AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

叛逆小方 發表於 2015-2-13 01:58
其實佢出到咁,姐係說明左"閃避"等於"雞肋",絕對無誤
完全睇唔到有方案去改善"閃避"問題
係依個時代,個個都 ...

請官方解釋一下,點解同一SET裝會有出入
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿

是咁的.
今日11PM,發現我唔見咗我 5星狙擊上衣+20連秘石
情人節果日我全日獨留咗家中打副,並無離線.
另外,
已經找尋過所有角色,所有倉庫

除此之外,
因為5星狙擊上衣+20為強化過的道具加上有秘石,
所以根本不可能拆除,亦不可能售貨NPC,丟棄亦有提示.

當天時段活動:
開天塔>宴會>開公會源神>天塔>商城魔物

希望幫我查明真相.....

神域使者  因涉及個人帳號的問題,請玩家先回報到官方客服的信箱,我們會盡快跟進。  發表於 2015-2-16 22:49:15
nightmare15951  你運氣問題  發表於 2015-2-15 02:05:16
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

不知道這算不算是BUG阿!! 新副本的小怪都有機率會掉造武器用的"炎獄靈魂烈焰" 但是卻從來沒出過
只有去8小時重置1次的貪婪深淵打寶箱才會出,是官方特意把其他副本的小怪機率調得太低 還是BUG?
還是特意要搞玩家搞到不想玩呢?

ChLiu  如果你因為"打小怪"唔出,就話人地想你唔玩.咁我有機率地"唔見裝"咁又算點啊?  發表於 2015-2-15 12:23:40
ChLiu  明顯官方想你地難出難整,等你地遟啲先有高等武器,依家50=1,咪當賺錢囉,易出又邊有咁多錢你賺.  發表於 2015-2-15 12:22:17
ChLiu  你運氣問題  發表於 2015-2-14 23:18:27

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 瑪瑙石勳章

GM滾出來賠償啦  剛入單人貪婪就系統斷線 然後造出致命核心賣人又被系統卡信
這是什麼世界啊 快點給個交待啦

Asaki  HKBN 成晚超順的路過  發表於 2015-2-14 02:04:30

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

建議:
可不可以新建一個新的秘石重組藥水?
問題:
1.商城秘石水購買量近乎0
目前天塔,世王等,都有機會得到<秘石重組藥水(限定)>
正因如此,商城的<秘石重組藥水>銷量近乎0
但卻不能因此除消(限定)藥水

2.玩家依然得不到理想的秘石屬性
縱使有奧義NPC供玩家刷秘石,
但依然沒有得到理想的秘石屬性.
另一方面,甚少玩家刷石,導致理想秘石數量稀少.

玩家會用<秘石重組藥水(限定)>的秘石類型.

玩家會用NPC刷屬性的秘石類型.

建議:
出一個新洗秘石水,可以鎖定其中一個屬性.
而次屬性則隨機.
加強洗中理想屬性的秘石.

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

神域使者  很不錯的建議,會研究其可行性  發表於 2015-2-13 15:34:43
已有 1 人評分金幣 收起 理由
神域使者 + 100 讚一個!

總評分: 金幣 + 100   查看全部評分

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

神域使者 發表於 2015-2-12 15:55
消化左你說的事一日,大致上已明白你的意見,你的意見(疑問)我們會先考量

其實有一點想說一下的,有關本 ...

其實佢出到咁,姐係說明左"閃避"等於"雞肋",絕對無誤
完全睇唔到有方案去改善"閃避"問題
係依個時代,個個都放棄"閃避",點解?
食之無味棄之(不)可惜,根本都閃唔到攻擊
閃到果D人大多都係有1.7M閃值+屈等差先閃到
加上冇一個傷閃裝或爆閃裝,係冇呀
唔通一世用噬魂?咁咪變到冇人玩閃職(雙刀/拳刃/太刀)
就算有人玩,我都唔見得有人可以好似下下閃到咁
個個都全衝血或防,根本冇乜人同我一樣玩閃
我唔係想幫我自己,只係閃冇一個完善玩法
傷,爆,速,血,防,閃
只有閃係冇用,原因在於閃避值提高後的效益
除左依個之外,上到60LV,閃職有個噬魂魔(爆閃裝)但係上到70LV80LV85LV,就冇左爆閃裝
點解玩閃就要用坦裝?65LV金裝有好多傷閃/爆閃裝,點解上到70LV就冇晒?
清一色傷裝同坦裝
咁明明係打手ga閃職,點解要用坦裝+閃(我要講多次:雙刀同拳刃唔係坦)
一係用傷裝放棄閃,一係好坦裝放棄傷,你地好殘忍呀
以上係我要幫自己/一直堅守ga原因

之前好似人有PO左飾品有爆閃裝,但點解港奧服冇左?
http://forum.agames.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=112176&extra=page%3D1
果ser爆閃飾好似叫:凍霜奧術飾品
但點解台服同港奧服的裝效果會有出入?

ChLiu  係喎..唔同既...  發表於 2015-2-15 12:27:06

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

叛逆小方 發表於 2015-2-12 15:31
更新完個天空都係一樣白空一片,又完全睇唔到有雲,希望修改一下,其實係阻住我影相

之後講過,顯卡一樣但天空 ...

不是只有特定地圖,全地圖都有問題

因為係某次更新左"雲"之後,問題才會出現
如果A場景有雲出現,天空會白色一片
如果A場景沒有雲出現,天空會好似以前一樣

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5031 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

叛逆小方 發表於 2015-2-10 18:57
官方回覆速度好快,比個你

防到上限會轉血,速到上限會加連擊(斧/弓/杖滿速咪好勁?連擊王道?平衡 ...

消化左你說的事一日,大致上已明白你的意見,你的意見(疑問)我們會先考量

其實有一點想說一下的,有關本次的素質突破界限是新的機制,官方亦觀察玩家的意見,其實部份玩家也有反映跟你相近的問題,官方及原廠也會進行考量,不排除會再進行調整,再一次謝謝你的意見。

至於為什麼這一次的"防禦值、速度值超過上限時,將會額外轉換為HP值與連擊傷害效果"會是這樣的設定,是原廠依遊戲的機制所考量而作出的更新,詳細的內容我們不便透露,請玩家諒解,但再一次重申,日後不排除會再次週整,就像職業的技能一樣。

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

更新完個天空都係一樣白空一片,又完全睇唔到有雲,希望修改一下,其實係阻住我影相

之後講過,顯卡一樣但天空完全不一樣,求解

岩岩係FFO內 同一時間影

神域使者  會不會只有特定地圖才會此問題?  發表於 2015-2-12 15:45:52

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

nightmare15951 發表於 2015-2-7 07:02
進不到聖域 這什麼蛋疼的BUG阿 賠償啦GM

當天的聖域就這樣浪費掉了

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

叛逆小方 發表於 2015-2-6 01:24
新增屬性防禦值、速度值超過上限時,將會額外轉換為HP值與連擊傷害效果。

點解唔係閃到上限時會+HP/防,其 ...

官方回覆速度好快,比個

防到上限會轉血,速到上限會加連擊(斧/弓/杖滿速咪好勁?連擊王道?平衡冇極限)雙刀/拳/太刀都係易上95%閃ga職業,但係點解上到95%閃都閃避唔到小怪或王
閃唔到有兩個重要原因,
其一 王或小怪出技會有好大機率命中,全部王都有一招打人好傷ga技,但係命中基本上係100%(唔計屈等差)
其二 閃避係睇數值而唔係睇%

我入反正題,我認為閃應額外增加HP,而不是防
防禦點數點了閃,防就唔夠(唔好同我講咩+20一定夠防,如果+20都上唔到75%防,你del game啦,一切都係+10計)
但奧義有個霸體,防有傷3%加成,防一定唔會低得去邊
三個閃職內有兩個職都係冇乜血,點解要防額外加至HP?我諗唔明

_____________________________________________________________________________________________________

依家D裝,要閃就要用坦裝,三個閃職唔係坦OK?
閃要大概有1.6M閃值先叫OK閃到下
用左坦裝咪冇攻擊力囉,三個閃職唔係坦
又冇出好似噬魂裝咁ga爆閃裝,三個閃職都你設計成高爆/爆傷+高閃
咁你係咪想打擊三個閃職業?一係要傷裝(加爆),一係用坦裝(加閃),想點?

_____________________________________________________________________________________________________

我建議雙刀技能<疾速空翻>和雙刀冒險之(死)路灰格<毒王水>應作以下修改
<空翻> 空翻中會被加上負面buff,希望修改
        空翻後buff效果沒有大作用,只有5秒效果加左等於冇加,希望可以改為:1.空翻有XX機率解除一個負面buff,不要原本的buff
                                            2.空翻後的效果由原本的5秒增加至8/10秒(雙刀gcd本身長,只有5秒同冇效果一樣)
<毒王水> 希望增加傷害值5/10%的傷害

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

神域使者 發表於 2015-2-10 11:31
問題一
能否提供一下你出現問題的時裝名稱嗎?
另外,你說到是有機率顯示回原色,在你的情況,是表示預覽 ...

件件都係咁."浪人,閻魔,墮魔....其他無試"
"預覽"是的錯誤.
但"實際"不會.

神域使者  好的,我們會先測試一下。  發表於 2015-2-12 15:56:16

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5031 點

ChLiu 發表於 2015-2-10 11:20
依家先覆==
1.染色.
左邊人物顯示"原色(藍,淺藍)"

問題一
能否提供一下你出現問題的時裝名稱嗎?
另外,你說到是有機率顯示回原色,在你的情況,是表示預覽是的錯誤,還是實際都會出現問題嗎?

問題二
明白,謝謝提供。

叛逆小方  其實件件都係咁,只要有染過色  發表於 2015-2-12 00:21:32

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

ChLiu 發表於 2015-2-1 13:59
染色顯示錯誤:

依家先覆==
1.染色.
左邊人物顯示"原色(藍,淺藍)"
右邊染色使用"目前染色(紅紅綠)"
其時裝都有機率顯示"原色"

2.如你所見,技能名稱為"--------------------------------------------------------------"
合體應為"坐騎形態"(即角色坐上那隻黑貓),但沒有出現正確形態

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5031 點

ChLiu 發表於 2015-2-8 18:18
希望未來將21~30F能夠納入1~20F.
並有神點.

言下之意係....
1日內打哂1~30?

ChLiu  係XD  發表於 2015-2-10 11:08:00

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

希望未來將21~30F能夠納入1~20F.
並有神點.

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

nightmare15951 發表於 2015-2-7 07:02

請問隊中是否有主書?

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
255 點
關於(聖劍)聖雷破空斬系PVP既回彈'BUG'問題
早期官方好似修改左喱方面既BUG
但近日又好似出現返..
敵方施放1次蓄力既聖雷破空斬
但我受到兩下蓄力傷害(當中包括會觸發狂熱/連擊效果)
請官方留意正視 感謝
1個ac 10個人用   吹咩??

EXP
630 點
情人節活動二、於活動期間內,玩家於一般五人、地獄副本以及異界五人、地獄副本中,擊殺王怪及小怪將會有機率取得髒汙的卡片,將開啟卡片中所取得的迷情花卡,可至披月丘陵向「費伊」兌換獎勵。
但係70lv寒霜冰境副本只有單人同單人困難會出髒汙的卡片
一般五人同地獄副本就5出 係咪掉轉左?

神域使者  2/11會修正  發表於 2015-2-10 11:18:35

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
10879 點

神域使者  我們重視不到問題,請問問題仍存在嗎?  發表於 2015-2-10 11:16:06
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿