AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
查看: 11074|回復: 0
打印 上一主題 下一主題

[閒聊] 70圖紙遲早會跌價,大家唔好買金咁傻豬   [複製鏈接]

主打遊戲
幻想神域
EXP
162 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章

樓主
HARIKI 發表於 2014-8-24 13:06
所以我說的是買金可以支持alta
但沒說過會有助遊戲的生態
因為遊戲生態就是適者生存

但你忽略左目前 買金呢個行為背後對ALTA同玩家既影響WO
目前主要賣金既外掛工作室都系利用外掛程式黎量刷副本同自動釣魚
你同佢地買金變相支持外掛呢個行為
只會加速呢隻GAME既死亡速度
當你持續買金 工作室越賺得多 佢地就越瘋狂多開黎刷金
遊戲總金量大增 到時物價只會繼續上升 你手上果D金就扁值
同時你自己都提到 平均每日賺到100金左右 (我刷一日有600金)
甘新手點加入呢隻遊戲? 有D平民型玩家唔課金就冇得生存?
硬要推到所有野都要貴哂先安樂?

先唔講70圖紙 講60裝 個個都有套啦瓜?
一個月前
60圖紙打到都系掉/送比人
一個月後既今日
60圖紙只少都20金張 有D跨張到賣80金一張
新加入既玩家點生存?
由1LV到60LV 跟主線沖LV 都系打得80幾金
為既就一張圖紙?
講番70圖紙

外掛工作室橫行前
都系1000金一張
目前呢? 你有冇望過62副,5D副門口,高原魚點? 全部統一鐮刀 統一召寵 自動入副 自動賣野 之前仲系1000蚊:10000金 而家590蚊:10000金
只要有少少頭腦都知出左咩問題
當物價日日上升 唔通每次買野都要同人地買金先玩到?
甘玩一隻遊戲仲有咩意義

另外你話用點抽野抽幾時先中
與其用點抽不如買金直接收

我同意呢點丫 但唔會支持甘做囉

ALTA系要營運 作為一個商城制既遊戲 甘既制度好正常
佢有個招待鋪已經仁慈比你 仲要講到抽袋好似難為左玩家
買金收野先正常
你要支持外掛工作室黎整殘隻GAME 比個讚你

Alta Multimedia - OnlineGames:http://www.alta.hk