AGAMES 討論區

快速註冊
搜索
樓主: 司馬信
打印 上一主題 下一主題

[官方] ★《幻想神域》意見、BUG 集中回報帖 (官方定期瀏覽)   [複製鏈接]

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

叛逆小方 發表於 2014-12-18 00:24
隻野咩事!?

目前"量子化"只出現一次,好奇一問才post一下
Alta Multimedia - Facebook:http://www.facebook.com/altahkmm

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

在線勳章 遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 麻雀勳章 藍寶石勳章 友誼之星勳章 瑪瑙石勳章 紅寶石勳章

跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿
隻野咩事!?
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?快速註冊

ChLiu  原子既力量xd  發表於 2014-12-23 01:22:03
神域使者  量子化....?才怪,請問閣下的顯示卡最近有更新過嗎?如沒有,請嘗試更新後再試試看。  發表於 2014-12-19 13:26:25

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

ChLiu 發表於 2014-12-15 19:14
1.啟源聖域寶箱硬度問題
光路,擊敗凱薩+克麗,光珠硬度異常低.
啟源聖域最後3寶箱,硬度異常低.有玩家不小心/ ...

大概咁,紅圈範圍.個海既貼圖好怪

神域使者  好的,我們會查看一下有關海域。  發表於 2014-12-19 13:27:33
以下圖片,由公會一眾女會員提供:

主打遊戲
幻想神域
EXP
312 點
3、 調整快捷鍵「F」功能,現在點擊該按鈕將會移動至最近的NPC或採集點進行對話與採集,因應此設定的調整,原有的跟隨功能快捷調整為「Ctrl+F」。

「Ctrl+F」跟隨不到?

主打遊戲
幻想神域
EXP
4438 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 儲蓄勳章 用戶勳章 發帖王勳章 在線勳章

以下係對雙刀既意見
1.瞬影殺 蝶舞刃共用冷卻時間長到講粗口 建議縮短0.3-0.5秒
2.瞬影殺經常錯位 用技果陣成日提示 "你目前無法攻擊這個目標"OR"目標距離太遠" 搞到成招技打空氣 下一秒就訓左係地下
3.我覺得比返招控場技雙刀都吾過份 點解開完紫電開旋舞閃吾可以改做有暈既效果? 拿你吾好同我講暈完我可以疊多2下毒 好吾公平 人地法書都有招禁固
4.雙刀專精左路既主動技能 係呀 技能傷害仲高過瞬影殺 但你係單體 仲要咩效果都冇 你比返招效果黎都好掛 再吾係就改返做少少範圍
5.雙刀專精右路既主動技能 得果5秒 起碼都8秒啦 我疊毒已經好吾得閒 仲要疊疊下用埋呢招技 而且雙刀又要疊晒3下十字斬/瞬影殺先叫做有少少輸出
6.本身雙刀已經吾係強勢 仲要咁多限制 開完紫電既瞬影先有DOT 紫電CD仲要30秒 一係就改招奧義吾洗開紫電既瞬影殺都有DOT 一係改落專精到 吾係既話雙刀跟本只係得十字斬可以用
7.算啦講住咁多先=.=

主打遊戲
幻想神域
EXP
7772 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章 用戶勳章

聖誕節出d討論區活動啦

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

神域使者 發表於 2014-12-16 15:47
先謝謝你提出的專精意見
我也特意去了狩龍那邊了解一下

我只是吐槽一下幻想專精唔夠好/特色,仲有很大改善空間,例如專精技可以加D BUFF
至於我所講冇用的專精...可能我本尊是雙刀吧,所以令我感到沒用...
我就我所知說說
太刀 烈龍斬 CD10秒多 出一瞬/煌龍有30%RE
效果:衝刺技 提高被爆擊機率10% 持續6秒(鐮刀有隻黑色雪精ga寵,佢有一招X雷X 效果同太刀烈龍一樣,但係持續10秒)
鐮刀隻招技重要持續多4秒可長駐,太刀得6秒不可長駐,隻寵重勁過主人?P.S.烈龍專精這邊,不會加一瞬/煌龍的傷害,不似其他專精有加傷害

雙刀 全個右專精CD唔記得(10秒下)
效果:小範圍 提高持續傷害3% 持續大約5秒(5秒多,有咩用)
雙刀右專精有個提高十字/瞬影持續傷害4% 3+4=7%,鐮刀左專精有個提高蝙蝠持續傷害8%
我唔知雙刀定位係咩,毒係打定輔助?
係打手:十字+瞬影疊3下先有最大輸出,重要開紫電(CD同雙武一樣)同一下一下疊毒先勁,專精毒又唔夠人地多
係輔助:輔助又唔夠多(只有毒)人地書同鐮都唔係只有毒啦,但是雙刀毒又唔夠人多,官方逼死雙刀?

雙刀 全個左專精
招技單體冇效果,雖然又唔係高傷得去邊但唔係重點
+HP 6%(-  -;)重點係提高閃避上限,閃避係依隻GMAE係冇用,面對5人/地獄小怪&王的命中加成,閃避已經被廢左武功,你提高上限2%有_用

我隻雙刀73LV 2M閃打62都可以比人打到冇血,你話閃有冇用,希望原廠可以重視閃避的重要性
打副想要閃避,係睇有你幾多閃避值,而不是閃避%,加上閃避%係對所謂的同等LV的敵人
所以閃避%有冇用,只有被減閃避時先有用,這又反映出秘石2%閃是冇用的

這是令我感到冇用的專精,我正身係雙刀,而雙刀專精同冒險死路一樣死
因為我只玩過雙刀同太刀,我不知到其他職業的專精是否一樣,所以不能耳遍概全,但是這也令我感到冇用的說

lovekiu1112  算啦..我相信台版果邊已經吾會再搞雙刀..因為D人話雙刀PVP既DOT好痛呀嘛~再BUFF雙刀吾平衡架啦~~利申:本人只玩雙刀  發表於 2014-12-17 15:29:17

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

幾時出75金飾品(好似55飾果D)
幾時出75金裝(非天塔,好似65金裝果D)
幾時推高LV上限
幾時出80裝,80橙裝應該費到喊,所以
幾時降低70裝學習/製作費
幾時開放70圖可用神域點數換
幾時開放用神域點數換65天塔飾品
幾時開放採集商人可全面購買70LV以下的採集物品
重要是幾時可以更新快D

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

建議官方唔好單純出啲換色時裝.
由其是"翼"呢類背時.

可以考慮出啲"拼圖"FEEL既時裝.
等情侶可以衝點抽.

另外可以考慮突破"背時=背後"呢個框框.
可以出啲類似"朱雀源神肩頭上的小動物".

而面飾可以出啲紋身,面具,特效火焰..
太多口含既面飾....

另外法書武時,希望出啲特效高既,又型既時裝.
例如打開會飛野出黎咁.

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
4967 點

發帖王勳章 遊戲狂熱勳章 在線勳章 用戶勳章 儲蓄勳章 試帖勳章 瑪瑙石勳章

神域使者 發表於 2014-12-16 17:53
已處理

神域使者有看這個嗎?
http://forum.agames.hk/forum.php ... &fromuid=314530

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5035 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

小細細 發表於 2014-12-16 17:28
GM 請封鎖交易頻的工作室帳號

已處理

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

天生購物狂 發表於 2014-12-16 17:00
288 請封鎖

GM 請封鎖交易頻的工作室帳號

主打遊戲
幻想神域
EXP
2361 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 在線勳章

288 請封鎖

主打遊戲
閒閒逛逛
EXP
5035 點

在線勳章 發帖王勳章 試帖勳章

叛逆小方 發表於 2014-12-15 19:38
有一些對專精ga意見:
專精內有分兩邊,而兩邊都有不同的能力加成...
專精有LV依樣野,愈高愈多專精點數,

先謝謝你提出的專精意見
我也特意去了狩龍那邊了解一下

經過一段時間的了解,其實兩者之間的定位是略有不同,而你說的上修專精系統的意見,我們也會循著此方向作出考量,特別想了解一下,閣下感到沒用的專精部份是那一個,其原因是什麼?我們想聽一下你的意見。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

遊戲狂熱勳章 試帖勳章 發帖王勳章 儲蓄勳章 藍寶石勳章 在線勳章 紅寶石勳章 用戶勳章 友誼之星勳章

版主大大, 我想反映一下遊戲更新進度問題,
80lv 開放到現在已經半年的時間有多了,
希望台版可以開放一下等級上限, 新的裝備,天塔層數及小屋系統..
我有一些朋友因更新速度慢都轉投其他遊戲了,
希望官版可向原廠反映一下,
加快開放進度,
謝謝

神域使者  先謝謝你的意見,有關等級上限將會透過日後的故事發展開放,我們亦會反映玩家對等級上限提高的需求  發表於 2014-12-16 15:39:30

九級天神會員

願與重要的人再次相會

主打遊戲
幻想神域
EXP
25057 點

有一些對專精ga意見:
專精內有分兩邊,而兩邊都有不同的能力加成...
專精有LV依樣野,愈高愈多專精點數,
其點數可以點下面ga能力...(大家都知啦)
其實諗深一層,專精 係對技能的特點進行專業研究再強化該技能
咁關自身能力咩事?專精加能力...咁邊係叫專精

我上排玩過一陣狩龍,果邊個專精有三個不同技能強化,每個技都有
例如: 出技有BUFF+爆/該技帶吱血/有BUFF+傷  (最多可點7次,每個可點5次強化
兩個比下都覺得狩龍果個似專精好過幻想啦

求其加個技能,再加兩個好似灰格ga野就話係專精
又要九唔搭八咁加個能力值,專精唔係技能強化咩?
重耍有D專精你冇用ga,唔想出專精都唔好亂出

到依家,點解唔出D野上修個專精系統,吸引多D人玩?
例如:重新設計技能,出技加BUFF,提高技能傷害,提高該技能動作速度
雙刀能夠易說明些:
一次十字斬有機會疊兩次,加技能攻速,不用紫電出瞬影有持續傷害,增加毒傷,蝶舞回血回多D,例如出斬切會有破甲狀態 如果用蝶舞打有破甲狀態敵人會加傷/毒...
就咁加多D特色,令技能多D變化和玩法,吸引新血

ChLiu  因為狩龍參考幻想,幻想再參考狩龍,原來設計既野,係唔會再改架啦....  發表於 2014-12-17 09:54:14

主打遊戲
幻想神域2.0
EXP
3285 點

1.啟源聖域寶箱硬度問題
光路,擊敗凱薩+克麗,光珠硬度異常低.
啟源聖域最後3寶箱,硬度異常低.有玩家不小心/故意,使出大技爆箱.
以上問題令不少玩家摸不到寶箱.

2.貼圖有問題?地點:莫頓港口

星詠騎士+獨角神獸...

神域使者  1.明白,我方會直接反映寶箱的血量問題予原廠考量。2.可提供一下坐標嗎?  發表於 2014-12-16 15:41:50

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

天生購物狂 發表於 2014-12-13 02:35
每日12點后都有大量火炮外掛,6個分流都有,等級在25-28LV之間

GM 外掛數量有回升跡像, 請官方加強執法

神域使者  謝謝反映,會進行跟進  發表於 2014-12-13 12:33:41

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

ChLiu 發表於 2014-12-13 11:17
簡單要點:

希望:

其實我都希望官方會開1d 有難度副本挑戰下。。
由公測果陣玩劍盾, 到而家玩斧, 坦白講幻想副本係冇咩挑戰性。。
獎品係其次, 希望官方會出一個值得認真攻略副本。。

主打遊戲
幻想神域
EXP
7524 點

ChLiu 發表於 2014-12-13 11:17
簡單要點:

希望:

其實我都希望官方會開1d 有難度副本挑戰下。。
由公測果陣玩劍盾, 到而家玩斧, 坦白講幻想副本係冇咩挑戰性。。
獎品係其次, 希望官方會出一個值得認真攻略副本。。
跟大家分享吧!啟源使者趣事投稿