下啦,消費都要10000點,如果D人1點都冇,又想要,咪要買10000點,之後立即洗哂佢先有?
已有 1 人評分金幣 收起 理由
千宏 + 30 讚一個!

總評分: 金幣 + 30   查看全部評分

Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
w85594 發表於 2014-7-12 07:25
唔記得講埋1萬點 我消費了9千幾點 隻狼係不可交易 而家5000既可以交易 咁叫公平嗎? 至少一樣可交易啦 係 ...

咁活動只係要求你儲1萬點...咁你自己消左9000,都唔係活動要求黎既,你點可以計埋入活動到架?

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
nbhnbh2 發表於 2014-11-9 04:31
....

觀看裝備本身就係比人睇 您自動TICK左拒絕都算

都唔明你吵乜野...咁都好吵?

預設允許其他人觀看裝備...係本身早前既設定黎架....但係如果SET左拒絕,而用別的電腦入GAME...個設定會冇左....變左唔想比人睇的人比人睇返(因為真係好易忽略)...講到呢到明唔明?

都唔明?我點醒你!唔想比人睇,會因為重裝...或用其他電腦而唔小心比人睇返...而比人睇左就係比人睇左,返唔到轉頭架!洗佢腦丫?

你要睇人地...你咪問下人囉...係咪你連問人既氣量都冇?

同埋唔係冇提過...好耐之前既更新項有呢一樣修改...

最後...「唔好學香港警方係到搞笑」<<<你如果係有腦既話...唔好亂UP PLX

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
叛逆小方 發表於 2015-1-9 00:26
雙手杖同書都可以擋?你講野好笑d,唔係咩都可以拎上手就擋,人地拎把刀斬你,你係咪真係拎本書擋先?遠攻學咩人 ...

你第一段就用現實"人地拎把刀斬你,你係咪真係拎本書擋先?"做例子~

第二段就講"d人明知卡通片動漫唔真實,又唔會直指不現實,睇動漫打機都係想要果份不真實ga幻想"~

你自打嘴巴都要有個程度~幻想係要有~OK~冇問題~但你講到官方唔跟你既"幻想"改就係人地有問題,咁你就真係有問題喇~

你既論點都真係純屬主觀~雙手杖同書真係唔可以檔?我唔講動漫呢D二次元作品~"魔戒"既咁道夫唔通唔係用佢支魔杖黎檔獸人既攻擊?都唔知邊個講既野好笑,我同你講~只要我想~我幻想到膠袋都可以檔到野~!問你死未~

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
swwwong2 發表於 2015-1-26 20:46
GM,這裡有錯字
(力道VS力度)

雖然我也不是什麼中文的權威~~但依我對"力道"及"力度"的理解...遊戲中並無使用錯的...
http://baike.baidu.com/view/581211.htm
http://baike.baidu.com/view/254310.htm

可以睇下上面2條LINK
力度...可解於意境,計唔到,表達唔到既情況,例如上LINK說的演奏的力度...果個力...唔係用數字代表到

力道...就確確實實係說明一個強度既結果...即係上LINK的↓
释义
1、<方> 力气;力量:力道大 | 有力道
正正就係遊戲既情況~擺明話力量唔夠大...頂唔到...唔係意境

================================================
其實我另外覺得係咁~大家都係研究下,咁你又話錯...就ONLY話錯...但又冇講點錯...不如你又講下你點理解吧~

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
HKBN KT 既我好順...同埋上網同RC...點可以用玩MMO比架?

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
cskm2005 發表於 2015-3-1 13:18
GM
鍊金系統仲慘過打副掉寶.

馬會
個六合彩仲慘過過大海.

有啲人買左大半生六合彩都唔中頭獎.
有啲人第一次買就中咗.

果個所謂1億金多寶,仲要賣哂廣告

人地上到去熱門投注站.
得到既,係一張唔中任何獎既彩票,或者係兩張或以上.
你叫人將來做乜仲要玩你個六合彩???

我知道.
你地係想佢難中,咁啲中既人,個彩金先會多,先夠吸引.
但依家,人地買左大半生都唔中既人,
到頭來咪又去過大海......?
今次啲人醒咗"我大半生都唔中,下次我過大海甚至偷呃拐騙仲好?"

賭博呢家野,正如賭場啲波子機咁.
你要中大獎,就要放棄其他次獎.
即使你放棄其他次獎,但都未必中大獎.
其實我好懷疑,一個講求健康的社會,到底應唔應有個咁似賭場系統既六合彩.
仲要係付出不等於收獲.

你話...
一個人生.
應該係要有得>失,因為唔係一個現實.
人地住豪宅好有成功感,結果都係自己份工到.
做左成世唔好話樓,連車都冇,好有失落感,都係個社會到.
果次金多寶,成功既人好少,失敗既人好多.
到最後,失敗既人,仲會唔會堅持到下去?
即使堅持落去,佢地仲會唔會振作到好似以前咁???

我個人建議.
六合彩投注到一個上限.
就可以入一個BONUS模式.
而個BONUS既內容為多過不同額既彩金隨機一樣.

以果次金多寶舉例:
「一億」「半億」「3000萬」為最高彩金
「幾百蚊」「廿蚊」為安慰獎

假設BONUS模式要求為"投注滿1000元"

投注者在是次金多寶投注1000元,
便進入BONUS模式.

BONUS模式內容物即為:
"「200」「 500」「1000」「5000」"(可加入「10000」「30000」「88888」等)
隨機任何一個(當然...希望機率都一樣)

咁樣,投注者付出都叫有收獲.
亦吸引玩家對六合彩有信心,投資亦都至少提升到"1000元"

另外,香港不同台灣.
香港有大量內地人,
但都要香港人支持,才叫"香港"

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
ChLiu 發表於 2015-3-11 00:12
請問85LV金上身防具去咗邊?= =

我剛剛都睇左~你自己張圖都寫左係天空幻境啦~你拍張天塔既王問返人果d野係邊都有既?

你再睇下手腳腰果d...冒險百科係會講明係天空之塔架~

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
ChLiu 發表於 2015-3-13 10:59
張圖分咗上下,
因為第一次打30F果陣有印像會出85金,但唔知係咪有上身.
點知星期五打完發現得下身.

大佬丫~佢都話係打王出啦...幾時話打個箱架?
你影張幻境箱既圖再打個"?"..我就真係成個人都係

BTW...我又影圖出黎

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

ChLiu  下次再睇下,因為特尋果陣無出= =  發表於 2015-3-13 12:35:34

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
mi5842013 發表於 2015-4-15 15:01
http://ff.alta.hk/index/02intro/index03.php

官網介紹武器的已經超級耐無更新..鐮刀,聖劍都未 ...

http://ff.x-legend.com.tw/02intro/intro_03-11.php

唔好強人所難了...ALTA只係代理...人地原廠都冇既野...佢點樣"作"上去?
佢作野上去可能會得罪原廠TIM丫

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
heychi 發表於 2015-6-6 12:20
請問星等進化系統是修改了嗎?還是BUG...? QAQ
同是2星的裝備不能進化...

朋友...你的弓鎖定左WO

主打遊戲
幻想神域
EXP
401 點
Eva 發表於 2017-4-1 08:54
橙奧義價錢bug 正常1g 有d得10銀

嘩~你~~~~~
講   到咁真係實知你講緊係SELL野俾NPC啦~~~~~
雖然諗真D都應該估到嘅..............
但你又講到明係咩NPC有問題~~乜SELL野俾其他NPC會有唔同價錢架咩???
根本你自己都講到1999...仲怪GM GET唔到你UP乜

呢個GM冇   返你已經好俾面